O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Oboinye arbeidt. Materielen (scheiden2)

Kleistery, klei, mastiki en hun toebereiding. Voor nakleivaniya oboev, linkrusta, van diverse films, alsmede voor prokleivaniya vlakken worden kleistery, klei, mastiki gegolden. Alle zij eigen diverse plakkend ableness, t. Door hem. Prochnostiu prikleivaniya. Gemakkelijke en doordringende materielen het is mogelijk nakleivat op het zwak plakkende composities, zwaar - op elk meer ontzagwekkend. Hoe werd naar gezegd, bloem en stijfmiddel voortvloeit om in buitengewoone gevallen ter vervanging hen door plakkende de materielen van industrieele aanmaak te gelden.

Alle industrieele plakkende materielen voor de noodzakelijkheden van bevolking maken in ondiepe rasfasovke - pakketten of zandplaaten vrij. Dorre plakkende substanties voor de toebereiding van hen kleev of kleisterov meestal vallen in het niet in waterhoudend. Van collo door de menigte 1 kg kan worden tot toe 8-10 l plakkende compositie gekookt. (Dan compositie zhizhe die zwakker het plakkend ableness, en omgekeerd.)

Verkrijgen die of andere plakkend materieel, moet aandachtige gelezene ontwikkeling omstreeks de methode ervan toebereiding, de tijdperk van de opslag en t. D. De janboel van de kandidatenlijsten draagt aanstootgevende consequenties aan. Het is bijvoorbeeld, enkel composities van industrieele aanmaak het is onmogelijke om prokleivaniya vlakken geschilderd door buttery of emalevymi verven te solliciteren. Verven in dit geval noodzakelijk compleet om door mechanische of chemicalie methode te schrappen. Als schistit schilderen het is onmogelijk, het is noodzakelijk in te boeten plaken compositie andere.

Kleister van de bloem of stijfmiddel wordt nakleivaniya praktisch alle oboev en linkrusta, op alle types vlakken gesolliciteerd. Bloem kan worden obdirnaya gegolden, pshenichnaya, ovsyanaya en andere erop houden handelswaar plakkend ableness na. Stijfmiddel kan gebruikte elk zijn: Kartofelnyi, kukuruznyi of maisovyi. Bloem en stijfmiddel door alle middelen proseivaiut door frequent bolter, als niet te was komkov. Bleef komki peretiraiut of balken.

Voor vergroten plakkende geschiktheden kleistera erin voegen stolyarnyi kleefstof van de berekening op 10 l kleistera 100 g benige of 50 g mezdrovogo kleefstof toe. Kuskovoi kleefstof drobyat en overloop op de avond door hartelijke of koude water. Zodra gieet het razbukhnet, het lont in 500-1000 g, na wat protsezhivaiut door bolter of marliu voor de verhuizing komkov. Kleister ook protsezhivaiut, om te schrappen ervan mogelijk komki die kan op het vlak oboev mramorovidnye plekken laten. Het is mogelijk van niet protsezhivat genomen terzijde de kleefstof en kleister, en na de toebereiding filter ok vandaan.

Prigotovlyaiut muchnoi of amyloid kleister zo. Otveshivaiut de boel van de materielen, noodzakelijk voor de toebereiding 10 l kleistera. Overloop door hartelijk water, zorgvuldig allemaal jumble tot toe de receptie van eenvormig vocht dough welk kan worden gestort doordringend struei (erin moet niet zijn komkov en sgustkov). In andere kubieke inhoud dragen tot toe de noodzakelijke boel koken van het water, bijvoorbeeld 5-6 l. In de kook water doordringend struei vlivaiut vocht dough in voorzichtige vermenging. Kreeg menigte dragen tot toe koken, om kleister better zavarilsya. Whereat het bijstere inktkoker jumble. Slecht zavarivshiisya kleister eigenen laagte plakkend ableness. Als in kleister voegen kleefstof toe, dan, het vlivaiut dun struei, zorgvuldig alle jumbling gelassen. Wij herinneren aan het is aanbevelenswaardig in verhite kleister vlivat verhite kleefstof, in koud - koud. Voor de aankomst kleistera tot toe noodzakelijke gustoty en volume erin verhit water voegen in voorzichtige vermenging en slechts volgend protsezhivaiut door bolter of marliu voor de uniformiteit garanderend toe. Eenvormige compositie kan worden door doordringend stratum op oboi of op de bovenaardse muren veroorzaakt.

Kleister wordt zagnivaniiu onderworpen; Om te verhoeden dit, erin (op 9-10 l kleistera) voegen aliumokalievye kvastsy (50 g) of 25%-nuiu carbol (25 g) toe. Als insektitsida (medicatie tegen de insecten) voegen 15-20 g Boers toe. Kvastsy, buru en carbolic preliminarily vallen in het niet in waterhoudend.

Hoe werd naar gezegd, stolyarnyi kleefstof voegen in kleister toe om te brengen het plakkend ableness op, niettemin op enkel merken ongedeeld oboev het loof mramorovidnye bedervende hun voorkant bekladt. Daarvandaan eenvoudig oboi better nakleivat zonder de inleiding naar kleister stolyarnogo plaken. Kleister met de kleefstof solliciteren prokleiki muren en nakleivaniya de kranten (van verschroten krant). Om prokleiku waar te maken en nakleivat papieren het is mogelijk op de koude of verhit kleistere, en oboi nakleivat slechts op de koude, anders schilderen op oboyakh zal razmazyvatsya tijdens priglazhivaniya beginnen. Bijstere inktkoker priglazhivat oboi door blanco papieren. Als krant is beslubbered kleisterom, dan zijn afwisen en laten voor prosushivaniya. Daarvandaan te hebben kranten noodzakelijk om meerdere werkbladen.

Toepassing tijdperk kookte kleistera in positieve temperatuur ene vierentwintig uren, in nul of een gebeten onderaan - dvoe van of troe vierentwintig uren. In de hartelijke tijdperk van jaar het kan worden in de koelkast opgeslagen, niettemin better om kleister op een dagen van het werk toe te bereiden, omdat vers het erop houdt best plakkend ableness na. Onkost elk plakkende substanties is aangewezen op de roughness van het vlak, de dichtheden van de krant en oboev. Enkel oboi behoefte twofold namazyvaniya kleisterom.

Kleistery op de basis kleefstof KMTS. Kleefstof KMTS - dit loszinnig wit massa, op de tijdperken met kremovatym lommer. Kleister hieruit kleefstof niet zagnivaet, erin niet proliferate verwekker. In de detailhandel verkopend het gedraagt rasfasovannym in de pakketten door de menigte tot toe 1 kg. Hieruit kleefstof prigotovlyaiut twee kleistera: N 1 - voor nakleivaniya oboev en N 2 - voor prokleiki en nakleivaniya krant.

Kleister N 1 bereiden van 4 mas toe. Ch. Kleefstof KMTS door de vochtigheid niet boven 20% en 96 ch. Wateren. De noodzakelijke boel van het water smoorhi tot toe18...25°C en in intensieve vermenging voegen erin kleefstof, toen compositie vrijaf op 12 ch voor nabukhaniya en de opheffing van de kleefstof toe. Hierine dat tijdperk van node bijwijlen naar jumble compositie.

Kleister N 2 prigotovlyaiut van kleistera N 1, bij wie voegen 200 g dor proseyannogo krijt toe of melovuiu mengsel 30%-yammer vochtigheid sijpeelde frequent bolter door. Alles zorgvuldig jumble tot toe complete uniformiteit. In dicht gesloten collo kleister kan worden niet boven 7 vierentwintig uren opgeslagen. Dorre kleefstof KMTS kan worden in dorre huisvesting onbeperkte tijdperk opgeslagen.

Middelmaat onkost kleistera N 2 voor prokleiki en nakleivaniya krant (op 1 m2 vlak) - 150 g, onkost kleistera N 1 voor nakleivaniya oboev - 140 g.

Voor de toebereiding kleistera van plaken KMTS voortvloeit om emalirovannuiu posudu te gelden. Na de toebereiding kleister het is aanbevelenswaardig om te filtreren.

Polivinilatsetatnyi kleefstof prigotovlyaiut van plastifitsirovannoi despersii PVA (2,5 kg) en wateren (1 l). Dipersiya PVA moeten 50%-yammer concentraties zijn. Zijn jumble met het water door de temperatuur14...20°C tot toe eenvormig konsistentsii. Wordt nakleivaniya van de films op papierene basis van en prokleivaniya vlakken gesolliciteerd. Instandhouding niet boven 5 vierentwintig uren in gesloten collo in positieve temperatuur.

Plak "Bustilat" bestaaatt uit kunststof latexa, van de benzine-oplossend geneesmiddel, melovoi mengsels van en KMTS plaken. Voor de toebereiding ervan aan het werk compositie (kleistera) voor prokleiki vlakken nemen 3,5 kg "Bustilata" en 1 l water en zorgvuldig allemaal jumble. Voor nakleivaniya films op papierene basis noodzakelijke 3,5 kg "Bustilata" en 0.5 l wateren. Opslag in de geslotene collo 5 vierentwintig uren.

Perkhlorvinilovyi kleefstof prigotovlyaiut van perkhlorvinilovogo polymer en aceton door middel van voorzichtige vermenging voor de beginneling van het werk met hem. Kleefstof ogneopasen. Sla het in de lucht-drukproef gesloten collo op. Wordt prokleiki en nakleivaniya films op tkanevoi basis, linkrusta gesolliciteerd. Voor prokleivaniya polymer beretsya 10%, van de aceton 90%, voor nakleivaniya - van polymer 20%, van de aceton 80%.

Behalve het dit kleev in de verkoop kan zijn en andere solliciteerde nakleivaniya oboev en films.

Allemaal beschouwde kleistery en klei gebruik voor prokleiki en nakleivaniya oboev of films op het vlak van beton, gipsoshlakobetona, oshtukaturennye van diverse materielen, met betrekking tot diverse shpatlevkam, met betrekking tot boom, naar drevesnostruzhechnym en drevesnovoloknistym borden.

Hoe werd naar gezegd, oboi izgotovlyaiut van de krant van verschillende dichtheid, van de film - van diverse materielen, daarvandaan voor ieder nakleivaemogo materieel wordt de plakkende compositie gegolden.

<< Vorige pagina