O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Vervaardiging van pechnykh werken (onderdeel 3)

Leggend van de aartsen en aartsen. In leggend van furnaces het is noodzakelijk naar supercede diverse topochnye openingen, toplivniki, diverse camera's geldende peremychki ongedeeld en complex vorm.

Perekrytie in de muur naam door de aarts, of arched peremychkoi, perekrytie tussen muren - door guitig.

De boel van de bakstenen in guitig van en toerbeurten in de aarts moet rang zijn. Middelmaat, rang, baksteen naam zamkovym, of door het kasteel. Bakstenen, waarover opiraetsya peremychka of aarts, naam pyatami, hen altijd pridaetsya noodzakelijke vorm door middel van teski. Kamer superceded elk peremychkoi, heet proletom. Afmeting proletov kunnen verschillend zijn. Vykladyvaya peremychku, shvy tussen bedded bakstenen noodzakelijk om naar naar een punt te meubileren of om te centreren, waarvan wordt van foute aarts of aarts beschreven. Het hoogtepunt van de kweken van de aarts of aarts heet door de kweken pijl.

Eiser elk peremychki begint van het boek-zegel pyat welk waarmaken met betrekking tot boetseren. Omdat het hoogtepunt van de aarts of aarts misschien diverse, hoek is vijfde wijzigingen. Het is het is onmogelijk om een vorm vijfde voor alle aartsen en aartsen aan te dienen.

163. Peрekрыthe узkogo toплhcнhka tрeуgoльныm ccodom; 164. Ukрeплeнhe пяt tрeуgoльнogo ccoda пуtem cfathя уgлocoй hлh пoлococoй ctaлью co ctяghcaнhem прocoлohныm fgуtom: 1 - tacрocaя ctaль, 2 - прocoлohный fgуt; 165. Peрekрыthe toплhcнhka пуtem cыпуcka khрпhha hз bokocых ctoрoн kлadkhPerekrytie smal toplivnikov. Toplivniki door de breedte tot toe 42 cm supercede door versimpelde driehoekig guitig beddengoed baksteen plashmya (vijg. 163), met de navolgende voortzetting van leggend van de muren welk zullen strak prizhimat vijfde naar nizhelezhashchim de toerbeurten van leggend. Als zodanig guitig vozvodit zonder de voortzetting van leggend, dit kan de afwijking van pyat rasporom aarts en het obrusheniiu leiden tot. Om dit geschiedde niet bedded beneden de aarts is vijfde riem met behulp van doellatten plein, rechthoek, hoekige of tavrovoi staal koppelde provolochnym door de verzamelmap. Provolochnyi verzamelmap bestaaatt uit twee en elk meere bedradingen wrongen met behulp van draadnagel. Verzamelmap moet daarbinnen leggend, t zetelen. Door hem. In shve (vijg. 164). Als verzamelmap zal openblijven, bijvoorbeeld, in toplivnike, het snel zal erbuit blazen. Voor de bedrading kan worden sigarenbandje-ijzer gegolden, strak zijn met de doellatten (priklepav) gehecht. In enkel constructies van furnaces de einden van de doellatten kan buitenzijde uitkomen. In dit geval hen ook riem door de verzamelmappen of de om stalene kernen van noodzakelijke lijvigheid met kervend en verkikkerd beeindigt. Op de einden van de doellatten van prosverlivaiut opening.

Toplivniki met proletami tot toe 38 cm kan superceded door middel van de baksteen opbrengst van de lateraale muren van leggend (vijg zijn. 165). Voor de ontzagwekkende vasthechting van sveshivaiushchikhsya lager bakstenen de lateraale muren van leggend moeten hoger boven van superceded toerbeurt niet door beneden vier een aantal van leggend zijn. Het is over het algemeen, dan meer van vykladyvaetsya toerbeurten, des te better, omdat wordt oprokidyvanie perekrytiya naar binnen furnaces gewaarschuuwd.

In de werkwijze van leggend van topochnye opening supercede diverse peremychkami, omdat wordt opirat bakstenen op het vensterraam dverki verboden.

In de breedte topochnogo de openingen minder van de baksteen het supercede "in het kasteel", stesyvaya baksteen; In de breedte elk meer van de baksteen volbrengen baksteen peremychku. Voor perekrytiya ruimer proletov gelden arched perekrytie (vijg. 166).

Perekrytie door de aartsen en aartsen. Toplivniki indoor en Russisch furnaces supercede door maar baksteen aartsen door de lijvigheid niet minder, dan in 1/2 baksteen. Aartsen beer op vijfde - lateraale kanten (muren) toplivnika, op welk vliegtuigen stesany beneden bepaalde hoek. Aarts kan beer op van opkweken en voorste muur toplivnika.

166. Peрekрыthe прoemoc пeheй h toплhcнhkoc нad toпohныmh dceрkamh: a - khрпhhнoй пeрemыhkoй c зamok, b - khрпhhнoй kлhнhatoй пeрemыhkoй, c - aрkoй; 167. foрma ccodoc: a - пoлуchрkульный, b - пoлghй, c - tрeхceнtрocыйAartsen kunnen steile, molteken en acclivous (vijg zijn. 167). Polutsirkulnyi aarts is opgewassen de half van de cirkel. Acclivous aarts minder steil, dan polutsirkulnyi. Trekhtsentrovyi aarts zelfs meer acclivous, het better straalt caloriek op beneden furnaces (het lagere deel van varochnoi camera) die belangrijk in bakkend van de koeken en varke etenswaar. Beneden van zodanig aarts wordt eenvormig totaliter punten gestookt. Er zijn elk meere acclivous aartsen golden in khlebopekarnykh furnaces. Dan kruche guitige dat ruimere rekening het kan, t weerstaan. Door hem. Op furnace kan bedded meer van de producten voor bakkend zijn.

Voor vykladki ontzagwekkende aarts gelden opalubku welk nastilaiut met betrekking tot fabriceerde kruzhalam. Vijfde guitig vykladyvaiut van tesannogo met betrekking tot de baksteen gietvorm. De bakstenen van de aarts moeten strak prilegat naar andere.

Voor de toebereiding kruzhal en schimmels pyat op het werkblad van papieren, van kartonnen, van de triplex of op twee grondslagen (monding en smal), sbitykh op juiste hoeken, de aarts lijnen van noodzakelijke vorm met zodanig berekening om, om erin was bedded de range boel van de toerbeurten van leggend. Brede grondslag moet op 3-5 cm meere hoogtepunten van de kweken van guitig zijn.

Wij willen beschouwen aarts construeren op twee grondslagen. (Deze methode is is de meest handig.) Te midden van smalle grondslag gedrag as (wordt door gestippelde lijn) zo gestempeld, om ze kruiste en brede grondslag. Op een afstand 3-5 cm van de lagere zoom van brede grondslag lijnen directe lijn EN-b verschuivende erop breedte toplivnika om. As moet verstrijken te midden van toplivnika stempelde IN en G. Op de bijlen van lijnen EN-b admeasure kverkhu het hoogtepunt van de pijl van de kweken van guitig. Kreeg punt bestempelen als door de brief D. Vervolgens empirisch centrum kiezen Omstreeks zo, om gedraagde zich ervan foute vorming aarts, leidde punten VIGI erkhniuiu het punt van de pijl van de kweken van guitig door.

168. Poctрoeнhe kруfaлa dля ccoda h шabлoн dля пяt: a - пoctрoeнhe kруfaлa, b - kруfaлo h шabлoны: 1 - kруfaлo, 2-4 - шabлoны; 169. Oпaлуbka dля kлadkh ccodoc: 1 - doщatый нacthл пo kруfaлу, 2 - пяta, 3 - kруfaлo, 4 - прogoны, 5 - ctoйkh, 6 - kлhнья; 170. Uctрoйctco рaзъemнoй oпaлуbkh: a ctoйka c пaзom, b - уctaнocka kруfaлa c ctoйke, c - уctaнocka oпaлуbkh нa khрпhhaх h kлhньях, g - kруfaлo c cырeзamh dля уkлadkh рeek, d - рacпoлofeнhe рeek c kруfaлe: 1 - khрпhhh, 2 - kлhнья, 3 - cырeзы, 4 - шпhльkh, 5 - рeйkh, 6 - зaзoры mefdу рeйkamhZodoende winnen vorm kruzhala 1 fout deel van aarts en vijfde 2, met betrekking tot welk izgotovlyaiut boetseren voor razmetki pyat op de baksteen en controles het na teski (vijg. 168).

Voor leggend van de aartsen gelden opalubki (vijg. 169). De meest handig razemnaya opalubka (vijg. 170): Zijn zonder de moeilijkheid kan worden erbuit genomen en in de noodzakelijkheid om herhaald te benutten. Paardenstal opalubki izgotovlyaiut met proushinami diepte niet van minder 5 cm en zodanig breedte, om erin dicht kwam kruzhala binnen. Voorgaand is aanraadde aan richten in de paardenstal zo op, om hun einden kwamen voorwaarts op 2-3 treffen Paardenstal met kruzhalami stelen beschikbaar op de wiggen welk, in zijn zwenk, opiraiutsya niet door beneden twee toerbeurt van bedded baksteen. In de houder op drietal een aantal van de baksteen opalubka in razborke loopt praktisch tot toe bodem toplivnika die suitably in het werk terug. Kruzhala maken van zodanig lengte, om zij niet dokhodili tot toe muren toplivnika op 2 cm. Dit verhuurt door hem vrij om in razborke terug te lopen.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;