O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

De toebereiding van okrasochnykh composities (onderdeel 2)

Kleevye composities gelden slechts voor inner okrasochnykh werken met betrekking tot oshtukaturennym of oblitsovannym dorre wondpleister te bovenkomt.

Kleevye schilderstuk podrazdelyaiutsya op de ongedeeld verbeterde en hoge-kwaliteit. Vertrouwend de roughness van schilderde vlak en het type van schilderstuk de onkost van de materielen brengt tijdperk verschillend door. Als voor de ongedeeld schilderstuk wordt genodigd hebben, bijvoorbeeld, 1 kg krijt die voor verbeterde - 1.5-2, voor hoge-kwaliteit - 2-3 kg. Op de onkost van het materieel vliyaet ook deskundigheid om te werken: Skilful consumeert van kleiner materieel.

Kleevye composities brengen tijdperk wit samengesteld uit krijt met de gering podtsvetkoi door, en kleur, bij wie behalve het krijt komt een of meerdere pigmentov binnen

De compositie van wit kleuren: Krijt - 1000 g, ultramarin - tot toe 40 g, plitochnyi kleefstof - 60-80 g, water (tot toe aan het werk gustoty) - omstreeks 3 l. Ultramarina nemen stolko, om mengeling in dor type nauwelijks blauwige lommer had.

De enkele zal voor ultramarina om een gebeten sazhi aanraden, naar pridavaya compositie serovatyi lommer toe te voegen. Omdat koolstof duister met gebruikelijk water loopt niet door, zijn van node in het eerst geval razmeshat in de weinig kleevoi of mylnoi wateren.

Prigotovlyaiut compositie zo. Krijt of melovuiu mengsel gestoken kubieke inhoud en beet door de stukje voegen waterhoudend toe, om te presteren noodzakelijk gustoty.

Voor het werk van gustota compositie ruime betekenis heeft. Als om erin veselku of staafje te verzaken, en dan vynut, en als whereat ze wordt vast materiaal stratum geschilderd, en compositie wil stekat doordringende ononderbroken struei dat dit beduidt die het heeft handelswaar gustotu en verschaffenen normaal rozliv (t. Door hem. Rastekanie met betrekking tot vlak in de werkwijze van okrashivaniya).

Kan worden gustotu en zo afgelezen. Op de homp van zuiveren dorre glazene veroorzaker de drop van de compositie, glazen stellen rechtopstaand in, en, als drop stekaet op 20-30 mm, beduidt het heeft normaal gustotu.

Verdunning normaal gustoty, het podsinivaiut gekookt. Met het dit draaien op uitzicht ultramarin razvodyat in waterhoudend met betrekking tot gustoty melk uit, protsezhivaiut, zorgvuldig jumble en door vlivaiut kleine gedeeltes in de verdunning, poosje het zal niet blauwige een of anders worden. Volgende scheep gaan op de verificatie kleuren, voor wat de homp nemen van glazen, van het aluminium of dunne metaalplaat, oorzaak erop pulken of kistiu prigotovlennyi compositie en droogmaken op het vuur - naar de kaarsstandaard, naar de kaarsstandaard en t. D., Om het sneller vysokh. Als vysokhshii compositie niet gegevene kleur beantwoordt, dan erin voegen krijt toe of scheidde ultramarin.

Het is tenslotte, koler wordt geselecteerd, echter compositie hebben nog niet gereed voor het werk, omdat het wil zonder de moeilijkheid otmelivatsya (vervagen hands of kleren) en het noodzakelijk "zakleit", t. Door hem. Vlit in voorzichtige vermenging kleevoi verdunning. Kleefstof vlivaiut door kleine gedeeltes lezend het zakleiku. Met het dit draaien op uitzicht op het glas of dunne metaalplaat oorzaak bijstere inktkoker jumbled compositie en podsushivaiut uit. Als van plaken erin ontoereikende veroorzaakte verf zal otmelivat en om te vervagen. Zodanig compositie naam nedokleennym.

Als verdunning perekleen, t. Door hem. Erin de uitspatting van de kleefstof, het, natuurlijk, vervaagt niet, maar whereat kan rastreskatsya okrasochnaya film of kan mramorovidnye plekken formeren. Het is daarvandaan toe te voegen kleefstof moet met de voorzichtigheid, als niet naar perekleit verdunning, laat hij better een gebeten vervaagt.

Lees kwaliteit zakleiki zo af. Veroorzaakte en podsushennyi verdunning nauwelijks strijken door de dorre achterk kant van de hand of door de palm aan. Als het wil niet otmelivat (vervagen) of wil nauwelijks otmelivat - compositie zakleen correct, en als van de wrijving op de staal zal briljante schrappen ("koler losnitsya") schijnen, dan, beduidt, het perekleen en vereisten de adjunctions van het water. Prigotovlennyi compositie opnieuw protsezhivaiut voor het gebruik door bolter.

Voor okrashivaniya plafonds compositie zakleivaiut gering. In vlivanii verhite kleefstof in koude compositie voorgaand groot verkort, niettemin na een poosje komt in normale toestand.

Omdat kleevye composities vormen niet alkalis, erin kunnen kunan bij elk pigmenty.

Kleur ingewikkelde composities. Allereerst prigotovlyaiut de gebruikelijke compositie van witte kleur noodzakelijk gustoty en twee-drietal mengsels kleuren. In het eerst geval erin gebeten door de stukje de mengsel introduceren van belangrijkste kleur, zorgvuldig jumbling compositie. Door latere kleine gedeeltes de mengsel voegen van andere kleur, dan derd (natuurlijk, systematisch lezende kleur) toe. Na de receptie noodzakelijk kolera vervulen zakleiku.

In de toepassing van gerede ogruntovochnykh of okrasochnykh composities op 1 m2 vlak wordt genodigd hebben: Okrasochnogo compositie 0.2 l, kuporosnoi gruntovki 0.2 l, shpatlevki 0.4 l voor eerst shpatlevaniya en 0.2 l - voor de seconde.

Kazeinovye en silikatnye composities. Kazeinovye composities zijn ontzagwekkend en vergelijkenderwijs goedkoop. Hen gelden voornamelijk voor okrashivaniya buitenst oshtukaturennykh en van hout vlakken. Het is tevens, gebruik voor het schilderstuk naar binnen huisvestingen.

Silikatnye composities zijn ontzagwekkend en goedkoop. Zij wijde toepassing vinden voor okrashivaniya verheffingen met betrekking tot wondpleister, naar stenig, naar de baksteen. Naar binnen huisvestingen worden voor het schilderstuk met betrekking tot boom verondersteld.

Betrokkene composities zijn zeer gevoelig naar oud nabelam (naar de strata van de verf) naar en vervuilingen. Daarvandaan alle vlakken moeten bijster beslagen ten ijs zijn: Zorgvuldig worden van de voetspooren van het oud schilderstuk, vuiligheid en t gekuist. D., Promyty door het water. Diverse mankementen op het vlak moeten zadelany zelfde verdunning zijn, wat wordt wondpleister volbracht, of verdunning cementeren, als vlakken zijn baksteen of stenig.

Gekuist, promytye en herstelde vlakken bijstere inktkoker prosushivaiut en slechts volgend begeven zich op okrashivaniiu. Ogruntovku maken door gelijke okrasochnym compositie, maar slechts elk meere vocht waar. De middelmaat onkost van okrasochnogo compositie op 1 m2 vlak - 350g.

In kazeinovykh en silikatnykh composities worden slechts shchelochestoikie pigmenty gegolden.

Compositie van dorre kazeinovoi verf: Dorre kazeinovaya verf - 1000 g, naturalnaya olifa of olifa-oxol - 30 g, aliumokalievye kvastsy - 8 g, water (tot toe aan het werk gustoty) - 1l.

In 0.5 l wateren razvodyat kazeinovuiu verf, jumble, protsezhivaiut. Ongeveer in een uur, na de opheffing beschikbaar in de verf van de kleefstof, er in voorzichtige vermenging voegen door kleine gedeeltes olifu (tot toe de receptie van eenvormige vloeistof in fijne druppels in een andere) en door razvodyat water tot toe noodzakelijk gustoty toe. Vervolgens voegen verdunning kvastsov toe.

Compositie van gereed silikatnoi kleuren: Dorre gerede verf - 1000 g, vocht potassic glas - tot toe aan het werk viscositeit.

Vocht potassic glas razvodyat door het water tot toe dichtheid 1,14 g/sm3 - voor eerst stratum en 1,18 g/sm3 - voor de seconde en derd strata. In dorre verf vlivaiut de verdunning van het vocht glas, zorgvuldig jumble, verdunnen door het water tot toe noodzakelijk gustoty en protsezhivaiut.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;