O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Onderrichting kondensata en slag met hem

Wanneer van de tabakspijp kreeken zwart vocht met specifieke lucht gevormde daardoor de volksplanting van aquatische dampen en de dampen van smolistykh substanties op de muren van de schoorsteen, dit beduidt die in de tabakspijp gevormd kondensat welk met de tijdperk weekt pechnuiu leggende naskvoz, ze wordt rauwe, traction verminderings, en leggend snel wordt vernietigd. Plekken van buiten furnace schrappen, srubaya baksteen en oshtukaturivaya zodanig plaatsen door verdunning cementeren. Dikwijls leggende in de plaats stelen van nieuwe. Onderkenden kondensatom zware luchten onmogelijke bewoning maken in huis. Zal kondensat van vele aanleidingen formeren, omdat zelfs in de zelve dorre brandstof altijd er is de weinig vlagi. Het wordt tevens in de brandstof vodorod parend met de zuurstof bevatten, ook zal waterhoudend vormen.

Dymovye gassen met lage temperatuur en wat dat boel wateren in de vorm van de wasem verstrijken met betrekking tot kanalen furnaces en tabakspijpen verkoeling hen. Soprikasayas met de koude muren van de tabakspijp, zij osedaiut erop in de vorm van de drop welk stekaiut onder.

Om beschikbaar in verhite gassen water better bezwijmde, temperatuur voorgaand moet worden opgebracht. Op bijstere inktkoker nagretykh de muren van de tabakspijp van osevshie drop vlagi snel bezwijmen. De normale temperatuur van de gassen voor de uitgang in de tabakspijp120...140°C, en in de uitgang van de tabakspijp in de dampkring niet onderaan 100°C. Van de uitoefening van de ontginning van furnaces wisten die als dymovye gassen in de uitgang in de tabakspijp, t. Door hem. Op viushki, temperatuur hebben buiten 250°C die kondensata nooit zal formeren, traction in furnaces beter wordt, furnaces snel worden gestookt consumerend whereat van kleinere brandstof.

De temperatuur vast te stellen van komende gassen het is mogelijk door eenvoudigste methode - met behulp van dorre chip welk steken aslant opening viushki tijdens topki. Als door 30-40 min of op een paar na vynut chip en soskoblit erbij kopot, dan kan worden omstreeks de temperatuur van de gassen beoordeeld. De chip kleur beweegt niet in de temperatuur hierin 150°C. Als chip zhelteet tot toe de kleur van de korst van wit brood, beduidt temperatuur doshla tot toe 200°C, en als werd bruin, van de kleur van de korst van rzhanogo brood dat temperatuur werd tot toe 250°C getild. Pochernevshaya punten biken op de temperatuur 300°C, en wanneer ze draait zich in het steenkool dat temperatuur opstijgenen tot toe 400°C.

Deze gegevens spreken van wat in topke furnace de temperatuur van de gassen moet zo handelen, om op viushki ze was hierin 250°C. In de zomer van kondensat zal in de weinig of het niet vovse formeren. Wij willen beschouwen van de overwegende oorzaak van de onderrichting kondensata.

Ruimere rol stuk afmeting kolosnikovoi afrasteringen, correct recht overeind staand beneden en apparaat gornila op Russische furnace, de afmeting van het kanaal, de lijvigheid van de muren, lengte en het hoogtepunt van de schoorsteen, temperatuur zijn nagreva, de vochtigheid van toegepaste brandstof, temperatuur komend van de tabakspijp van de gassen en de overbodige boel van de griepen in de bakovens.

Het hoogtepunt van de schoorsteen moet niet minder 5-6 m beschouwend van de hoogte van zolnikovoi camera of poda Russisch furnace, de lijvigheid van leggend van de muren van de tabakspijp - in 1/2 baksteen (120 mm) zijn. De elk meere doordringende muren van de tabakspijp snel worden gestookt en snel koelen buiten die draagt onderrichting kondensata aan.

Diverse krakken in de tabakspijp en furnace, skvoz welk infiltreert koude lucht, ook verkoeling dragen van de gassen naar en onderrichting kondensata bij. Wanneer van sechenie leggend van de tabakspijp (van flue) meer voorgeschreven voor het dit furnace, dymovye gassen opstijgen met betrekking tot het zeer vertragen, en koude buitenste lucht hen koelt in de tabakspijp. Voor de vergroting van de traction van de muur van flue moet vlak zijn. Alle roughness in de tabakspijp de reductie dragen van traction en uitstel op zelf koolstof zwart bij.

Wedervoer pechniki vertelen die op de tijdperken voor de traction verbetering in furnaces het is noodzakelijke perekladyvat tabakspijp verminderend de afmeting van flue verzuimende of verheffing tabakspijp op het dak. Te maken dit het is van node bijwijlen, tot toe de receptie van bevredigend resultaat. In de plaatsen van suzheniya flue tvloeit stesyvat juiste hoeken voor de wisselborgtocht van de elk meere sluik overgangs van de gassen voor.

Op traction in de tabakspijp ook vliyaet strengelen. In horizontale richting vetra buiten de tabakspijp verrijst verspild adem en gassen better uitgekomen van flue, hoe vysasyvaiutsya ervan. Als strengelen beuken van boven onder, toen het gassen gooit in de tabakspijp omver en traction herleiden naar kleinst mogelijke hoeveelheid.

Voor de vermindering van schadelijke invloed vetra op komend van de tabakspijp gassen de gezinde vliegtuigen van de tabakspijpen wijzer of beslechten metaal-paraplu's bedekt met de wijzer vliegtuigen. Gaand sloegen over hen, wind wijkt van de aanvankelijke richting af en niet tabakspijp klopt. Het is tevens, pet de top behoedt van de tabakspijp en zijn muur van namokaniya en door razmyvaniya regenwater. In rauwe tabakspijpen verminderings traction.

Ruimere rol stukken en de werkwijze van sgoraniya brandstof. Boom vosplamenyaetsya in de temperatuur niet onderaan 300°C, stenig steenkool in 600°C. Normale werkwijze goreniya protekaet in hogere temperatuur: Boom - in800...900°C, van stenig steenkool - in900...1200°C. Zodanig temperaturen bevoorraden doorlopend gorenie beneden de termen van dat lucht (zuurstof) gedraagt zonder de schorsing in noodzakelijk voor goreniya boel. Wanneer het stekeligheden ook behoorlijk wat, toplivnik zullen gekoeld worden, en gorenie om, te verscherpen omdat voorgoed goreniya noodzakelijke hoge koorts. Voortvloeit niet topit furnace holding stelen topku open. In compleet sgoranii de kleur tankt van de vlam stro-geel, en rook wit of alles behalve doorzichtig. In dit geval koolstof duister alles behalve wordt op de muren van de kanalen van furnace en tabakspijpen niet verschoven. In de ontoereikend onderwerpend van de zuurstof in furnace verrijst van onvolledige sgoranie brandstof, brandhout smoulder of branden door donkere-oode vlam, en van de tabakspijp rijdt duister rook welk beren mee aaneen nesgorevshie de onbeduidende delen van de brandstof (koolstof duister). In dit geval op de muren van de kanalen van furnace en in de tabakspijp koolstof duister van osedaet en snel zasoryaet hen.

In beskanalnykh furnaces met ruimere inner teplovosprinimaiushchimi bovenkomt verhite gassen zullen hen veel van de warmte geven, en zelve uitgekomen in de tabakspijp groot okhlazhdennymi die draagt onderrichting ruim kondensata aan.

Voor de uitbouwing van de temperatuur van komende gassen zodanig furnaces het is noodzakelijk om beknottende inner teplovosprinimaiushchie de vlakken van furnace beslechtend klein windows-opening van toplivnika slechts in laatst of in laatste en laatste maar een griepen te herstructureren.

Voor de verandering van zodanig furnaces de leggende onderdeel ontmantelen van voorste of ander kant, dikwijls van twee kanten, en na de correctie herstelde plaats moet niets onderscheiden van niet in het verleden volbracht leggend.

Het is bijvoorbeeld, wanneer in furnace er is van zeven griepen, om te dieven kondensat, een of twee van hen - laatste en laatste maar - koppelen superceding boven of op de bodem los die de temperatuur brengt van aangrijpende gassen op.

Deze kanalen het is mogelijk loskoppelen niet, en om van toplivnika furnace ernaar klein windows-opening secheniem ongeveer 50x50 mm af te rekenen. Plein venster zwaar en ongelegen vykladyvat in de baksteen. Daarvandaan is ongedeeld stesyvaiut of skalyvaiut baksteen enerzijds in noodzakelijke boel. Deze methode betrouwbaar, het de temperatuur brengt van aangrijpende gassen tot toe standaardmaat op, vanwege struiki verhite lucht van toplivnika slaan kanalen en brengen erin temperatuur op.

Hier is belangrijkste kandidatenlijsten met betrekking tot slag van kondensatsiei de dampen van het water en de dampen van smolistykh substanties op de muren van de griepen.