O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Vervaardiging van pechnykh werken (onderdeel 2)

Arrowy en teska baksteen. In de werkwijze van leggende baksteen het is noodzakelijk om, naar impart naar hem wigvormige vorm te klieven. Voor leggend van de aarts, otesyvat een kant voor het apparaat pyat of zakruglyat, bijvoorbeeld, voor de toepassing het in de kanalen welk de beste motie bevoorraadt van de gassen met betrekking tot het (vijg. 159).

Koлka h tecka khрпhha: a - koлka пoпeрek (прachльнo h нeпрachльнo), b - koлka cdoль, c, g - рabohee пoлofeнhe пehнhka cootcetctceннo прh koлke h tecke khрпhhaGewoon obozhzhennyi baksteen leuter zonder nasechki, met betrekking tot blueprinted lijnen: Op zwak obozhzhennom baksteen in het eerst geval maken nasechku, met betrekking tot welk dan maken kolku waar. Nasechku oorzaak met betrekking tot alle perimetru onderdeel bikte door de diepte tot toe 5 mm. Klief baksteen zo. Door liet hand ruim baksteen, juiste hamer of kirochku welk oorzaak in noodzakelijke plaats biff. Whereat de kling van de hamer of kirochki moet worden naar op juiste hoeken betreffende de baksteen of lijnen raskalyvaniya gemeubileerd. Askew staking dikwijls draagt willekeurig raskalyvaniiu aan. Kunnen worden meerdere stakingen veroorzaakt, beten door vergrotende hun macht beten, poosje baksteen zal niet chippen. Tijdens raskalyvaniya langs de baksteen ruim of te midden van of voor ruimer het onderdeel (vijg. 159, b).

In teske baksteen nemen door gelatene hand en het stellen op de knietje (vijg in. 159, g). Door beeindigen kirochki oorzaak met betrekking tot baksteen gemakkelijke stakingen met de richting onder op ons. At voorop maken van de bar otesku baksteen waar, door maken bot beeindigen kirochki nanosya elk meer biff, door en dan hekje beeindigen oorzaak frequente nesilnye stakingen.

De toelatingen zijn van leggend. Voor de receptie van prachtige leggende en de versnellingen van de voerend van werkt baksteen preliminarily raskladyvaiut op de plaats, waar er moet in furnace mee zodanig berekening zetelen, om shov tussen bakstenen was 3-5 mm. In de werkwijze van leggende bakstenen afwisselend of alles maar meteen losbranden, bed terzijde van de werkplek, en dan stellen op glinyanyi verdunning, vykladyvaya furnace in.

Verdunning in de werkwijze van leggende oorzaak op de baksteen en ontvouwen zich door het hands of kelmoi. In rasstilanii hand verdunning complementarily is jumbled, ervan worden kameshki, sgustki kleien geschrappen. Niettemin whereat zijn mogelijke en de wonden van de hand hekje peschinkami. Kelma hands behoedt van gestrengeld, om het elk meer productief te arbeiden, omdat door de verdunning kunnen worden maar meteen meerdere bakstenen gedekt. In dat tijdperk kelma geeft geen mogelijkheid om kameshki en peschinki te voelen die de reductie draagt van de kwaliteit van leggend (vijg aan. 160, 161).

160. Haнeceнhe рactcoрa руkoй: a - нaлofeнhe h рaзрacнhcaнhe руkoй gлhmняннogo рactcoрa. b - пoлofeнhe руkh прh уkлadke khрпhha нa рactcoр, c - пodgрebaнhe рactcoрa рebрom khрпhha, g - прhfathe khрпhha нa mecto c cыdacлhcaнhem рactcoрa; 161. Haнeceнhe рactcoрa keльmoй: a - нaлofeнhe рactcoрa c прedcaрhteльныm рaccthлaнhem (рaзрacнhcaнhem), b - cырacнhcaнhe рactcoрa пo kрaяm kлadkh. c - рaзрacнhcaнhe; 162. Raзнochdнocth шcoc:  a - cпуctoшockу, b - cпodрeзkу, c - рacшhtый cыпуkлый. g - рacшhtый cogнуtый  Toepassing van en rasstilanie verdunning vervulen zo. Door liet hand branden in het verleden bedded nasukho baksteen los, rechter nemen verdunning van de doos terug en boeken het op het beddengoed plaats over. Aangrijpende hand met betrekking tot het bed van nizheulozhennogo baksteen, door de vingers razravnivaiut en razmazyvaiut verdunning door het tenue stratum van noodzakelijke lijvigheid (vijg. 160). Verblijvend in gelatene hand baksteen daling op meerdere secondes in de emmer met het water, dan op tychkovuiu gran lag een gebeten van de verdunning, om te formeren verticaal shov. Volgende baksteen bed op de plaats, prizhimaya het door een of twee hands en verhalende back en voorwaarts voor de receptie doordringend shva.

Leggend kan worden gedraagd, niet verdunning leggen op tychkovuiu gran. mak Dit is het geval. Vynutyi van het water baksteen activeren verdunning niet horizontaal, en een gebeten pripodnyav kweken kant op en voorste op de verdunning verzaakt om in de motie voorwaarts tychkovaya gran draaide op ons eigen verdunning en podvinula het naar in het verleden bedded baksteen. Baksteen dicht prizhimaiut, pridvigaya voorwaarts en vydavlivaya whereat de dragen-overs van de verdunning. Vyzhatyi van shvov verdunning onmiddellijk stalen doend het maar meteen twee hands.

Kan worden verdunning maar meteen op bedded baksteen, afgetopt door het water, veeleer veroorzaakt dan op nizhelezhashchii het een aantal van leggend. In dit geval verdunning preliminarily bed gorkoi in noodzakelijke plaats, dan op tortsovuiu gran vynutogo van de baksteen waterhoudende oorzaak verdunning en bed het als werd hoger bovenstaand beschreven.

Bricklaying moet zeer snell waarmaken, omdat verdunning, obezvozhennyi door de baksteen, gusteet en het het is onmogelijks naar het bed en door razrovnyat doordringend stratum. Prochnost leggend in de velen is aangewezen op de nauwkeurigheid van de toebereiding van de baksteen. Scharlakene baksteen van het water rassypaetsya, daarvandaan het in de werkwijze van leggend snel okunaiut in het water, onmiddellijk nemen erbuit ervan en activeren verdunning. Zodanig baksteen snel water absorbeert van de verdunning, daardoor wat laatst gusteet. Whereat shvy worden vet, van en stseplenie baksteen met de verdunning zwak gewonnen. Brandveilige baksteen ook door slechts opolaskivaiut water.

Goede baksteen vochtigheid in waterhoudend 3-5 met. Zodanig baksteen kleiner water absorbeert van de verdunning, shov wordt doordringend, en leggend ontzagwekkend gewonnen. Voor de receptie van ontzagwekkend leggend met doordringend shvami (3-4 mm) baksteen ruim in waterhoudend totdat, poosje ervan zal niet halte worden van puzyrki lucht onderkennen.

Voor pechnoi leggend in toepassing brengen diverse shvy (vijg. 162). In oshtukaturivanii furnace voor het best houdend van de wondpleister op het vlak furnace shvy laten niet bemande met op 5-10 mm. Zodanig leggend heet door leggend vpustoshovku. Als furnace zal niet zijn shtukaturitsya, dan shvy vullen compleet. In dit geval leggende naam door leggend vpodrezku.

Baskisch door brandveilige baksteen vervulen zo, om er was in staat niet verbondene rode baksteen. Wegens de diverse temperatuur breidend van deze types van baksteen leggend kan worden vernietigd.

In leggend van de tabakspijpen op calcareous, complex en cementeren verdunningen shvy het is mogelijke rasshivat, pridavaya hen bossed of vognutuiu vorm. Hiertoe gelden speciaal instrument - rasshivku.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;