O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Vervaardiging van pechnykh werken (onderdeel 4)

Obshivku opalubki maken van battens door de breedte 3-4 cm welk krepyat naar kruzhalam met de zuiveringen zo waar, om shvy zetelde te midden van bedded baksteen. Zuiveringen noodzakelijk om van leggend sneller werd vlaga geschrappen. Doellatten obshivki moeten kleiner toplivnika op 2 cm zijn. Voor de vasthechting opalubki tussen kruzhalami en de muren van furnace stellen wiggen in.

In kruzhalakh kunnen zijn nesten maakten, bij wie bed battens, om hen niet perebivat. In de nesten repare draadnagels zonder bonnets, waarover nadevaiut battens met preliminarily prosverlennymi openingen.

In de werkwijze van het werk alsmaar de nauwkeurigheid lezen van de installatie opalubki stellende zijn wiggen, vbivaemymi tussen het en de muren van furnace af. Gereed guitig laten in opalubke meerdere dagen, na wat zijn ontmantelen, beten door beten afname erbuit wiggen. Kruzhala nemen erbuit laatste een of anders.

Baksteen voor leggend van de aartsen otesyvaiut, pridavaya naar hem wigvormige vorm. Otesyvanie pyat en hun beddengoed moet worden keurig gedraagd, vanwege zapolnenie ruimere dieptes door de verdunning en ballast draagt de sediment van de aarts of aartsen naar en hun vernietiging aan.

Na de installatie en vasthechting opalubki in centraal punt Omstreeks, waarmee werd kruzhalo, vbivaiut draadnagel, krepyat naar hem ontzagwekkend shpagat, noodzakelijk voor de verificatie van de toerbeurten van leggend van de aarts en razmetki bedded bakstenen omgelijnd. Als leggend maken van wigvormige baksteen waar, dan shvy gelijkaardige lijvigheid hebben; In benuttend van gebruikelijke baksteen shvy zal pijl-gekoppen - op de bodem tonshe, boven dikker. Shvy moet door alle middelen helemaal bol verdunning staan.

171. Pрoceрka прachльнocth рacпoлofeнhя шcoc kлadkh c aрke; 172. Kлadka ccoda otdeльныmh зaхcatkamh: 1 - зamkocый ряdAarts leggend beginnen met de boorden, van beide pyat op gelijke tijdperk koppend betreffende het midden van de aarts of naar het kasteel (vijg. 171). Bakstenen podgonyaiut dicht, zodat zij alles behalve elkander beroerden op het deel van toplivnika. Longitudinal shvy tussen rijen moeten worden naar met betrekking tot de straal van de arc van guitig gemeubileerd, met betrekking tot welk wordt kruzhalo volbracht.

In de voorgaand een aantal van leggend van de aarts of aartsen met de strev tussenvoegsel zamkovyi baksteen (vijg. 172), anointed van twee kanten glinyanym door de verdunning. Slaat oorzaak polenom of door van hout hamer. Gebruikelijke hamer kan baksteen, daarvandaan erin toepassing op de baksteen bed grondslag opsplitsen.

Op de tijdperken leggend van de aarts wordt zakhvatkami volbracht, of stupenkami, als wordt op de vijg gemerkt. 172.

Leggend van de kelders beneden furnace. Tot toe de beginneling van leggend van furnace voortvloeit om boven te verduidelijken, in wat toestand kelder bewoont. Als verbleef kelder van oud furnace, toen het obsleduiut en, als moet, herstel. In construerend van nieuwe kelder de plaats lezen van de schikking van furnace af, zijn rechtsomkeert betreffende de muren van de huisvesting, de mogelijkheid van de conclusie van de tabakspijp door perekrytie en dak zonder de janboel van potolochnykh onderleggers of bandages bekapen.

Vorm en de grootte van furnace checken door de regel, ugolnikom, door de versmaat of shpagatom rukte met betrekking tot de hoeken van leggend (vijg. 173).

173. Pрoceрka шнурom прachльнocth зakлadkh пehh; 174. прoceрka пehнoй kлadkh otcecom, урocнem h прachлomIedere geleggde-ontluiken toerbeurt door alle middelen checken: Met betrekking tot omlijning - door de regel, met betrekking tot vertikali - otvesom, op pryamougolnost - ugolnikom (vijg. 174).

Furnace door de menigte niet boven 750 kg wordt toegestaan te oprichten op de verdieping beneden de termen van dat seks is tamelijk ontzagwekkend. Furnaces door de menigte elk meere 750 kg vereiste de apparaten van ontzagwekkende kelder welk maken van butovogo stenig, van de baksteen of beton waar. In rauwe voedingsbodem gelden baksteen-zheleznyak, in deze omstandigheden gebruikelijke baksteen wordt vernietigd. Het lagere deel van kelder verblijvend in rauwe voedingsbodem, kan worden van butovogo van stenig of beton volbracht. De kelder top aline door brickwork plashmya in twee toerbeurt. Van boven het bed gidroizolyatsiiu van twee strata tolya, van ruberoida of verdunning cementeren door stratum door de lijvigheid 2 cm. (Het is better in het eerst geval naar aline vlak door verdunning cementeren, en dan om ruberoid of tol uit te drukken.) Tol activeren degtevoi, en ruberoid - op bitumineus mastike. Kelder moet op 5 cm meere afmeting van furnace zijn.

Zodoende maken en kelders beneden de schoorsteen waar.

Diepte kotlovana beneden de furnace kelder is aangewezen op de voedingsbodem dichtheid. In tamelijk dichte voedingsbodem het diepte misschien 0.2-0.5 m. Bodem kotlovana aline met betrekking tot hoogte. Zwakke voedingsbodem preliminarily door uplotnyaiut tor. Volgend zich begeven op de kelder leggend. Eerst toerbeurt maken van gebikt (ondiep) van stenige of baksteen-zheleznyaka nasukho zonder de verdunning, utaplivaya het door de stakingen van tor in land waar.  Zorgvuldig uplotnennye Stones overloop door het cement verdunning van de compositie1:5-1 6 (een deel van cement en 5-6 delen van zand). Voor cementeren uitsparing kunnen gebruikt ingewikkeld (verscheiden) verdunningen van het cement, van calcareous dough en het zand van de compositie zijn1 1 9 of1 2 8. Ingewikkelde verdunningen gelden en voor leggend van de kelders in vochtige voedingsbodems. In dorre voedingsbodems leggend kan worden op glinyanom verdunning, maar better met de kleine toevoegingen van het cement volbracht. De voorkant van de kelder vykladyvaiut op dikke verdunning met voorzichtige verband shvov. Daarbinnen dit leggend gebruik en elk meere vloeiende verdunning, zogenaamd prysk.

Van butovogo stenige vykladyvat kelder meer moeilijk, dan van de baksteen, omdat het is noodzakelijke enkel Stones, vooral om, om hand-en-half te prikken. Asperities tussen Stones vullen ondiepte kameshkami. Bedded op de verdunning Stones back buiten, nanosya met betrekking tot het stakingen door de hamer door de menigte 1.5-2 kg.

Leggend kan worden met betrekking tot koord, in opalubke of tussen de muren van de gracht volbracht. Shvy in leggend moet dicht bol staan. Kelder leggende afhandeling onderaan de hoogte van seks zuiveren op 14-15 cm, t. Door hem. Op twee een aantal van brickwork.

De furnace kelder wordt verboden om met de kelder van de muren van het gebouw in te zwachtelen, omdat wegens de verschillende inkrimping van deze eerste beginselen leggend van furnace wordt beschadigd. Hiaat tussen de muren van het gebouw en de kelder van furnace moeten niet minder 3-5 cm, het zasypaiut zand zijn. Kelders beneden furnaces en fundamentele tabakspijpen maken eigenstandig van elkaar waar. Na de kelder apparaat beneden furnace kamer tussen het en muren kotlovana door zasypaiut vynutym bevleken en zorgvuldig tor.

In de gebouwen met het diep podpolem kelder beneden furnaces op de tijdperken maken in de vorm srubov (ryazhei) met zasypkoi zand of shlakom of zonder zasypki waar. Zasypka bewaart voor de inner kamer van huis van pronikaniya erin koud (is mogelijk rauw) van de lucht.

Voor sruba gebruik dor brevna of brusia van de naaldendragende rassen (van de pijnboom, eli) van of eik.

In het eerst geval waarmaken van srub hoogtepunt vergde. Met betrekking tot srubu kies voedingsbodem op noodzakelijke diepte en vykladyvaiut van butovogo stenig leggend van zodanig hoogtepunt, om ze was hoger boven van de hoogte van land niet door beneden 25 cm. Leggend aline met betrekking tot hoogte door de verdunning, bed dvukhsloinuiu gidroizolyatsiiu en maar erop bed eerst venets sruba. Srub moet onderaan de seks hoogte op twee een aantal van leggende zijn, erop nastilaiut grondslagen of verspert lijvigheid 4-5 cm, waarover het bed baksteen.

<< Vorige pagina