O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Het apparaat van de schoorsteen
(onderdeel 2)

De schikking van de tabakspijpen op het dak. Schoorsteen is aanraadde aan situeren in huis zo, om zij op welke wijze het is mogelijk dichterbij benaderd konku van het dak, hogere waarboven, waar vozvodimaya de pet van de tabakspijp de invloed gaat van atmosferische condensatie onder, zijn wordt geactiveerd calcareous aangeraad aan, calcareous-cement of verdunning cementeren, maar niet op glinyanom. Het hoogtepunt van de tabakspijp boven van het dak is aangewezen daarover, op wat distantieren ze resideert van konka (vijg. 195). Pet uitvoeren op 500 mm hoger boven konka dat geval overkapen, als ze bevindt zich niet verderop 1,5 m van hem met betrekking tot voerde horizontale lijn uit. Pet uitvoeren tot toe de hoogte van konka dat geval overkapen, als ze resideert van konka op een afstand 1.5-3 m. Pet resideert onderaan de hoogte van konka dak (met betrekking tot voerde directe hoek-wijs 10° naar horison) uit, als tabakspijp wordt van konka door meer dan 3 m geschrappen. Voor de vermijding zanosov door sneeuwen tabakspijp moet overheen het dak niet door beneden 500 mm verzaken. Als tabakspijp bevindt zich buiten hoge muur of bomen met dik kronoi, zijn narashchivaiut door de staal of asbestotsementnoi tabakspijp.

Vooral zorgvuldig maken de inner vlakken van de tabakspijpen waar, omdat roughness op de inner muren van de kanalen tegenstand vergroten naar de motie van de gassen, en dit, in zijn zwenk, verwekt van dymlenie furnaces en draagt gezwind en overvloedig otlozheniiu sazhi bij. Zasoryaya de muur van de kanalen van de tabakspijpen of furnaces, koolstof duister accuraat verlaagt teplootdachu. Het is tevens, koolstof duister zonder de moeilijkheid wordt aangefruit die draagt vuur aan.

Vuur-controle afmetingen in leggend van de tabakspijpen. In de tabakspijp leggend moet strikt verrichten vuur-controle afmetingen. Tabakspijp voortvloeit om lijvigheid in 1/2 baksteen te steken, shvy tussen bakstenen moeten doordringend zijn, helemaal bemanden met de verdunning.

Tabakspijpen kunnen abut of om nabij van sgoraemykh de constructies van de muren door te brengen, van bulkheads, mezhduetazhnykh en cherdachnykh perekrytii, van het dak en obreshetki, daarvandaan tussen deze constructies en tabakspijp voortvloeit om zogenaamd otstupki toe te laten of om "razdelki" van nesgoraemykh materielen - van de baksteen of beton te maken. Leggend razdelok maken op glinyanom waar, calcareous, calcareous-cement of verdunning cementeren. Razdelki moet niet worden met de tabakspijp leggend ingezwachteld. Lijvigheid razdelok moet om lijvigheid muren zijn of bulkheads, in het algemeen 1/2 of 1/4 baksteen te evenaren. Abutting aan razdelke onderdeel sgoraemoi constructies zullen listovym door de asbest isoleren of twee strata voiloka weekten in het vocht glinyanom verdunning. Voilok het is aanbevelenswaardig om in antimolevom compositie te weken. Lijvigheid voilochnoi isolatie moet niet minder 20 mm zijn. Als voilok doordringend, het stak twee-drietal stratum en elk meer in.

196. Изoляchя уoнcoc baлok c пehнoй kлadke okoлo kaнaлoc; 197. Uctрoйctco рhgeля: 1 - baлkh, 2 - рhgeль, 3 - hзoляchя (coйлok); 198. Raзdeлka рacпушkh c heрdahнom пeрekрыthh: 1 - baлka, 2 - bруcok, 3 - нakatнhk, 4 - зacыпka, 5 - hзoляchяDe isolatie van de einden van de onderleggers. Dikwijls in de muren, waar verstrijken flue, bed van hout onderleggers (vijg. 196). Hen situeren zo, om tussen glunderen en de inner vlak van het kanaal was afstand niet minder 250 mm voor de griepen van gebruikelijke furnaces en 380 mm van furnaces met gecontinuerd topkoi. De einden van de onderleggers zullen isoleren, maar topgevels laten een of anders open. Tussen onderleggers of hun einden en griepen moeten zuivering 380 mm met het verplichte beddengoed van izolyatsionnogo stratum zijn.

Op de tijdperken brengt tijdperk door zodat onderlegger bevindt zich tegen de griepen en om zijn in te bezweren die of ander kant het is onmogelijke, dan zodanig onderlegger maken kleiner en vrezaiut in rigel - kleine transversal onderlegger bedded op twee onderleggers. Onderleggers tuigeren door met de elkander breeuwen "lastochkin staart" (vijg. 197). De einden van de onderleggers gestoken muur en rigel abutting aan de muur, zullen isoleren.

Baksteen razdelki. Op het basisprincipe en nasadnykh tabakspijpen, alsmede op de muren in de plaatsen van langsvarend van de kanalen op de hoogte mezhduetazhnykh en cherdachnykh perekrytii in de werkwijze van leggend van de muur of tabakspijpen maken horizontaal razdelki genaamd raspushkami waar. Hen izgotovlyaiut in de werkwijze van leggend van de tabakspijp vergrotende lijvigheid razdelki. Op de baksteen furnaces met kleine-tijdperk topkoi lijvigheid roeien met de riemen in een baksteen (250 mm). Deze afstand wordt beschouwd van "de rook" tot toe sgoraemykh van hout constructies welk noodzakelijk om - obit door listovym asbest te isoleren, karton of twee strata voiloka weekte in het vocht glinyanom verdunning. In de afwezigheid izolyatsionnykh van de materielen lijvigheid razdelki dragen tot toe 1 1/2kirpicha (380 mm). Niettemin en in zodanig razdelke isolatie is zeer begeerlijk (vijg. 198).

Als furnaces of kukhonnye vuren-plaatsen (borden) topyat elk meere 3 ch, dan razdelka moet 380 mm met verplichte isolatie zijn. In de afwezigheid van de isolatie razdelku dragen tot toe twee bakstenen (510 mm).

199. Жeлeзobetoннaя плhta dля пoddeрfaнhя khрпhhнoй рaзdeлkh: 1 - плhta, 2 - рaзdeлka, 3 - ctoяk; 200. Racпoлofeнhe рacпушkh c уhetom ocadkh пeрekрыthя: a - do ocadkh, b - пocлe ocadkh: 1 - рacпушka, 2 - прeрekрыthe, 3 - ctoяk tруbыLeggend razdelki - complex werkwijze, daarvandaan in mezhduetazhnykh en cherdachnykh perekrytiyakh voor de ondersteuning van leggend raspushki moet gepansterd betonnen bord door de lijvigheid 50 mm gelden. Na leggend stoyaka op dit bord kan zonder de moeilijkheid volbracht raspushku (vijg zijn. 199). In dit geval in te zwachtelen raspushku met leggend stoyaka tvloeit niet.

In het apparaat raspushki moet in de rekening naar de diverse sediment van de muren van het gebouw, van fundamentele tabakspijpen en furnaces nemen. Stenige muren, tabakspijpen en furnaces zullen naar onbeduidend sediment uitlenen. Van hout rublenye muren, vooral van de grondstof, osedaiut op een gemiddelde tot toe 150 mm. Breng van op en de sediment van de muren worden gezien en in konopatke. Alsmede muren osedaiut perekrytiya. Tot toe de beginneling van konopatnykh werkt isolatie om raspushki schrappen. Wordt opirat de baksteen van leggend raspushki op de onderleggers of nastil perekrytiya verboden, omdat tijdens sediments kan krak vormen, en deze wil leiden tot vuur.

Wanneer muren zullen naar ruimer sediment uitlenen, dan basisprincipe of nasadnaya tabakspijp, razdelku maken zo waar, om ze had bespreken op de bodem - naar binnen huisvesting. Als fundamentele tabakspijp en furnace met nasadnoi tabakspijp zal naar ruimer sediment uitlenen, dan muren en perekrytie, razdelka moeten hebben bespreken boven - op de zolderkamer (vijg. 200).

Cherdachnoe door perekrytie dikwijls zasypaiut sgoraemymi materielen: Opilkami, door de turf, dor arboraceous loof e.a.. Deze materielen zijn gemakkelijk, maloteploprovodny, maar zonder de moeilijkheid vozgoraemy. Zodanig materielen van boven moeten door alle middelen zasypat shlakom, door land, zand door stratum niet minder 20 mm. Whereat razdelka moet overheen zasypkoi niet door beneden 70 mm verzaken.

Muren (tabakspijpen) op de zolderkamer noodzakelijk om door linde of krijt te bleken. Op witte back-knarste zonder de moeilijkheid worden ontdekken van de krak welk onmiddellijk tvloeit zamazat door glinyanym verdunning en zabelit voor.

In dubbel-storey huizen of in de toerusting van cherdachnogo kamer voor het gebruik beneden de behuizing is diepte en indiening het is onmogelijke nastilat back moet naar de muren van fundamentele tabakspijp naar of flue steunen. Hen voortvloeit om slechts tot toe boord razdelki te dragen, het overblijfsel van de kamer noodzakelijk om nesgoraemym door materieel te dempen: Door beton, metlakhskoi tichel. Plinten om razdelki moeten zijn slechts van verdunning cementeren, en in geen geval van hout.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;