O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

De toebereiding van glinyanogo verdunning

De kwaliteit van leggend van furnace is aangewezen op de nauwkeurigheid van de toebereiding van glinyanogo verdunning, van de lijvigheid shvov, het verbandmateriaal van de baksteen en het kwaliteit.

Verdunning voor leggende moet middelmaat, of normaal, plastichnosti zijn. Zodanig verdunning zal kleine inkrimping uitlenen, vysykhaya niet treskaetsya, strak koppelt tussen elkaar bakstenen en weerstaat hoge koorts (tot toe 1000°C) niet vernietigd.

Zeer handelbaar, of vet, verdunning is zeer handig in het werk, omdat razravnivaetsya met betrekking tot baksteen door doordringend stratum zonder de breuk, maar, vysykhaya, treskaetsya, zal ruimere inkrimping uitlenen, en tijdens het werk vastklemt hands welk verstopt leggend.

Maloplastichnyi, of leunen, verdunning niet treskaetsya, alles behalve geen inkrimping geeft, maar neprochno tussen elkaar baksteen koppelt, en van shvov snel vykroshivaetsya (osypaetsya).

Glinyanyi verdunning better alle prigotovlyat van de baksteen-syrtsa. In zodanig verdunning de voorgeschrevene boel van de klei en zand wordt gevormd.

Zand voor de toebereiding van glinyanykh verdunningen moet ondiepte, t zijn. Door hem. Alpen, gekuist van de begroeiing en de ruime delen (van de steengruis). Zodanig zand proseivaiut door frequent bolter met cellen 1,5 x1.5 mm. Kan worden bolter en met grotere cellen - tot toe 3x3 mm gegolden, maar dan in de verdunning wil peschinki krupnostiu tot toe 3 mm die zal niet toestaan te krijgen doordringend shov.

De boel van het zand toegevoegd in de verdunning, is aangewezen op de klei kwaliteit. Deskundigen-pechniki de kwaliteit stelen van de klei vast, rastiraya zijn tussen vingers, maar dit wordt door ruime uitoefening bereikt. In het thuis voorwaardes klei kan worden door volgende methodes afgelezen.

143. Oпрedeлeнhe плacthhнocth (fhрнocth) рactcoрa cecлom; a - maлaя плacthhнoctь (toщhй рactcoр); b - cрedняя плacthhнoctь (нoрmaльный), c - cыcokaя плacthhнoctь (fhрный); 144. Oпрedeлeнhe плacthhнocth gлhнянogo рactcoрa cпocobom `шaрhka`: a - шaрhk hз рactcoрa maлoй плacthhнocth (cfathe 1/5-1/4 dhametрa). b - шaрhk hз cыcokoплacthhнogo рactcoрa (cfathe 1/2 dhametрa); 145. Oпрedeлeнhe плhcthhнocth gлhнянogo рctcoрa cпocobom `fgуthka` (cлeca - рactяghcaнhem, cпрaca - cghbaнhem cokруg ckaлkh): a - cыcokoплacthhный, b - cрedнeй плacthhнocth, c - maлoй плacthhнocthEerst methode. In de emmer (10 l) met de klei voegen water en jumble ostrogannoi lang doshchechkoi (veslom) tot toe smetanoobraznogo toestand (vijg toe. 143). Als verdunning overdekt veslo door doordringend stratum (1 mm), dan beduidt het dun, maloplastichnyi en vereisten de adjunctions van vette klei. Als de klei stratum op vesle bereikte 2 heeft mm en ze prilipla los sgustkami, toen klei normaal plastichnost. Het vet stratum van de klei, nalipshii op veslo, staat bewijsmateriaal omstreeks zijn hoge plastichnosti en de noodzakelijkheid van de aanvulling van het zand door. Zand tvloeit om door kleine gedeeltes voor, in het eerst geval op de emmer naar litrovuiu zandplaat toe te voegen. Verderop zand door zodanig gedeeltes toevoegen totdat, poosje verdunning zal niet normaal plastichnosti presteren.

Seconde methode. Gekuist van ruime delen klei admeasure door gelijkaardige gedeeltes, bijvoorbeeld litrovoi bankoi. Selecteren van 5 gedeeltes: Eerst laten in zuiver type, in de seconde voegen ene tiende onderdeel de zandplaaten van het zand toe, in derd - een kwart onderdeel, in kwart - drie vierde, in vijfde - om zandplaat te completeren. Deze methode solliciteren de klei van de middelmaat fatness. In vette klei zand voegen in de volgende boel toe: In tweede gedeelte - 0.5 zandplaaten, in derd - om zandplaat, in kwart - 1,5 zandplaaten, in vijfde - 2 zandplaaten te completeren. Eerst gedeelte verblijf zonder de toevoegingen.

Zand zorgvuldig jumble met de klei en in gekregene mengeling voegen waterhoudend toe totdat, poosje in de vermenging zal verdunning niet gekregen worden, bijster nou door razminaemyi vingers en niet klemen hands vast. Van iedere gedeelte van de verdunning skatyvaiut met betrekking tot 5 blobs door de diameter tot toe 5 cm. Van twee blobs van iedere gedeelte maken koeken lijvigheid met betrekking tot 2-3 treffen Blobs en koeken droogmaken binnenshuis zonder skvoznyakov 8-12 sut, better alle op de verdieping.

Verdunning wordt pasvorm voor leggend van furnace, beschouwd als vysokhshie blobs en koeken niet rastreskalis, en blobs achterwege latend van het hoogtepunt 0.75-1 m, niet rassypaiutsya op de verdieping. Als op de koeken met betrekking tot boorden er zijnen ondiepte krakken, dan zodanig verdunning anders geoorloofd om voor het werk te benutten.

Koeken en blobs van vette verdunning rastreskivaiutsya met betrekking tot boorden. Op blobs van leunen, zullen niet van de krakken, maar achterwege latend, zij rassypaiutsya formeren. In de gering nadavlivanii koek van zodanig verdunning ook rassypaiutsya op de ondiepte kusochki.

Af te lezen de verdunning fitheid het is mogelijk en zo. Skatannye blobs met betrekking tot ieder gestoken tussen stroganymi grondslagen en nadavlivaiut op opper van hen. In de gering pressend blob van leunen klei rassypaetsya op de doellatten, poosje dit verrijst, wanneer druk slechts begint. Op blob van een gebetene elk meere handelbaare klei in de druk op 1/5-1/4 diameter zal ruimere krakken (vijg vormen. 144, en), op blob van normale klei zelfde met betrekking tot vorm, maar elk meere doordringende krakken schijnen in de druk op 1/3 diameter (vijg. 144, b). Op blobs van vette klei doordringende krakken schijnen in de druk van hen op 1/2 diameter.

Van zelfde glinyanogo dough, als blobs, raskatyvaiut door het hands zhgutiki door de lijvigheid 1-1, 5 cm, door de lengte 15-20 cm. Dit zhgutiki checken op rastyagivanie of verbuiging in de vorm van de beugel om van hout battledore door de diameter 4-5 treffen Zhgutiki van vette klei worden vlot gehoosd en worden gebeten door gebeten utonshaiutsya geformeerd in de plaats van de breuk hekje beeindigt (vijg. 145, en). Zhgutiki van normale klei worden vlot en obryvaiutsya gehoosd, wanneer lijvigheid in de breuk plaats presteert 15-20% aanvankelijke diameter (vijg. 145, b). Zhgutik van leunen klei weinig wordt bespannen of alles behalve wordt niet bespannen en zal ongelijke breuk (vijg uitlenen. 145, in).

In de verbuiging om battledore op zhgutike van vette klei zal niet van de krakken (vijg formeren. 145, en), op zhgutike af normale naar voren komen ondiepe krakken (vijg. 145, b), en op zhgutike van dun schijnt van vele ruime krakken en hiaaten (vijg. 145, in).

Verdunning gekozen, beginnen het toebereiding admeasuring klei en zand door overeenkomstige obemnymi onderdelen. Voor de toebereiding van de verdunning materielen proseivaiut door bolter. Klei proseivat moeilijk, daarvandaan zijn wordt in het eerst geval naar admeasure in noodzakelijke boel aangeraad, om in cask of doos en door zalit water, zorgvuldig jumbled te downloaden. Razmokshuiu klei opnieuw bijstere inktkoker jumble, voegen water tot toe receptie gustoty vocht smetany en protsezhivaiut door bolter, better met cellen niet boven 1,5 x1.5 mm toe. In de klei de noodzakelijke boel voegen van het zand toe, en kreeg mengeling zorgvuldig jumble, en dan protsezhivaiut door bolter met cellen tot toe 3x3 mm, om impart naar de verdunning uniformiteit. Bijstere inktkoker jumbled glinyanyi verdunning zonder de moeilijkheid spolzaet met de staal lopaty, niet rastekayas erop. Op oshchup het is tenue, erin moet niet zijn gedeeld arenaceous of glinyanykh sgustkov.

Gustotu verdunning hengsel door de aanvulling erin sprenkelt en door de vermenging. Deze operatie maken tijdens leggend van furnace, op de werkplek waar. Verdunning moet, hoe smetana middelmaat gustoty zijn. Zodanig verdunning zonder de moeilijkheid vydavlivaetsya beneden de handeling van het gewicht van doornate baksteen of in kleine aandrang erop. Van proseyannogo (filtreerde) van glinyanogo verdunning kan worden doordringend (3-5 mm) shvy gekregen.

Glinyanye verdunningen hebben laagte prochnost, daarvandaan erin is aanraadden aan voegen povarennuiu zout (100-250 g op de emmer van de verdunning) of cement (3/4 l) toe. Zout preliminarily vallen in het niet in het water, en cement zatvoryaiut door het water tot toe gustoty smetany en dan zorgvuldig jumble met de verdunning. De boel van de verdunning varend pechnuiu leggend, tamelijk is ruim. Op een gemiddelde beschouwen die niet telling aderlatingen op 100 sht. Baksteen in leggende ernaar plashmya en de lijvigheid van shvov 5 mm noodzakelijke 20 l verdunning (2 desyatilitrovykh emmers). Met de vergoeding voor de aderlatingen noodzakelijke 2,5 emmers van de verdunning. Voor de Russisch furnaces van de verdunning van node op 15-20% meer.

Wij willen herinneren aan maar handelbaare noodzakelijke gustoty verdunning bijster nou vult alle asperities van de baksteen en shvy geworden dicht, ontzagwekkend, gazonepronitsaemymi.