O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Otopitelno-varochnye
En otopitelnye furnaces (onderdeel 3)

Op de vijg. 188 wordt de fabricage van diverse apparata voor het dit furnace gemerkt.

Изgotocлeнhe dceрok, рeшetok, codogрeйнoй koрobkh dля otoпhteльнo-caрohнoй пehh: a - dceрka caрohнoй kameры, b - dухocka, c - cctacнaя рeшetka dухockh, g - рamka dceрok caрohнoй kameры, d - рamka c cetkoй dля caрohнoй kameры (яheйkh рaзmeрom 10х10 mm), e - codogрeйнaя koрobkaOtopitelnye furnaces brengen tijdperk tolstostennye door en tonkostennye, zij eigenschap met betrekking tot teplootdache, om in het plan naar en de motie van dymovykh gassen te formeren. Tonkostennye furnaces algemeen worden met de lijvigheid van de muren in 1/4 baksteen, met uitzondering toplivnika welk gestoken 1/2 baksteen gebouwd. Furnaces topyat periodieke, vandaar temperatuur van de muren van furnace accuraat kolebletsya.

Er zijn tonkostennye furnaces in metallieke gevallen-burakakh. Vertrouwende de lijvigheid van de muren temperatuur op de buitenlagen van furnace misschien eenvormig of met accuraate beweging. In furnaces de meeste diverse griepen vestigen.

Elk meere verbreid zijn tolstostennye furnaces. Maar wat constructie evenmin waren furnaces, zij worden voor stokend niet boven drie kamers benoemd. Kandidatenlijsten enkel pechnikov om furnaces voor obogreva vier kamers onredelijk te funderen, omdat in dit geval twee kamers wil prokhodnymi die niet altijd geschikt, ja en furnace het is noodzakelijk om van ruimere afmeting te funderen.

De furnaces van kleine grootte met de muren door de lijvigheid in 1/2 of in 1/4 baksteen behoefte voor de verwarming betreffende de brandstof weinig. De tijdsduur van topki de furnaces van kleine grootte omstreeks 50 min, van en ruimer massief furnaces - van 1,5 tot toe 2 ch.

De temperatuur van nagreva furnaces, t. Door hem. Hun buitenste muren, brengt tijdperk verschillend door. Postuur furnaces sober progreva met de temperatuur van 80 tot toe 90°C in losse punten verheven progreva - van 90 tot toe 120°C en hoog progreva - overheen 120°C.

In het bijzonder hoge koorts is aanstootgevend, omdat stof afnemen, osevshaya op furnaces, begint prigorat en om zuure lucht uit te geven. Vertrouwende de schikking van de kanalen in furnaces niet van alle zijn kant eenvormig worden gestookt. Het is bijvoorbeeld, wanneer van toplivnika brandende gassen opstijgen met betrekking tot eerst ascensional kanaal, ervan tvloeien in tweede, van de seconde in derd en t voor. D., Eerst kanaal wordt sterkere, seconde zwakker, derd anders zwakker en t gestookt. D.

De geducht verwarming van eerst kanaal de negatieve kanten heeft. Naar binnen het sterker, van buiten - zwakker wordt gestookt. Daardoor niet eenvormige verwarming verrijst de oneven geveerd breidend van het materieel van pechnoi leggend en vooral glinyanykh shvov welk beginnen treskatsya. In dit geval furnaces geworden pozharoopasnymi, omdat door shvy kunnen vyletat vonken. Daarentegen, koude lucht infiltreert door de krakken en kanalen koelt, en dit aderlatingen draagt door de furnace van caloriek naar en de overexpenditure van de brandstof aan.

Voor de bescherming van eerst kanaal van sterk progrevaniya in toplivnike voor ieder rekenen van twee of drietal eerst kanaal af. Dit draagt hun elk meere zwak verwarming en geluidsschermen de vernietiging van glinyanykh shvov leggend bij.

Vandaar furnaces postuur met de kanalen, amalgameren stap voor stap: Odnooborotnye, dvukhoborotnye en mnogooborotnye, alsmede kolpakovye en beskanalnye, op welk teplopogloshchaiushchei door het vlak legt camera voor of pet, in het algemeen situeerde overheen toplivnikom.

Otoпhtльнaя пehь, oшtуkatурeннaя, c teплootdaheй 2,8 kИt (2400 kkaл/h): 1 - ghdрohзoляchя, 2 - hhctkaOtoпhteльнaя пehь c teплootdaheй 2,8 kVt (2400 kkaл/h)

Oshtukaturennaya furnace met teplootdachei 2,8 kVt (2400 kkal/ch) volgende afmeting heeft: Breedte 510, lengte 1400, hoogtepunt 2150 mm (vijg. 189). Teplootdacha voorste en opkweken muren stileert 0.3 kVt (280 kkal/ch), en juist en lieten - 1 kVt (920 kkal/ch).

Voor furnace constructie worden genodigd hebben:

 • Baksteen gebruikelijk rood - 380 sht.;
 • Baksteen weerspannig - 190 sht.;
 • Klei gebruikelijke - 11 emmers, klei weerspannig - 57 kg;
 • Zand - 10 emmers;
 • Kolosnikovaya afrastering door de grootte 250 kh 252 mm;
 • Topochnaya dverka door de grootte 250 kh 205 mm;
 • Podduvalnaya door dverka grootte 130 kh 130 mm;
 • Twee prochistnye door dverki grootte 130 kh 130 mm;
 • Twee dymovye schuifsloten door de grootte 130 kh 130 mm;
 • Predtopochnyi vel door de grootte 500 kh 700 mm;
 • Voilok of asbest werkbladen voor het beddengoed in twee stratum van zelfde grootte, net zo predtopochnyi vel;
 • Materieel voor gidroizolyatsii (tol of ruberoid) door de grootte 1450 kh 550 mm (moet in twee stratum).

Leggend volbrengen akkoord gaan poryadovkam, met voorzichtige verband shvov. Weerspannige baksteen kan worden keuze muzieknoot gebruikelijk vervangen. Als op de werkje daarbinnen de kanalen van leggend wordt shtrikhovka gemerkt, toen dit beduidt dat baksteen stesan. Voor leggend moet aandachtig maken kennis met de gleufen van furnace. Met 20-gaan met betrekking tot 25 toerbeurt incluis daarbinnen de kanalen van ruimere afmeting bed te midden van de half van de baksteen welk noodzakelijk voor het apparaat van bulkheads in het hoofd van furnace (cm. Gleuf is EN-en). Van 32-rijden toerbeurt beginnen tabakspijp leggend in 5 bakstenen met de grootte van het kanaal 130 kh 260 mm.

In de huisvestingen door het hoogtepunt 2,7 m tussen 23 en 24 roeit noodzakelijke aanvullende toerbeurten: 24, 25 en 26.

Preliminarily kelder steken, maken gidroizolyatsiiu (better alles in twee stratum) van tolya of ruberoida en beginnen leggend van de zelve furnace, preliminarily gestempeld is akkoord gaan naar de afmeting.

 • 1 toerbeurt. Van voorste kant baksteen voor podduvala stesyvaiut.

 • 2 en 3d toerbeurten volbrengen akkoord gaan poryadovkam met de installatie dverki in podduvalo.

 • 4 een aantal van leggend maken met het apparaat waar respectievelijk reinigen 2 van de achterk kant van furnace.

 • 5 toerbeurt steken met reinigen. Overheen podduvalom bed kolosnikovuiu afrastering met stesyvaniem baksteen van twee zijn smalle kanten. Deze toerbeurt vykladyvaiut van weerspannige baksteen, zashtrikhovannogo op de vijg. 189 kletochkami.

 • 6 toerbeurt steken, als merkte, met de installatie dverki toplivnika. Van de achterk kant van furnace vertoeft ruim kanaal.

 • 7 toerbeurt steken met perekrytiem van ruim kanaal voor de receptie twee gering.

 • Tot toe 12-rijden een aantal leggend gedrag zonder de wijzigingen.

 • Met 12-gaan met betrekking tot 15 toerbeurt gedrag leggend, als gemerkt op de schilderstuk.

 • 15 toerbeurt steken zo, om verbleef smal, in 1/2 baksteen, horizontaal kanaal.

Het overblijfsel van de toerbeurten steken gaan akkoord poryadovkam. Om better om verband shvov te volbrengen, hen voortvloeit bijstere inktkoker om glinyanym door de verdunning te dempen.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;