O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Apparaat doshchatykh polov

Doshchatye diepte nastilaiut of juiste waas onderleggers of met betrekking tot bedded op de onderleggers lagam. Onderleggers voor polov het is mogelijk vrubat in lagere ventsy rublenykh muren of bed op zorgvuldig onsamenhangende baksteen of beton colonnes, stellen met betrekking tot perimetru huizen op een afstand 700-1000 mm van andere in. Als onderleggers neplotno leke op de colonnes, eronder podbivaiut wiggen, maar zo, om zij tilden niet van de onderleggers.

Als onderleggers zijn bedded ongewoon, en grondslagen voor met een tapijt bedekkend niet zeer vet en tijdens khozhdeniya kunnen zich buigen die op de onderleggers, op antiseptirovannye podkladki van drevesnovoloknistykh borden of ander materieel, in het eerst geval bed lagi door de vochtigheid niet boven 20% (dan kleiner, des te better).

Op de tijdperken voor de baksteen of beton colonnes stellen zeer dor antiseptirovannye van hout colonnes door de diameter 200-300 mm in, maar zij zijn minder macrobiotic, dan baksteen en beton. Voor de uitbouwing van het leven van zodanig colonnes hen better om van de eik, bijstere inktkoker obozhzhennogo of antiseptirovannogo waar te maken. Dikwijls zodanig gelden colonnes in de grachten zasypaiut niet door de voedingsbodem, en ballast of steengruis of ruime Stones. Dit is alle zeer goed uplotnyaiut. In dit geval spant dolshe niet zagnivaet.

24. Vруbka baлok c руbлeнныe cteны: a - нa cплoшнom cokoлe (фунdameнte), b - нa ctoлbaхBeddengoed van de onderleggers op de colonnes navolgende instandhouding verzacht van polov en vooral onderleggers welk eenvoudig nemen erbuit en vervangen nieuwe een of anders. Vrublennye in ventsy onderleggers om veel meer moeilijk in te boeten, omdat naar de einden van de onderleggers impart de vorm van lastochkina staart en hen in te voegen in de openingen in de onderleggers van de muren het is onmogelijks zonder de kweken sruba (van de muren van huis).

In de vaste kelder van de onderlegger vrubaiutsya tussen eerst en seconde ventsami, in stolbchatom kelder - tussen tweede en derd (vijg. 24). (Dit maken als niet te werd okladnoi venets verslapt.) Het eind van de onderlegger vrubaiut of op alle lijvigheid ventsa met de uitgang van de topgevel van de onderlegger buiten en bijster nou zal, of "in potemok" verhullende de onderlegger topgevel in dikker ventsa isoleren.

Lagi in het algemeen nastilaiut met de afstand tussen hen 500-800 mm. Niettemin afhankelijk van lijvigheid achterliggen deze afstand kan uitbreiden: In de lijvigheid liggen 40 mm - tot toe 900 mm, in de lijvigheid 50 mm - tot toe 1100 mm, in de lijvigheid 60 mm - tot toe 1200-1300 mm achter. Whereat tvloeit om in de rekening voor en de lijvigheid van de grondslagen voor nastilki seks te nemen. Lagi totaliter de gevallen moeten breedte 100-120 mm zijn.

Lagi het is van node naar het bed niet enkel met betrekking tot onderleggers maar ook op gepansterd beton perekrytie. In dit geval zvukoizolyatsionnoi zasypkoi legt zand of shlak met de zaadkorrels niet krupnee 10 mm (de vochtigheid van deze materielen niet boven 10%) voor. Lijvigheid zasypki niet boven 20 mm. Uplotnyat zasypki het is onmogelijk, omdat whereat zij raken kwijt smoorhi en zvukoizolyatsionnye eigenschappen. Aline lagi podsypkoi. Kunnen gebruikte zijn en wiggen, maar eronder dan moeten van twee-drietal stratum ruberoida en door alle middelen pribit wiggen door de draadnagels naar de onderleggers steken.

Lagi door de lengte niet minder 1000 mm kan worden aangesloten back moet en door alle middelen op de houder steunen. Einden liggen veilig, om zij niet razoshlis, met achter.Door helpen van skob of lange draadnagels, vbivaemykh in lagi en onderleggers.

Beddengoed liggen. In het knelpunt lagi steken aslant (grondslagen - met betrekking tot de richting van de motie); In de huisvestingen met het windows - aslant de richting van het windows ontsteken. Rovnost vlakken achterliggen checken dvukhmetrovoi door fugovannoi batten met de hoogte: Batten moet toucheren bedded liggen zonder de zuiveringen achter.

De grondslagen van de seks nastilaiut door twee methodes: Gebruikelijke - draadnagels vbivaiut van de voorkant van de grondslagen en parketnym - draadnagels zabivaiut hoek-wijs 45° in de kam hoek van vtaplivaniem bonnet in de spant.

In nastilke de grondslagen van de seks van hen zullen maar meteen strak pribivat naar lagam of onderleggers niet aangeraad worden: Better alles pribit nauwelijks en om zo niet door beneden een jaar toe te laten. Dit noodzakelijk voor complete vysykhaniya grondslagen. Perestilku van zodanig seks better van allemaal om in de winter van - in De januari-februari waar te maken. Op het moment weersomstandigheden tamelijk stabiele, grondslagen normale vochtigheid hebben, daarvandaan tussen hen zullen niet ruimere krakken vormen. (Deze kandidatenlijst van het oud magisters.)

Om grondslagen door de zomen plotnee prilegali naar andere, hen noodzakelijk om te gespen. Het daarvandaan heeft bedded en pribiv eerst grondslag, terzijde ervan ugladyvaiut seconde, maar niet pribivaiut zijn. Op een afstand 100-150 mm van de om haar in lagu of in de onderlegger vbivaiut skoby. Naar de grondslag pristavlyaiut gebouw door de lengte niet minder 500 mm, en tussen het en skoboi vbivaiut een of twee wig. Wiggen zabivaiut totdat, poosje seconde grondslag dicht niet prizhmetsya naar in het verleden pribitoi. Toen grondslag pribivaiut door spijkert, spliushchivaya bonnets van en utaplivaya hen in de spant op 3-5 mm. Zuivering tussen de grondslagen van de seks moeten 1 mm niet overtreffen. Skoby wordt vbivat in eerst lagu of onderlegger, en dan door 2-3 m aangeraad. Voor het werk noodzakelijke kleinst mogelijke hoeveelheid drietal skoby. Gebruikelijk skoby dikwijls klieven lagi, te ontwijken dit gelaten skoby Smolyakova met drie beeindigt welk netrudno om zelve (vijg te vervaardigen. 25).

25. Cплahhcaнhe docok прh нacthлke пoлa c пomoщью obыhных ckob (a) h ckob Cmoляkoca (b): 1 - baлka hлh лaga; 2 - obыhнaя ckoba; 3 - kлhнья; 4 - dockh пoлa; 5 - ckoba Cmoляkoca; 26. Poряdok уkлadkh docok прh нacthлke пoлa: a - прachльнo;  b - нeпрachльнo; c - otcodka рhckh otcoлokoй; 27. Ukлadka зamыkaющeй dockh hhctogo пoлa: a - c фaнeрнoй h deрecяннoй прokлadkamh, b - c фaнeрoй h kлhнom: 1 - фaнeрa, 2 - прokлadka, 3 - docka пoлa, 4 - cteнa, 5 - kлhнDiepte van obreznykh en neobreznykh grondslagen. Naar het bed grondslagen wordt zo aangeraad, om hun jaarlijks strata werden naar in verschillende kanten (vijg gemeubileerd. 26). Dit verhuurt om de meeste quitte seks te ontvangen.

Als grondslagen obreznye, van dan hun voorste dissel. Zomen whereat kunnen worden nestroganymi gelaten. Niettemin better zomen ostrogat en otfugovat, toen zij plotnee prilegaiut naar andere. Zodanig nastilka heet stolyarnoi.

Zomen dissel op juiste hoeken of (die better) met onbeduidende vooringenomenheid naar binnen. In de buitensporige wijzer van de zoom in het algemeen skalyvaiutsya die de onderrichting draagt van ruimere openingen aan. In fugovanii de zomen van de grondslag voegen met andere toe, onachtzaamheden lapen, en zelve grondslagen etiket, als niet te om hen in nastilke te verwarren.

Eerst grondslag krepyat op een afstand 10-15 mm van de muur welk noodzakelijk voor ventilirovaniya, en indien namokaniya - voor de grondslag uitbouwing met betrekking tot breedte en lengte.

Naar eerst grondslag pristavlyaiut seconde, dicht prizhimaiut zijn met behulp van skob en wiggen, dan krepyat. Zodoende, nastilaiut alle grondslagen, slechts meerdere laatst het is noodzakelijk om te gespen als naar-andere. In geblevene kamer tussen grondslagen en muur zabit skoby het is onmogelijke, daarvandaan twee-vier grondslagen in het eerst geval bed vrij. Laatst van hen abutting aan de muur, moeten van zodanig breedte zijn, om tussen het en muur verbleven zuivering 10-15 mm. Zodanig grondslag of selecteren met betrekking tot breedte, of spilivaiut, of stesyvaiut het deel van spant van elk meere brede grondslag. Het is bijvoorbeeld, op de muur het is van node naar het bed vier grondslagen: Drie van hen kunnen worden gecomprimeerd en pribit, maar kwart het is noodzakelijk krepit anders. Als muur bed van hout, dan deze grondslag, toen tussen het en muur vbivaiut meerdere wiggen, groot prizhimaiut grondslag en door krepyat draadnagels.

Als muren oshtukatureny, dan preliminarily ingestellene om muur gebouw van de triplex, van doordringende grondslag, arboraceous-voloknistoi borden, dan wondpleister behoeden van het bederf. Toen bed kwart grondslag en back buiten (verzuimen) zijn door de hamer of bijl, om ze zat op de plaats en samengedrukt enigermate in het verleden bedded en niet pribitye grondslagen. Voortvloeit niet om stakingen met betrekking tot zelve grondslag te veroorzaken, als niet te om erop dints toe te laten, en op de grondslag moet de homp van andere grondslag of doellat steken als gebouw. Als bedded vandaar dat grondslagen krimpen niet dicht, dan tussen bouwend op de muur en door de grondslag tussenvoegsel wiggen, zabivaiut hen, dicht splachivaya grondslagen, en repare hun door de draadnagels, vbivaemymi in de onderleggers of lagi (vijg ineen. 27). Draadnagels gelden door de lengte in 2-2, 5 tijdperk dikker van de grondslagen, en zabivaiut hen in iedere lagu of onderlegger.

Zuivering tussen correct nastlannymi grondslagen moeten niet zijn elk meere 1 mm. Als zuivering het blijkt meer, van toen grondslag tijdens splachivaniya checken, stellen van de wiggen vrij, erbuit nemen, onachtzaamheden repareren, en daartegenover stellen op de plaats in.

Volgende diepte checken en lapen camber van de aartsen, t. Door hem. Protrusive of zapadaiushchie de stadsdelen van seksen. Correctie maken pristrozhkoi waar.

28. fрeзeрocaнныe dockh (a) h bруcok (b) dля нacthлkh пoлoc; 29. пoлы пo baлkam: a - baлka co шпунtom, b - baлka c heрeпom, c - baлka c heрeпныm bруcom: 1 - шпунt, 2 - heрeп,  3 - heрeпнoй bруcok; 30. Изgotocлeнhe h уctaнocka плhнtуcoc: a - прoфhлh плhнtуcoc, b  - плhнtуc c нaщeльнhkom, c - уctaнocka ceнthляchoннoй рeшetkh: 1 - рeшetkaDiepte van frezerovannykh grondslagen. Deze grondslagen izgotovlyaiut op de fabrieken. Zij hebben paz en kam situeerden van tegengestelde kanten met betrekking tot hun lengte. Zodanig grondslagen vrijlating door de breedte van 74 tot toe 144 mm, door de lijvigheid 28 en 36 mm. Behalve de grondslagen, izgotovlyaiut doellatten door de breedte van 35 tot toe 55 mm en lijvigheid 28 mm. Op de bodem iedere grondslag of versperren kies verdieping, of produkh, door het hoogtepunt 2 mm (vijg. 28), zijndee verschuldigd waartegen grondslagen of doellatten dicht lozhatsya op de onderleggers of lagi en betrouwbaare luchtverversing bevoorraden in het apparaat dubbel (uteplennykh) polov. Niettemin veel nadezhnee om tussen grondslagen en onderleggers (of lagami) de speciale openingen (produkhi) van driehoekige vorm door de breedte 20 mm en hoogtepunt 10-20 mm af te rekenen.

Voor dichte primykaniya grondslagen of doellatten bij elkaar van voorst paza is kleine wijzer maakten, om grondslagen plotnee prilegali naar andere.

In nastilke van de seks eerst grondslag bed naar de muur pazom, maar niet back moet, en met otstupom steunen. Draadnagels zabivaiut in iedere onderlegger of lagu. Enkel magisters zullen in de grondslagen door de breedte 90 mm en elk meer zabivat met betrekking tot twee draadnagel aanraden. De bonnets van de draadnagels utaplivaiut in tolshchu schoeien met behulp van doboinika op de diepte 3-5 mm. Dit noodzakelijk om in snyatii camber van de aartsen niet zatupit steken struga door.

Na pristrozhki zodanig verdieping overheen de bonnets van spijkert het is aanbevelenswaardig zamazat shpatlevkoi (buttery of polumaslyanoi), om erin besloot niet waterhoudend.

Met een tapijt bedekkend van zodanig grondslagen wordt in de volgende weg verricht. Naar eerst grondslag pristavlyaiut seconde, met behulp van skob en wiggen gesp en door pribivaiut draadnagels. Achter de seconde grondslag nastilaiut derd en t. D. Laatste grondslagen nastilaiut als dit werd in het verleden beschouwd. Bouwende grondslag en wiggen moeten paz voor nadevaniya op de kam, hebben als niet naar smyat het.

Dubbel uteplennye diepte (vijg. 29) rekenen overheen podpolem, t af. Door hem. Op de begane grond van het gebouw of in mezhduetazhnom perekrytii (tussen eerst en seconde verdiepingen). Deze diepte bestaanan uit twee nastilov - zuiveren en duister (van de selectie) en uteplyaiushchei zasypki tussen hen. Nastily zetelen op enkel afstand van andere. Zwarte seks voor begane grond (overheen Podpolem) maken van gorbylei, voor mezhduetazhnykh perekrytii - van plastin of grondslagen. Gorbyli, plastiny van of grondslag is aanraadde aan nemen dor, door de lijvigheid niet minder 50 mm. Hen niet pribivaiut naar de onderleggers, en bed in gekozen pazy in de onderlegger - shpunty of schedels of bed op pribitye craniale doellatten.

In het eerst geval nastilaiut duister seks, veten het otoshchennym door glinyanym verdunning door stratum niet boven 15 mm, dor en slechts dan zasypaiut door dor ondiep zand door stratum 50 mm of shlakom krupnostiu niet boven 10 mm in. Voor het dit op de seks van begane grond het is mogelijk nastelit ruberoid en zasypat het door dor zand.

Voor ventilirovaniya kamer tussen twee nastilami en zasypkoi tussen hen in zuivere verdieping door alle middelen prosverlivaiut met betrekking tot de hoeken van de huisvesting van ventilyatsionnye opening (drie-vier) door de diameter met betrekking tot 10-15 mm welk van de knaagdiers dichtbij door het metaal afrasteringen.

Om er niet water klopte in myte polov, afrasteringen brengen overheen de seks hoogte op 10 mm op. Met het dit draaien op uitzicht in het eerst geval krepyat vensterramen, en erop met behulp van shurupov afrastering uit. Vensterramen better pribivat om niet nasukho, en op zamazke of buttery shpatlevke te seksen. Voortvloeit om zich te herinneren, van die uvlazhnenie zand of shlaka (zasypki) kan de onderrichting van brownie griba leiden tot.

Voor de afrasteringen kunnen worden ingestellen plinten met ventilyatsionnymi openingen (treffen Vijg. 30). In ruimere huisvestingen ventilyatsionnye afrasteringen een aanvang nemen iedere hoek, in klein - in twee hoeken met betrekking tot diagonali.

Vanwege de grondslag van zuiveren seks kunnen dicht prilegat naar de onderleggers welk geluidsschermen luchtverversing die met betrekking tot de top van de onderleggers door 500-600 mm voortvloeit om vyrezy (omstreeks te maken dan als vroeg als werd) gesproken. Vyrezy is aanraadden aan situeren zo, om zij werden te midden van de breedte van de grondslagen gekomen. Vyrezy door vyrubaiut bijl tijdens met een tapijt bedekkend. Alle garbage van blanking door alle middelen stalen.