O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Apparaat pogreba
(onderdeel 2)

Beton tvloeit prigotovlyat handelbaar, t voor. Door hem. Betreffende dik, maar in dat tijdperk elk meer minimale versteviging gehoeven. Niettemin alle beton mengelingen in zapolnenii hen opalubki moeten door alle middelen uplotnyat. Kan worden onbuigzaam beton (hoe vochtig land) gekookt, maar erin beddengoed wordt tamelijk sterke versteviging genodigd hebben. Prigotovlyaiut ook litoi beton (vloeiend) welk elk meer handig in het beddengoed, maar ook minder ontzagwekkend. Dan gushche beton en dan sterker het uplotnyaetsya (is beetled), van de thema's hoger boven het het prochnost, en omgekeerd. Voor de toebereiding van 1m3 beton wordt op een gemiddelde van 160 tot toe 180 l wateren genodigd hebben.

Het cement uitspatting in beton draagt het overexpenditure aan, en tekort - dichtheid vermindert, van morozostoikost beton, brengt het vodopronitsaemost op, de corrosie draagt van bedded armatuur bij. In de toebereiding van beton menigte mengeling noticeably verminderings naar de uitgebreidheid. Van 1 m3 dor smesti wordt van 0.59 tot toe 0.71 m3 beton menigte gewonnen. Daarvandaan voor de toebereiding 1 m3 beton menigte voortvloeit om van veel meer dorre materielen te nemen. Het is bijvoorbeeld, voor een compositie van beton wordt 0.445 m3 zand, van en 0.87 m3 steengruis, 0.193 m3 cement (250 kg), 178 l wateren genodigd hebben; Voor ander - 0.395 m3 zand, 0.88 m3 van de steengruis, 0.198 m3 cement (260 kg), 185 l wateren en t. D.

Materielen voor de toebereiding van beton otmerivaiut door obemnymi scheidt. De gedeeltes van beton noodzakelijk om niet boven toe te bereiden dan voor een uur van het werk. Cement moet gelden van zodanig postzegel welk zou de gegevene stand van beton in 2-3 tijdperk (voor portlandtsementa in 2 tijdperk, voor ander tsementov - in 3 tijdperk) overtreffen. Het is bijvoorbeeld, voor de stand beton In 12,5 voortvloeit om de postzegel cement aan te dienen400.

Hoger boven was spreken van de noodzakelijkheid izgotovlyat armatuur in gepansterde betonnene muren en perekrytiyakh pogreba. De staven van de armatuur situeren rechtopstaand en horizontaal. Iedere overtocht van de staven noodzakelijk om door de bedrading te koppelen. In de seks armatuur adapteren niet. In het apparaat van bepantseerden betonnen plafond distantieren zich tussen de kernen van de armatuur vermindering tot toe 6-8 treffen De beton lijvigheid voor de muren moet 10 cm, voor perekrytii - 7-10 cm stileren.

Om baksteen of metselwerk was prochnee, door drie-vier toerbeurt met betrekking tot omlijning in shvy tvloeit naar het bed armatuur door de lijvigheid 6 mm op een afstand 8 cm van elkaar (van twee-drie staaf met betrekking tot de muur lijvigheid door 3-5 toerbeurten) voor.

Stenige, baksteen, beton en verdunning cementeren, niettegenstaande de prochnost, nog verzuimen waterhoudend (in de metselwerk door shvy), daarvandaan seksen en muren pogreba of lednika moeten reliably gidroi-zolirovany zijn.

Eenvoudigst gidroizolyatsiiu kan worden van vette mopshond bedded door stratum van 10 tot toe 20 cm en zorgvuldig uplotnennoi (beetled) volbracht. Naar het bed zodanig dikke klei tvloeit door strata door de lijvigheid 5-7 cm met navolgende versteviging voor. Dan zhirnee klei die ze minder vodopronitsaema.

Kunnen worden tol gegolden en ruberoid, niettemin nastilat hen tvloeit niet nasukho, en nakleivat met behulp van mastik voor. Preliminarily dat adapteert tolya en ruberoida welk nakleivaiut, louteren van prisypki shpatelem of ander instrument. Als zal prisypku niet schrappen, materieel wordt slecht geplakt en ertussendoor zal waterhoudend lekken. Zomen poloten moeten superceded ene andere niet door beneden 10 cm zijn.

Tol nakleivaiut met behulp van degtevoi mastiki. Voor de toebereiding 10 kg mastiki van noodzakelijke 5 kg kamennougolnogo teer, 3 kg kamennougolnogo peka en 2 kg dorre ondiepte napolnitelya (torfyanaya kroshka, molotyi krijt, tolchenyi shlak of kalksteen met arboraceous bloem, proseyannye door frequent bolter).

Bereid mastiku in de volgende weg toe. In sterk posudu (boiler, doos) op 3/4 zijn volume downloaden teer, smoorhi het en toevoegen door er kleine gedeeltes kamennougolnyi pek welk wordt aangeraad nakolot op welke wijze het is mogelijk melche. Alle dat lont en jumble totdat, poosje zal niet vspenivanie uitscheiden met. Dan schrappen schuim en vsplyvshie postoronnie mengingen bankoi met de openingen welk krepyat op lange hengsel. Vuur uitgeblust, voegen in posudu kleine gedeeltes napolnitel, alles zorgvuldig jumble toe. Kreeg verhite mastiku oorzaak door de onbuigzaam borstel of kistiu voor het een-tweetje tijdperk, niet uitgaande whereat van zijn popadaniya op de bovenaardse muren.

Ruberoid nakleivaiut bitumineus mastikoi. Voor de toebereiding 10 kg mastiki wordt genodigd hebben 8,5 kg olie asfalteren BN-70/30 en 1.5-1.7 kg napolnitelya. De technologie van de toebereiding bitumineus mastiki analoog vysheopisannoi. Toe te bereiden zijn volgt voor 2-3 ch tot toe het werk beginneling.

Dit mastikami het is mogelijke niet alleen nakleivat kadet materielen maar ook eenvoudig obmazyvat beton, baksteen en stenige vlakken voor twee keer zonder navolgende nakleiki gidroizolyatsionnykh materielen. Elk meer ontzagwekkend mastika het blijkt dan, wanneer cement beton, stenige en baksteen terrein door preliminarily gruntuiut vocht svyazuiushchimi voedingsbodems: Bitumineus - beneden bitumineus mastiki, pekovymi - beneden degtevye mastiki.

Bitumineus gruntovku toebereiden van de olie asfalteren BN-50/50 of BN-70/30 (40%), van de aardolie, van solyarovogo of groene boter (60%). Andere compositie: Asfalteer 30%, van de benzine of benzeen 70%. Voor degtevoi gruntovki gebruik kamennougolnyi pek - 30%, benzeen - 70%.

Bereid hen zo voor. In het eerst geval lont asfalteren of pek tot toe complete uitdroging, doen schuim en postoronnie mengingen af, na wat blusen vuur uit. Zodra mastiki ostynut tot toe60...80°C, erin kleine gedeeltes in voorzichtige vermenging vlivaiut oplossend geneesmiddel. Kookte zodoende gruntovki slivaiut in de lucht-drukproef gesloten posudu en opslag tot toe het geldende moment. Voortvloeit om omstreeks zich te herinneren wat gruntovka ogneopasna, daarvandaan noodzakelijk om de afmetingen van de brandveiligheid in de plaatsen van zijn opslag, te beschouwen alsmede in de toepassing.

Correct kookte koud gruntovki moet vysykhat op verkalkend beton of op het cement wondpleister niet boven dan voor 10 ch, en op svezheulozhennykh styazhkakh - voor 12-48 ch. Met dorre beton of wondpleister gruntovka wordt prochnee bemachtigd en behoudt drijvend dolshe, en belangrijkste - ernaar better vasthechtenen mastika die stijft van betrouwbaare gidroizolyatsiiu muren en perekrytii.

Koud gruntovki om bezopasnee te gelden, dan verhit mastiki, in het werk waarmee wordt de inachtneming van de regels van het ongeval voorkoming genodigd hebben.

Apparaat pogreba of lednika beginnen met wat zegel op land het afmeting met betrekking tot buitenste muren. Van blueprinted omlijning op 50 cm of op 1 m in buitenst kant beginnen om voedingsbodem te kiezen, otbrasyvaya het op welke wijze het is mogelijke nader, t. Door hem. Roiut kotlovan. Als voedingsbodem osypaetsya, moet podpornye muren afrekenen. Kotlovan of de gracht van better ryt ruimere afmeting welk verhuurt tussen muren en voedingsbodem om ruime kamer (door de breedte in 1 m), noodzakelijk voor ordenende shtukaturnykh en gidroizolyatsionnykh werken te laten. De gracht bodem aline en met betrekking tot hem bed 3-4 stratum van de mopshond door de lijvigheid met betrekking tot 5 cm, bijstere inktkoker zijn beetling. Toen klei aline en richten opalubku door het hoogtepunt 10-15 cm op, baseerde op afmeting van buitenste muren. Kookte beton bed door stratum 5 cm, tor, aline, dor en met betrekking tot hem ontvouwen zich van twee-drietal stratum tolya of ruberoida op mastike of zonder het het. Van boven het bed zelfde stratum van beton, en met betrekking tot hem is een cement verdunning in de proporties1 3 (1 ch. Cement op 3 ch. Zand), bijster goed het razravnivaiut, gomen of zaglazhivaiut en laten voor prosushki op 2-3 sut of meer. Dan, om te waarschuwen vervuiling polov, het dek opilkami, door de turf, krant, elk gras.

Op zodanig stichting muren volbrengen. Beneden de muren stichting moet zeer zuiver zijn, zonder wat die evenmin was van de voetspooren zasypki. Met die draaien op uitzicht van de boorden van de stichting otodvigaiut zasypku naar binnen pogreba op de lijvigheid, in twee tijdperk ruimer, dan de lijvigheid van de muren, en bed muren van de baksteen, van stenig van beton Stones verzekerende van hun verdunning, of overloop beton in beslecht opalubku uit.

Als muren beton, dan opalubku rekenen zo af, om de lijvigheid van de muren was niet minder 10 cm. Opalubku maken hoogtepunt niet minder 50 cm, en beton prigotovlyaiut gedeeltes voor het werk voor 1 ch. Beddengoed beton, het zorgvuldig tor, voor prochnosti stellen armatuur in. Zet opalubku, beten door beten vozvodyat muren tot toe noodzakelijk hoogtepunt. De top van alle muren moet op een hoogte zijn.

De metselwerk better van allemaal om in opalubke zich te gedragen: Ze wordt elk meer quitte en zijn meer handig oshtukaturivat gewonnen. Het is tevens, eenvoudiger in dit geval promazyvat shvy door verdunning cementeren.

Door 2-3 vierentwintig uren scheep gaan op de oprichting van het mannelijk lid perekrytiya. Het misschien van beton borden of monolitnoe, voor wat wordt apparaat opalubki genodigd hebben. Better alles te beschouwen gepansterd betonnen perekrytie door de lijvigheid 10-15 treffen Armatuur gestoken de vorm van het rooster, de lijvigheid van armaturnoi bedrading niet minder 8 mm, baakafstand 10 cm.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;