O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Okleivanie muren en plafonds oboyami (onderdeel 3)

Nakleivanie oboev back naar teruggevonden. Oboi van de vulling-krant en diverse films nakleivaiut back naar teruggevonden. Whereat zomen snijden van twee kanten door accuraat mes met betrekking tot lineaal.

Als in de verificatie zullen zich ontpoppen die polotnishcha oboev van namazyvaniya hen door plakkende compositie niet deformiruiutsya die erin kunnen worden zomen vooraf gesneden en in nakleivanii op welke wijze het is mogelijk plotnee prizhimat polotnishcha bij elkaar. Als polotnishcha deformiruiutsya van plakkende compositie wegens beschikbare erin wateren, dan in het eerst geval hen vochtigheid door het water en door 3-5 min zomen snijden, door en dan namazyvaiut plakkende compositie en nakleivaiut, dicht prizhimaya zomen naar andere.

Nakleivat oboi het is mogelijk en zo. Hen namazyvaiut door plakkende compositie, om het niet dokhodil tot toe zomen op 80-100 mm, en nakleivaiut op de muren met zodanig berekening, om later schilderstuk precies viel. Dan beneden de zomen van podkladyvaiut de sigarenbandje van het karton of oboev, met betrekking tot lineaal snijden op gelijke tijdperk zowel zomen als hen schrappen. Volgende boorden polotnishch nauwelijks brengen op, promazyvaiut door plakkende compositie en priglazhivaiut. Wij willen beschouwen van nakleiku enkel types oboev.

Oboi met veroorzaakte plakkende compositie, prosushennym in de fabriek voorwaardes. Vlakken eronder bereiden door gebruikelijke methode toe, kadetten bereiden als ongedeeld oboi toe. Voor nakleikoi polotnishcha raskladyvaiut op meerdere stopok kleevym stratum omhoog, vochtigheid door het water met behulp van kisti en weerstaan totdat, poosje wordt opgelost (razmoknet) veroorzaakte kleevoi stratum. Het is tevens, zelve oboi, namokaya, zijn maakte myagche en prochnee worden geplakt. Nakleivaiut door gebruikelijke methode.

Tisnenye en tisnenye coulded oboi op papierene basis. Dit dicht oboi, en, om de zij van de staal myagche plakkende compositie oorzaak erop voor twee keer met de interval 15-20 min. Het is mogelijke eerst tijdperk eenvoudig vochtig oboi door het water en, zodra zij zullen myagche worden, om hen door plakkende compositie, meerdere elk meer dik, te dekken dan voor de ongedeeld oboev. Zomen snijden met een of van twee kanten afhankelijk van die, hoe nakleivaiut oboi: Vnakhlestku of back naar teruggevonden. Als nakleivaiut back moet steunen, van toen zoom better om met betrekking tot lineaal door accuraat mes te zetten het mes. Nakleivat oboi het is mogelijk een van beschouwde methodes, rekening houdende mogelijkheid korobleniya polotnishch. Vlak beneden zodanig oboi voortvloeit bijstere inktkoker om toe te bereiden. Beton en oshtukaturennye vlakken door alle middelen door okleivaiut krant.

Kunststof en coulded oboi op de krant of tkanevoi basis zeer dicht, en hen het is noodzakelijke nakleivat back moet vinnige zomen van twee kanten met betrekking tot lineaal door het mes steunen. Beneden zodanig oboi vlakken preliminarily prokleivaiut, en dan op prosokhshuiu vlak met betrekking tot perimetru polotnishcha en in twee-drie plaatsen te midden van oorzaak kleefstof "Bustilat" door de schrappen door de breedte 60 - 80 mm.

Otdelochno-decorativfe films met veroorzaakte erop nesokhnushchimi kleevymi composities hebben Defensie strijken van doordringend papieren aan. Veroorzaakten in de fabriek voorwaardes kleevoi compositie verschaffenen van ontzagwekkende prikleivanie films beneden de termen van de goede toebereiding van het vlak.

Vlakken beneden deze films bereiden als beneden buttery schilderstuk, t toe. Door hem. Olifyat en shpatliuiut met navolgend shlifovkoi melkozernistoi shkurkoi. Dan treinde vlakken obespylivaiut, verf door buttery verf welk bijstere inktkoker rastushevyvaiut, en dor. De kadetten van de film raskatyvaiut, narezaiut, voegen in stopku klevym stratum omhoog toe en weerstaan tot toe nakleivaniya niet minder van vierentwintig uren, om film raspryamilas. In nakleivanii met ieder polotnishcha (ongeveer van 1 m lengte) doen Defensie krant af. Boord met de naakt kleevym compositie hechten naar otbitoi op de muur van de lijn en zorgvuldig priglazhivaiut. Vervolgens losbranden verbleef krant en gedrag tryapkoi te midden van bedded polotnishcha plakkend het, en dan razglazhivaiut van middellang te stroomt over. Werk voortvloeit om keurig zich te gedragen, om zomen back moet abuted naar andere steunen en van de afstand in 1 m waren niet uitstekend shvy.

Vorsovye oboi nakleivaiut slechts back moet steunen, priglazhivaya door zuiveren dorre tryapkami of borstels, maar slechts niet door het hands. Tvloeit niet groot om tryapku voor en borstel te pressen, om op oboyakh verbleef niet briljante schrappen, te elimineren welk praktisch het is onmogelijk. Vlak beneden zodanig oboi vergt erg goede toebereiding, en nakleika - tidiness. Te nemen oboi tvloeit door zuiver dor hands voor. Plakkende compositie oorzaak in twee toelating met de interval 5-10 min. Zodra plakkende begeven zich compositie een gebeten zagusteet, op nakleike. De inachtneming van deze vereisten zal vermanen van vydavlivanie plakkende compositie welk kan voorkant oboev vergallen.

Nakleivanie linkrusta. Linkrust - het meeste dichte materieel met betrekking tot vergelijking van rond de types oboev. Het de goede toebereiding vergt van de stichting. Muren moeten worden van allemaal vergeven die werk stremt. Daarvandaan noodzakelijk om elektroprovodku, rozetki, schakelaars, roliki, los te branden alsmede nalichniki en plinten welk nadien het prizhimaetsya. Oud oboi helemaal schrappen. Zwak behouden drijvend gips vervangen ritme buiten, nieuwe. Als beneden de wondpleister werd dran vernietigd, dan zijn ook in de plaats stelen van. Nieuwe wondpleister bijstere inktkoker razravnivaiut, puur gomen, zorgvuldig pritiraiut boorden. Na compleet prosushki vlak protiraiut door silikatnym baksteen (rood loof schrappen). Voor de baksteen kunnen gebruikte cirkels of doellatten zijn. Als gelden shkurku, toen het tvloeit obvernut van hout doellat voor, om meer handig was om in het hands van te bijhouden. Trakteerde bovenaards obespylivaiut door besoms, borstels of pylesosom.

Volgende vlakken gruntuiut. Gruntovku prigotovlyaiut van naturalnoi olify of olify-oxol met de aanvulling tertogo ijzer surika en sikkativa van de berekening: 1 kg tertogo surika en 25 - 50 g sikkativa op 2 kg olify. Materielen jumble tot toe complete uniformiteit; Het is het is aanbevelenswaardige ook om compositie door marliu of frequent bolter te filtreren. Gruntovku oorzaak zonder de verloven, door doordringend stratum, niet vertrekkend sgustkov.

Na vysykhaniya vlak shpatliuiut polumaslyanoi shpatlevkoi kookte van 4-5 kg melkoseyanogo dor krijt, 200 g dor stolyarnogo (benig) van de kleefstof gelassen in 2 l wateren, en 250 g naturalnoi olify of olify-oxol. Verhite kleevoi verdunning verwarren met olifoi en sikkativom, voegen er krijt en bijstere inktkoker jumble toe. Shpatlevanie maken voor een of bijwijlen vertrouwende de kwaliteit van het vlak waar. Iedere veroorzaakte stratum shpatlevki bijstere inktkoker dorre, zachishchaiut shlifovalnoi shkurkoi en slechts volgende oorzaak volgend stratum. Laatst stratum shpatlevki zachishchaiut op welke wijze het is mogelijk better (Pools), om erop was niet van noch mankementen. Desiccated shpatlevku gruntuiut en dorre meerdere vierentwintig uren, slechts volgend scheep gaan op nakleivaniiu linkrusta.

Linkrust, net zo oboi, skatan in de kadetten welk raskatyvaiut en narezaiut combinerende schilderstuk. Narezannye polotnishcha stromen kadetten binnen en weken voor 5 - 10 min in verhit water in de temperatuur50...60°C. Nabukhshie polotnishcha erbuit nemen, raskatyvaiut en bed door de voorkant omhoog. (Parketnye diepte noodzakelijk om polietilenovoi door de film te sluiten.) OpSloeg op polotnishchakh water zamelen tryapkoi in en laten linkrust voor razmyagcheniya en uitbreiding op 8-10 ch (het is mogelijk en meer); Hierine dat tijdperk uitbreiding presteert ongeveer 2% van aanvankelijke afmeting. Meestal linkrust namachivaiut door het eind van de dag en laten op de avond. Hierine dat tijdperk zal niet enkel razmyagchenie en uitbreiding maar ook tegenovergestelde inkrimping voorkomen. In nakleike zodanig linkrusta shvy tussen polotnishchami praktisch niet merkwaardig. Als nakleit linkrust, niet lenen inkrimpingen uit die na nakleiki en vysykhaniya het zit omlaag openingen gevormd in de plaatsen stykovaniya polotnishch welk op de tijdperken 10 mm bereiken.

Na de inkrimping linkrusta begeven zich op obrezke zomen. Voor wat nemen bijstere inktkoker fugovannuiu lineaal (grondslag) door de lijvigheid 15-20 mm, door de breedte niet minder 100 mm. Polotnishche activeren zelfs stroganuiu grondslag, hechten naar de zoom lineaal, prizhimaiut zijn en door accuraat mes otrezaiut zoom. Zomen snijden van twee kanten en het is aanbevelenswaardig voor de prorez, omdat podrezka gedragingen naar de opening onderrichting.

Linkrust het is mogelijk nakleivat op diverse kleyakh en kleisterakh. De meest eenvoudig kleister prigotovlyaiut van de bloem en stijfmiddel met de aanvulling 200 g stolyarnogo (benig) van de kleefstof. Wijd wordt prokleiki gesolliciteerd en nakleiki "Bustilat" plaken. Kan gebruikt ook perkhlorvinilovyi polymer zijn.

Voor okleivaniem per de muur terzijde van de hoek door het koord, natertym krijt, ritme buiten vertikaale lijnen. Plaats voor eerst polotnishcha dek door plakkende compositie. Dan namazyvaiut door polotnishche compositie, nakleivaiut het met betrekking tot otbitoi lijnen en zorgvuldig priglazhivaiut. Ook nakleivaiut seconde en navolgend polotnishcha. Zomen moeten op welke wijze het is mogelijke plotnee abut naar andere. Prokleivat vlak van node met zodanig berekening, om plakkende compositie niet vysykhal tot toe nakleiki linkrusta, en bleef vochtig. In de hoeken polotnishcha worden aangesloten. Als noodzakelijk naar supercede luzg (hoek) ongedeeld polotnishchem, dan door in de hoek het dicht prizhimaiut stroganoi batten en repare op meerdere dagen tot toe compleet vysykhaniya. Sokhnet linkrust 7-10 sut, en op de tijdperken en dolshe, afhankelijk van temperatuur voorwaardes.

Als tussen polotnishchami nog opening vormde, van zijn noodzakelijk zadelat shpatlevkoi compositie indiceerde. Proshpatlevannye plaatsen door alle middelen zachishchaiut melkozernistoi shkurkoi, en dan podkrashivaiut door de buttery verf van gelijke kleur, als nakleennyi linkrust. Als deze wil niet maken, dan in okrashivanii alle vlak op shvakh kan matovye schrappen verblijven.

Dan op noodzakelijke afstand van het plafond - in meerdere plaatsen, als otvodka lijn zal eenvoudige potlood met betrekking tot lineaal volbracht worden, of slechts buiten de hoeken, als lijn ritme buiten door het koord, - stellen etiketen in. Bezwoor lijn beperking oplegt aan hoogte nakleiki oboev. Noodzakelijk om zich te herinneren: Als onderaan deze lijn verbleef nabel, het moet compleet schrappen en prokleit schrap door de breedte 50-60 mm.

Voor okrashivaniem linkrusta pribivaiut nalichniki en plinten. Na vysykhaniya verven (tandglazuur) krepyat bedradingen, schakelaars en rozetki.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;