O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Vuur-controle afmetingen
In leggend van furnaces

50% vuren verrijst vanwege de defected toestand van furnaces, van de schoorsteen en t. D. Onvoorzichtig geleggde-ontluiken furnace altijd zal naar sediment uitlenen, erin schijnen krakken en van shvov vykrashivaetsya verdunning. Infiltrerend door de krakken en shvy verhite gassen, vonken en vuur dragen gezwind zagoraniiu constructies, vooral van hout (boom vosplamenyaetsya in de verwarming tot toe 300°C) aan. Vooral snel wordt groot desiccated spant aangefruit. Te vuurt lead en zagoranie sazhi, een grote velen welk wordt in flue gestapeld. Voor de vermijding zagoraniya van hout constructies, prilegaiushchikh naar furnace, noodzakelijk om de regels van de brandveiligheid te verrichten. Met het dit draaien op uitzicht van hout muren, bulkheads, perekrytiya en t uit. D. Voortvloeit om op bepaalde afstand van de verhite vlakken van furnace te situeren of om hen neteploprovodnym te isoleren en door nesgoraemym asbest (listovym) of voilokom weekten in glinyanom verdunning.

In de plaatsen, waar bevinden zich furnace, kukhonnye vuren-plaatsen en griepen, tvloeit om "razdelki" voor, t te maken. Door hem. De verdikkingen van leggend van de muren van furnace of tabakspijpen. Razdelki furnaces continueerde of ononderbroken goreniya met smoorhi isolatie maken lijvigheid 380, zonder smoorhi isolatie - 510 mm.

Van hout rublenye muren in de werkwijze van usykhaniya spant of verstevigingen konopatki zullen naar sediment uitlenen die dikwijls beschadigt dichtheid razdelok. Vandaar hoogtepunt razdelok voortvloeit om grootte mogelijk sediments uit te meten. Wordt nastilat diepte verboden of te maken indiening back moet naar de muren van fundamentele tabakspijp naar of furnaces steunen. Zij moeten niet dokhodit tot toe boord razdelki op 20 mm. Overheen razdelkoi in dit geval gelden beton, keramische borden, asbest of voilok in glinyanom verdunning.

In de furnace installatie tussen sgoraemymi van hout muren of bulkheads moeten zuivering niet minder 130 mm met de isolatie van de boom op het deel van razdelki maken. Afstand tussen boom en "rook" moet niet minder 250 mm zijn. Als te isoleren razdelku door de boom zal falen, wil moet deze afstand tot toe 380 mm vergroten. Otstup op de tijdperken dichtbij van lateraale kanten door de baksteen. In dit geval van hout muur zal door zogenaamd "kholodkoi kwartaal", t isoleren. Door hem. Door de muur in 1/4 baksteen welk vykladyvaiut met betrekking tot voiloku weekte door het vocht glinyanym verdunning.

In leggend van furnaces in nieuwe huizen met brevenchatymi of bruschatymi muren voortvloeit om in de rekening naar ruimer hun sediment te nemen. Als otstupku dichtbij met bokov, moet van hout beschutting oprichten, gehecht naar de muur zo, om het gleed tussen de details van striemend en stremden geen muur sediment. Op deze beschutting maken "koud kwartaal" alsmede naar voiloku doornate glinyanym verdunning.

Omdat baksteen gadeslaat niet drijvend op voiloke, gedragen in de volgende weg. In het eerst geval op de beschutting of muur nastilaiut weekte in glinyanom verdunning voilok, pribivaiut het door de draadnagels en dan op glinyanom of andere verdunning bed baksteen, repare er door de draadnagels mee nadetymi door de sluitringen of maken met betrekking tot draadnagels provolochnoe pletenie waar. Na leggende baksteen oshtukaturivaiut door glinyanym of andere verdunning.

Voor de luchte doorstroming tussen furnace en "koud kwartaal", op de bodem en boven, van lateraale kanten maken openingen gesloten afrasteringen. Hoogtepunt en de breedte van de ramingen van "koud onderdeel" moet breedte otstupki corresponderen en het hoogtepunt van furnace en te zijn niet minder 250 mm.

Pрothcoпofaрныe meры прh kлadke пeheй h tруb: a - hзoляchя cteны ot пehh (1 - щht, 2 - koctыль, 3 - coйлok, 4 - khрпhh, 5 - шaйbы, прhbhtыe gcoзdяmh, 6 - otctуп mefdу пehью h deрecяннoй cteнoй (1 - cteнa, 2 - khрпhhнaя kлadka. 3 - deрecянный щht, 4 - dca cлoя coйлoka, cыmoheннogo c gлhняннom рactcoрe, 5 - ceнthляchoнныe рeшetkh, 6 - otctуп 130 mm), c - otctуп mefdу пehью h deрecянныmh пeрegoрodkamh (1 - пeрegoрodkh, 2 - dca cлoя coйлoka, cыmoheннogo c gлhнянom рactcoрe, 3 - otctуп 130 mm, 4 - otctуп 250 mm) Wanneer kukhonnyi vuren-plaats vestigen in de opening van van hout bulkhead of tussen van hout muren, razdelku waarmaken met betrekking tot bokam-plaats vuren in 1/2 baksteen, en erover hoogtepunt 500 mm. Op de vijg. 191 worden van razdelki en otstupki furnaces gevestigd op van hout muren of bulkheads gemerkt.

Vertikaal razdelki verbandmateriaal weren met leggende furnaces of tabakspijpen ongeacht van die, op wat afstand dit razdelki maken. Glashard wordt verboden om van zolniki furnaces met podpolem te koppelen.

Door alle middelen moet hiaat van het plafond top tot toe perekrytiya furnace niet minder 350, en in de isolatie van het plafond - 250 mm laten. Deze hiaat moet gemakkelijk van de toegang voor de schouwing zijn, van de instandhouding en raffinages van de stof nemen. In teploemkikh furnaces door de menigte tot toe 750 kg hiaat stileert 350 - 540, in neteploemkikh - 700-1000 mm.

Van hout plafonds overheen furnaces oshtukaturivaiut met betrekking tot voiloku of zullen isoleren door twee strata voiloka weekten in glinyanom verdunning, en door obivaiut krovelnoi staal. Isolatie voor de wondpleister en obivki staal moet op 15 cm meer met betrekking tot alle kanten zijn, dan de afmeting zijn van furnace.

Als furnace koppelen naar de schoorsteen met behulp van ajutage, dan tot toe van hout plafond of bulkheads afstand richten niet minder 500 of 380 mm (in het apparaat van de isolatie) op.

Van hout diepte voor toplivnikom elk furnace zal isoleren door twee strata voiloka weekte in glinyanom verdunning en door pokrytogo vel krovelnoi werd grootte niet minder 500x700 mm. In de tegenwoordigheid nabij de furnace van de plint er of obivaiut gelijk voilokom mee het vel van de staal, of dek krovelnoi door stalen. Beneden kukhonnymi vuren-plaatsen of furnaces op nozhkakh van hout diepte door alle middelen dek door de asbest of dvukhsloinoi voilochnoi isolatie doornat glinyanym door de verdunning en obitoi krovelnoi staal. De grootte van deze isolatie moet opgewassene de breedte van furnace zijn of te zijn meer zijn met betrekking tot alle kanten op 150 mm.

Furnaces en tabakspijpen noodzakelijk systematisch om te examineren en vroegtijdig om mogelijke mankementen te verwijderen. Jaarlijks tvloeit om van sazhi tabakspijp voor en kanalen te louteren.

Vooral zorgvuldig moet wacht furnaces in de winter van, wanneer zij met de botte bijl topyatsya.