O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

De toebereiding van de ontsmettingsmiddelen

Ontsmettingsmiddelen prigotovlyaiut vocht, pastoobraznymi en dor (dor in toepassing brengen slechts op horizontale vlakken).

Industrie helpt diverse medicaties voor de slag met gribami en torren af: "Ontsmettingsmiddel", "Talfton", "Luister", "Polirol", "Senezh" e.a.. Zij worden in economische winkels verkocht en ernaar worden handleiding met betrekking tot hun toepassing aangehecht. Maar vele ontsmettingsmiddelen kunnen worden gekookt en in het thuis voorwaardes.

Voor de toebereiding van de verdunningen, van de mengsels of dorre ontsmettingsmiddelen gebruik van hout, keramisch, glazen posudu (staal posuda snel wordt vernietigd, van daarvandaan zijn noodzakelijke preliminarily twee-drie tijdperk om door buttery verf, bijstere inktkoker drogend ieder stratum) te schilderen.

Water voor de toebereiding van de verdunningen moet zuivere, niet onbuigzaam, podogretoi tot toe 9O zijn...95°C. Als in de antiseptische verdunning voegen sodu toe of ammoniak, dan water podogrevaiut tot toe 30-40°C, om te stormachtige reactie ontwijken. Kremneftoristyi ammonii vallen in het niet in koud water. Om ontsmettingsmiddelen better werden opgelost, hen wordt izmelchit, nauwelijks door uvlazhnit water en slechts volgend vsypat in het water in voorzichtige vermenging aangeraad.

Om in verwerkend van de spant verbleef niet van plaatsen verzuimde, de verdunning van de ontsmettingsmiddelen podkrashivaiut anilinovymi krasitelyami welk gebruik voor het schilderstuk van de doeken (50 g krasitelya op 100 l verdunning). Krasitel vallen in het niet in de weinig van het water en vlivaiut in gare verdunning in laatste wachtrij (water voor de opheffing beretsya van algemene zijn boel). De verdunning onkost in dvukhkratnoi behandeling 0.6-0.8 l/m2, whereat de verdunning van het ontsmettingsmiddel dringt spant op de diepte 1-2 mm binnen.

De antiseptische verdunning voor eerst behandeling podkrashivaiut zwakker, dan voor de seconde. Veroorzaak verdunning voor twee keer met de pauze in 2-4 ch benuttend kist of kraskopult.

Vloeiende ontsmettingsmiddelen prigotovlyaiut in de volgende weg:

  1. Mengeling kremneftoristogo natriya (4 kg), ftoristogo natriya (1 kg), wateren (95 l) en krasitelya. In de gelijkmatige delen van water vallen in het niet kremneftoristyi en ftoristyi natrii. Alles verwarren, zorgvuldig jumble en voegen krasitel toe. Verdunning zeer toxichnyi. Kan worden ook verdunning van 6 kg kremneftoristogo natriya, 1,5 kg ftoristogo natriya en 92 l wateren gekookt.


  2. 3%-nyi verdunning kremneftoristogo natriya (2,5 kg natriya en 95 l wateren) met calcined sodoi (2,5 kg). In het eerst geval vallen in het niet sodu, dan door kleine gedeeltes voegen kremneftoristyi natrii in voorzichtige vermenging toe. Te nemen sody meer van indiceerde boel tvloeit niet voor, omdat oplosbaarheid kremneftoristogo natriya verminderings. Krasitel introduceren in laatste wachtrij.


  3. Mengeling kremneftoristogo natriya (6,4 kg) met smeris of ijzer kuporosom (1,6 kg) of met khloristym zink. Wateren nemen 92 l. Materielen vallen in het niet in tweeen, dan verwarren in voorzichtige vermenging en slechts vervolgens introduceren krasitel.


  4. 5-10%-nyi de verdunning van blauw stenig (5-10 kg in 95-90 l wateren). Elk meere zwakke verdunning bevoorraadt geen spant bescherming van schadelijke dieren.


  5. 8%-nyi verdunning kremneftoristogo ammoniya (8 kg ammoniya en 92 l wateren). Verdunning prigotovlyaiut in koud water in voorzichtige vermenging. Ammonii door vsypaiut kleine gedeeltes. Krasitel vlivaiut tegen het eind.

Op de toebereiding van de verdunning van het ontsmettingsmiddel wordt 1.5-2 ch, en op de verdunning toebereiding met sodoi 2-3 ch, tot toe de beeindiging van de aanzetting van puzyrkov lucht genodigd hebben.

Antiseptische mengsels toebereiden van vodorastvorimogo ontsmettingsmiddel verwarrend er mee enkel kleevym compositie imparting om viscositeit aan te plakken.

Met betrekking tot boekband basis van het mengsel verdelen op de groeperingen onder. Wij willen beschouwen de meeste ongedeeld en goedkoop - glinyanuiu met de aanvulling respectievelijk de asfalteren van de postzegel BN-50/50 of BN-70/30.

Voor de toebereiding 100 kg mengsels wordt 31,5 kg ftoristogo natriya genodigd hebben, 31,5 kg otmuchennoi dorre klei, 10 kg asfalteren een van geindiceerde postzegels, 27 l wateren.

Dorre otmuchennuiu klei proseivaiut, verwarren met verhit water en vlivaiut erin dun struei rasplavlennyi asfalteren in energieke vermenging. De onkost van het mengsel 640 g/m2. Mengsel oorzaak op de spant door stratum door de lijvigheid tot toe 2 mm met behulp van shpatelya of onbuigzaam kisti in twee-drie toelating. ToeBracht mengsel moet volledig nou prosushit. Vliegtuig, soprikasaiushchiesya met de stones, baksteen, beton, tvloeit obernut door stratum ruberoida voor.

Otmuchivanie klei wordt zo volbracht. In capacitances razmeshivaiut klei met het water tot toe de receptie van glinyanogo melk welk slivaiut in andere kubieke inhoud door frequent bolter tot toe zijn zapolneniya. Alles zorgvuldig jumble en zal uitlenen naar de klei worden erbuit gebestreden. Wanneer ze osyadet op de bodem, water slivaiut, en de opper doordringend stratum van de klei (niet boven 1/3 hoogtepunten van stratum) losbranden en ontvouwen zich op de grondslagen voor prosushki. Desiccated klei balken en proseivaiut door bolter met de openingen niet krupnee 0.5 x0.5 mm (kan gebruikt kapronovyi chulok) zijn. Dan tonshe klei, des te better mengsel.

Voor de toebereiding van dorre ontsmettingsmiddelen materielen otmerivaiut in onderdelen met betrekking tot volume. Dor izmelchennyi ontsmettingsmiddel (1ch.) Verwar met 5 ch. Proseyannykh opilok of zand tot toe complete uniformiteit. Opilki of zand bevochtigen tot toe 30-40%. Mengeling oorzaak op prosushennye van hout vlakken door zelfs stratum van de berekening 100-200 g op 1 m2. Dan alle bijstere inktkoker prosushivaiut.