O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Apparaat pogreba
(onderdeel 3)

Opalubku ontmantelen niet in het verleden dan door 2-3 weken na beton beddengoed. In perekrytii beslechten valstrik-deur-toegang deur en zagruzochnyi-deur vangen door de afmeting 1x1 m, alsmede openingen voor ventilyatsionnoi tabakspijp, van hout mand, rijdier asbestotsementnye of keramische tabakspijpen met de schuifsloten.

De vlakken van de muren van buitenste en inner kanten better alle oshtukaturit door verdunning cementeren, bijstere inktkoker razrovnyat en om te gommen of naar atone, om prosokhnut voor week in staat te stellen. Niettemin pravilnee wil, als zelve muren tot toe oshtukaturivaniya bijstere inktkoker prosushit overheen de maand en slechts dan oshtukaturit, omdat beneden de wondpleister van de muur sokhnut zeer vertragen. Toen muren dek van buiten mastikoi, maar better hen preliminarily ogruntovat, en dan om van twee-drie tijdperk mastikoi te dekken. Zeer goed okleit muren tolem of ruberoidom. Als voedingsbodem vochtig, dan wordt complementarily naar het bed met betrekking tot muren glinyanuiu isolatie door stratum niet minder 10 cm aangeraad. Klei gelden gehavende, bijstere inktkoker zijn uplotnyaiut en slechts dan om de muren pogreba van buiten zasypaiut voedingsbodem door strata met betrekking tot 20 cm, dicht het utrambovyvaya.

In dorre voedingsbodem isolatie het is mogelijk rekenen niet. Leggend maken op glinyanom verdunning waar, maar ze whereat zal minder ontzagwekkend. Als voedingsbodem arenaceous of graviinyi, dan|Het bijstere inktkoker filtruet water.

Lager onderdeel pogreba (t beslecht. Door hem. Dat die resideert in de voedingsbodem), zijn volgt bijstere inktkoker prosushit, en dan daarbinnen om door linde welk veel praktichnee melovoi pobelki en hereto dezinfitsiruet vlakken te bleken. In lager onderdeel in de hartelijke tijdperk van jaar brengt tijdperk winderig, en in de winter van behoorlijk wat teplee, dan op straat door.

Hoofd pogreba - pogrebnitsu - maken op 1 m shire het buitenste afmeting. Bewoont de ze op het vlak van behoedend lager onderdeel aarden van de sneeuw en verkoeling in de winter van of van de verwarming in de zomer van aan. Als pogreb resideert in de barak, dan pogrebnitsu het is mogelijk rekenen niet. Pogrebnitsa ruimere afmeting handige en handelswaar wat erin kan worden casks opgeslagen, dozen en ander collo welk stelen van de producten vrij. Ze moet niet produvatsya vetrom die op de tijdperken aandraagt temperatuur afstamming in de zelve pogrebe en zamerzaniiu grostes.

Deur opening tvloeit om van de noord kant voor, deur - van vet (4-5 cm) dicht van prignannykh grondslagen, dak - van malonagrevaiushchikhsya materielen te maken. Van de muren als naar-grebnitsy maken otmostku niet minder 1,5 m breedte met de vooringenomenheid voor otvoda atmosferische wateren. Dak awning overheen de muren pogrebnitsy moet kleinst mogelijke hoeveelheid 40 cm zijn.

Pogrebnitsu maken van diverse materielen waar: Stenig, van de baksteen, van beton, van de boom. Perekrytie voor utepleniya tvloeit zasypat shlakom voor, door de turf, opilkami, door dor land, om van shlakovatoi noodzakelijke lijvigheid te funderen. Zasypku is aanraadde aan maken niet enkel met betrekking tot perekrytiiu maar ook met betrekking tot alle pogrebnitse.

Als het stond reeds bij, in perekrytii maken valstrik-deur-toegang deur, maar kan zijn complementarily maakte en zagruzochnyi vangen-deur grootte 1x1 m. Voor de installatie van ventilyatsionnykh tabakspijpen openingen laten door de grootte van 20x20 tot toe 30x30 cm gesloten door de schuifsloten. Luchtverversing pogreba van node in de winter van alsmede in de zomer van. Ventilyatsionnye tabakspijpen in pogrebnitse uteplyaiut elk materieel, en van boven dichtbij door frequent rooster van de knaagdiers. Vang-deur-toegang deur en zagruzochnye vangen-deuren dek door de huik, en dan enkel teploizolyatsionnym materieel. Hiertoe better alle sshit speciale deken.

Sgoraemye materielen golden in zasypke, voor de vermijding van dek vuren van boven door stratum landen of shlaka door de lijvigheid niet minder 5 cm. Dit treft eisen brandveiligheid.

Daarbinnen pogreba beslechten planken en zakroma voor de slaand van de producten. Hen kunnen met betrekking tot de beleefdheid zich bevinden, maar door alle middelen met de inachtneming van vrijje kamer tussen hen, om naar alle producten was de toegang van verse lucht.

Beneden vangen-deur-toegang deur ontzagwekkende ladder beslechten met vrezannymi in bowstring door de trees welk complementarily door pribivaiut draadnagels. Krepit schrijdt slechts door de draadnagels gevaarlijk: Dit kan slachtoffer leiden tot.

Op beton seks in pogrebe het is mogelijk nastelit van hout het overheen beton niet door beneden 10 cm opgegraven. Erop en moet zakroma staan.  Deze wil bijstere inktkoker ventileren bodem pogreba en lang om aanvraagster zodanig producten, op welke wijze aardappels, biet, wortel e.a. te conserveren. Spant gold in pogrebe, moet oshkurennoi zijn, dorre en vergastte protivognilostnymi substanties immers de verdunning van blauw stenig (op 1 ch. Kuporosa 9 ch. Wateren zijn). Antiseptirovannyi materieel bijstere inktkoker dor en slechts dan gebruik voor de constructie. Beschouwde constructie pogreba is eenvoudigst (vijg. 205, en).

Raзрeз h плaн пogрeba: a - прoctoй пogрeb, b - улуhшeнный пogрeb: 1 - betoнный пoл, 2 - cteнa пogрeba, 3 - gлhнa, 4 - betoннoe пeрekрыthe, 5 - cteнa пogрebhcы, 6 - зacыпka нa пeрekрыthh, 7 - уteплeнный cыtяfнoй ceнthляchoнный kaнaл, 8 - люk (лaз), 9 - лectнhca, 10 - зagрузohный люk, 11 - зakрoma, 12 - пoctупateльный ceнthляchoнный kaнaл, 13 - зadchfka, 14 - cыtяfнoй ceнthляchoнный kaнaл, 15 - пoлZijn kan worden verreweg verbeterd luchte rijstrooken van twee tegengestelde kanten beslecht. Een kanaal wordt voor de toegang van verse lucht benoemd. Het begint van de hoogte van de seks en wordt door perekrytie in pogrebnitsu op 50 cm uitgevoerd. Het kan worden uitgevoerd en buitenzijde. Het hoofd van het kanaal door alle middelen dichtbij door het rooster met cellen 0.5 x0.5 cm. Ander kanaal - vytyazhnoi begint van perekrytiya en wordt buiten door pogrebnitsu zo uitgevoerd, om het kwam voorwaarts overheen konkom niet door beneden 50 cm. Er maken mee het geluidsscherm welk draagt beste luchtverversing pogreba bij. Kanaal ook moet worden rooster gesloten. Kanalen maken met de schuifsloten, met behulp van welk handelen luchtverversing pogreba, en bijstere inktkoker uteplyaiut. Lucht rijstrooken wordt verf met inner aangeraad aan alsmede van buiten buttery verf. Het is tevens, voortvloeit om popadanie in pogreb atmosferische condensatie (vijg te vermanen. 205, b).

Pogreb kan worden met tamburom die roiut in land en bijstere inktkoker uteplyaiut beslecht. In tambure trees maken, en in de muur pogreba abutting aan tamburu, - deur. Deuren tambura en pogreba moeten dichte dichtbegroeid en in de noodzakelijkheid uteplyatsya.

In de zomer tijdperk noodzakelijke bijstere inktkoker om pogreb te ventileren, om door linde te bleken, prosushit en daarmede om voor de slaand van de producten toe te bereiden. Correct treinde pogreb stijft de betrouwbaar slaand van diverse producten. In de aardolie pogrebe producten snel gekomen in unfitness.

Lednik rekenen ook af, net zo pogreb, maar het is mogelijk zonder perekrytiya. Bedded ijsje of sneeuw zasypaiut opilkami, stro of kamyshitovymi matami. Daarbinnen lednika, met betrekking tot muren, afrekenen zakroma welk vulen sneeuw in of ijsje, er stellen posudu met de producten in. In het centrum lednika vrijje kamer laten.

Als voedingsbodem rauwe, dan seks in lednike voortvloeit om beton te maken, met goede isolatie en koppelde priyamkom voor het water samenstelling van ottayavshego sneeuw of ijsje los. Als voedingsbodem dorre, arenaceous of graviinyi, bijstere inktkoker filtruiushchii water die te maken seks beton tvloeit niet.

In lednikakh altijd beschouwen handelswaar smoorhi insulation tuigerende sneeuw en ijsje van de gezwind tayaniya.

In de conclusie er is een begeerte om - te memoreren dan sushe pogreb, des te better erin voet bij stuk houden producten. Daarvandaan ongeacht van de toestand van voedingsbodem, zelfs als het zeer dor, is aanraadde aan rekenen van aanvullende gidroizolyatsiiu muren met buitenst af alsmede van inner kant (beneden de termen van dat seks wordt zeer goed) volbracht.

De meest gemakkelijk van de toegang gidroizolyatsiya - oshtukaturivanie door het cement verdunning van de compositie af1 3 tot toe1 5 (cementeren: Zand in onderdelen met betrekking tot volume). Zand preliminarily proseivaiut door bolter met cellen niet minder dikwijls 5x5 mm. Kookte dorre mengeling moet zijn zeer goed is jumbled.

Van node ook om te herinneren aan dan van kleiner zand dat verdunning plastichnee. Om onbuigzaame verdunningen, t te veroorzaken. Door hem. Verdunningen met de ruimere inhoud van het zand, moeilijk, omdat zij slecht pristaiut om (spolzaiut) te komen bovendrijven. Te veroorzaken zodanig verdunningen tvloeit door doordringend strata voor. Onbuigzaame verdunning elk meer vodopronitsaem.

De handelswaar cement verdunningen van de compositie1 3 op tserezitovoi vloeistof in fijne druppels in een andere. Dit smetanoobraznaya massa witte kleur met de lucht van de ammoniak, op de tijdperken met gelige lommer. Voor de verdunning toebereiding op 1 ch. Tserezita (met betrekking tot volume) nemen 10 ch. Wateren en alles zorgvuldig jumble tot toe eenvormig mutnovatoi vocht, waarover en zatvoryaiut mengeling cementeren. Om de seconde stratum van de verdunning niet spolzal met in het verleden skhvativshegosya, nanosimye strata moet doordringend zijn.

Wondpleister zaglazhivaiut door de kling-been, kelmoi of gomen door gebruikelijke methode - terkoi. Na oshtukaturivaniya inner onderdeel pogreba moet volledig nou prosushit.

<< Vorige pagina