O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Topka furnaces

Verwarming van furnaces is aangewezen op de toestand van furnace, brandstof, deskundigheden correct topit furnace. Achter furnace tvloeit systematisch ukhazhivat, t voor. Door hem. Chistit, zamazyvat zelfs de meeste onbeduidende krakken welk kunnen onderrichting kondensata leiden tot. Het is bijvoorbeeld, door 2-millimetrovuiu krak om perimetra het vensterraam van het schuifslot voor uur lekken tot toe 15 m3 lucht welk tot toe gestookt80...100°C, zal langs de warmte doorstaan, en dit stileert van 10% het aderlatingen.

In onderwerpend van overbodig lucht door podduvalo de aderlatingen van de warmte stileren 15-25%, en als gorenie verrijst met open topochnoi dverkoi, van toen aderlating van de warmte presteren 40%. Furnace chistyat en herstel van het een-tweetje tijdperk in jaar in de zomer tijdperk. De schoorsteen van chistyat twee-drie tijdperk in otopitelnyi seizoen.

Gestookt de muren van furnace allereerst is aangewezen daarover, in wat toestand zij zetelen. Als op de muren van furnace of in de griepen behoorlijk wat van sazhi en as, toen zij worden zwak gestookt en op topku het is noodzakelijk zatrachivat veel meer tankt en tijdperk. De lijvigheid van stratum 1-2 mm verreweg de begrip verzwaart van de warmte door de muren.

Voor topkoi louteren kolosnikovuiu afrastering, alle as schrappen. Dit stijft de vrij langsvarend van de lucht naar brandende brandstof. Brandstof zagotavlivaiut vooraf, om het was dor. Kolotye brandhout worden dor slechts door jaar waarna beschouwd, op welke wijze zij waren bedded in de kooi en verbleven op straat beneden awning.

Voortvloeit om slechts dorre brandstof aan te dienen. In sgoranii rauwe brandstof beschikbaar erin vlaga draait zich in de wasem welk langsvarend met betrekking tot de kanalen van furnace, ostuzhaet hen, en slaand op de koude muren van de tabakspijp, osedaet erop draaiend in de drop welk, stekaya, vermenging met het koolstof duister kondensat geformeerd.

De calorific capaciteit van de brandstof verschillend. Wij willen nemen, bijvoorbeeld, het dorre brandhout van verschillende rassen. Het is bijvoorbeeld, 3/4 m3 eiken brandhout tantamount 1 m3 berezovykh, 1,2 - olkhovykh, 1,2 - sosnovykh, 1,3 - elovykh, 1,5 - esp. Brandhout moet zijn nakoloty op polenia middelmaat lijvigheid 8-10 treffen Voor topki voortvloeit om van polenia gelijkaardige lijvigheid welk belangrijk voor het tenue verwarming van furnace te selecteren.

Turf kan praktisch in elk furnaces branden, maar met het dit uitdraaien op uitzicht moet enchance traction. Voor de turf better van allemaal om furnaces met overeenkomstig toplivnikom uit te drukken.

De tijdsduur van topki furnaces stileert op een gemiddeld 1-1, 5 ch. Na topki het vlak van furnace moet worden tot toe temperatuur gestookt70...80°C, in ongewoone gevallen tot toe 90°C. In hogere temperatuur stof op het vlak furnace prigoraet onderscheidende zuure lucht. De daarvandaan muren confronteren van furnace voortvloeit systematisch te louteren wissende dorre tryapkoi sobravshuiusya stof nemen. Vooral zorgvuldig dit moet op het begin van otopitelnogo seizoen maken. Naar overheat furnace tvloeit niet. Dit kan de onderrichting van de krakken naar en de geestesstoornis van pechnoi leggend leiden tot. Ruimer furnaces welk topyat door 1-2 dagen, niet altijd goed: Om met te beginnen, zij lenen tal van plaats binnenshuis, seconde, wegens de geducht verwarming van de huisvesting het is noodzakelijk frequent te openen fortochki voor zendend welk draagt de brandstof overexpenditure aan.

In topku maar meteen dat boel steken van het brandhout welk noodzakelijk voor de normale verwarming van furnace. Steek brandhout door de kooi of toerbeurten met de zuiveringen tussen poleniami tot toe 10 mm, om allemaal polenia begon worden maar meteen rondom makend naar de grotste uitgebreidheid mogelijke vurigheid aangefruit. Whereat drovyanaya leggende moet niet dokhodit tot toe top toplivnika kleinst mogelijke hoeveelheid op 20 cm. In zodanig voorwaardes de ondiepe delen van de brandstof en diverse ontvlambare substanties sgoraiut in toplivnike tot toe die, op welke wijze zij zullen griepen kloppen. Om met te beginnen, dit brengt de furnace temperatuur op. Seconde slaande griepen, nesgorevshie de delen van zasoryaiut hen, en zij kleiner verslinden van de warmte. Voor rastopki beneden lagere toerbeurt steken de meest dor polenia, en eronder dorre chips, chips, papieren. Glashard wordt om aardolie verboden, benzine, aceton en die lijkend op vzryvoopasnye substanties aan te dienen.

Om furnace niet dymila, in het eerst geval brandwond krant, doordringende chips, biken stopmiddel griepen door hartelijke lucht, en dan rastaplivaiut furnace. Brandhout (of turf) bed zo, om zij door zelfs stratum leke op kolosnikovoi afrastering of op podu bakovens, aanstaander naar topochnoi dverke.

Rastaplivaya furnace, topochnuiu dverku, zaslonki, schuifslot en viushku stelen compleet open. Na rastopki, zodra brandhout razgoryatsya, topochnuiu dverku dichtbij, en podduvalnuiu stelen. Traction in furnaces handelen podduvalnoi dverkoi, door het schuifslot of viushkoi.

Ine het algemeen macht van traction stelen met betrekking tot de vlam kleur vast: Als vlam rood met donkere schrappen, en van de tabakspijp gaat buryi of duister rook, beduidt van de lucht afwezigheden en het onderwerpend moet uitbreiden; Als vlam gouden-geel, onderwerpend van de lucht wordt normaal beschouwd; Als van de helder-witte kleur, en in de kanalen van furnace wordt vernomen dreunend, dit spreekt van wat van de lucht gedraagt in de uitspatting en onderwerpend het noodzakelijk om te zakken.

In de werkwijze van goreniya brandstof te openen topochnye dverki het is onmogelijk, omdat gedragend in topku koude lucht de kanalen koelt van furnace.

Zo, baseerde zich enounced kan worden navolging de regels geformuleerd.

  1. In de werkwijze van progoraniya brandstof moet niet enkel dverku toplivnika maar ook deels viushku of schuifslot doorlichten.

  2. Naar jumble (shevelit) brandhout het is mogelijke maar waarna, op welke wijze zij bijstere inktkoker progoryat en tussen poleniami zal ruimere dieptes vormen, skvoz welk in de uitspatting begint om lucht verkoeling furnace te gedragen.

  3. Als verblijf goloveshki, toen hen in het centrum toplivnika (poda furnaces) of kolosnikovoi afrasteringen en obkladyvaiut helder brandend uglyami inzamelen. Vygoraiushchie ugli en goloveshki moet op de fairways van de motie van de lucht naar toplivniku liggen. De influx van toegeefl zijnen voor lucht aanstootgevend.

  4. Wanneer ugli progoryat (t. Door hem. Zal blauwe vlam sprekend van verdwijnen wat wordt kolendamp) onderkennen, hen moeten razrovnyat met betrekking tot afrastering of podu toplivnika, poblizhe naar dverke, en dicht zijn scherm. Tabakspijp is aanraadde aan laten anders op 5-10 min open, om de residuen van de kolendamp binnendrongen niet in de huisvesting welk kunnen otravleniiu en quitte dodental van mensen leiden tot.

Om nader &gt te lezen; >