O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

De verstellend van de deuren en boekbanden

De instandhouding is van de deuren. Geschiedt die deuren beginnen met de arbeid om en naar dicht te openen. Vooral dit noticeably in guur weer: Spant vbiraet in ons behoorlijk wat vlagi, razbukhaet vergrotend op de koers van. (In dorre weersgesteldheid en in winterachtig timen deur werken normaal.) Als in dit geval in guur weer om pristrozhku waar te maken, dan in dorre weersgesteldheid tussen deur en het kwartaal van de doos zal ruimere opening vormen. Als gevolg deur wil niet dichte dichtbegroeid, en door deze opening in de koude tijdperk van jaar van de huisvesting zal vandaan warmte zich verroeren.

Het is daarvandaan, als deur werd om met de arbeid te openen, in het eerst geval moet lussen examineren en om, alle te checken hetzij shurupy dicht privernuty naar de lussen. Als zij oslabli - hen zavertyvaiut. Als shurupy en vervolgens niet deur houden, beduidt hen moeten op elk meer lang vervangen. Het is het is aanbevelenswaardig, om lijvigheid shurupov en de grootte van de pet waren gelijk. Het is anders, in elk meere vet shurupakh, het zal noodzakelijke rassverlivat openingen in de lussen.

6. Vctacka нocoй dрecechны c koрobkу пod пetлh; 7. Poctaнocka прocoлhнogo koлehka mefdу kaрtamh пetлh; 8. Remoнt dceрнoй koрobkh c mectaх уctaнockh зamkoc; 9. Remoнt фhлeнkh ccatckoй: 1 - cctacka; 10. Remoнt obcязa нa kлeю h нageлях: 1 - otрemoнthрocaнныe mecta; 11. Remoнt bруckoc obcязa; 12. Ckрeплeнhe bруckoc obcязa уgoльнhkomBesta en andere methodes (vijg. 5,6). Als tussen doos (beneden de termen van die ze doordringend) er is zuivering of het zonder de moeilijkheid om tegen de lussen waar te maken die er de homp voegen van de grondslag van noodzakelijke lijvigheid, maar niet tonshe 25 mm in. (Grondslag moet van de spant van ferm ras - berkebomen, klena, van de eik, van de beuk, graba zijn.) Toen lussen repare elk meer lang shurupami welk helemaal de homp lopen van de grondslag en strak gehoudene lussen binnen.

Wanneer dit naar het het halen is onmogelijks, en doos tamelijk vet, het is mogelijk tegen de lussen, van de zijdelings kant van de doos (t. Door hem. Van het kwartaal), erbuit te snijden in de vorm van lastochkina de stadsdeel schaduwen van de spant door de lijvigheid 30-40 mm en lengte 200-250 mm. In de gesneden erbuit deel van doos om de homp van de spant van ferm ras in te voegen en te verhelpen het shurupami (treffen Vijg. 6). Dan in ingestellen doellatten om erbuit nesten beneden de lussen te snijden en om hen te verhelpen. Kan worden gedragen en zo: Vyvernut twee-drietal uiterst shurupa; Van de zijdelings kant gesteund omlaag van de doos zoom op de lengte van strijken onderdeel shurupa uit, van prosverlit opening door de diameter 15-20 mm en diepte, in anderhalf tijdperk overtreffende de breedte van het kwartaal (treffen Vijg. 6). In deze openingen vbivaiut dubli - om nageli van de spant van ferme rassen. Toen lus ingestellen op de plaats geldend gelijk shurupy, als erin niet zatupilas kervend.

Behalve beschouwde methodes er is toerbeurt andere, hoe-die: In de openingen beneden shurupy tussenvoegsel van hout wiggen en erin zavertyvaiut shurupy. Niettemin whereat shurupy zavertyvaiutsya mee volokon spant, en beduidt, behouden drijvend van niet strak. Kan worden gedragen en zo: Om opilki met epoxidnoi pek te mengen en om hen raschishchennoe opening in te vullen. Dan pristavit lussen, om hen onmiddellijk shurupami te verhelpen en om op vierentwintig uren, niet naveshivaya deur toe te laten. Er zijn aanbevelingen aan vullen openingen metaal opilkami en vvertyvat er shurupy, maar deze wil niet altijd zal handelswaar resultaat uitlenen. Better en zodanig opilki om met epoxidnoi pek te mengen.

Als deur osela en groot aanstrijkt met betrekking tot het lagere kwartaal van de doos welk op de tijdperken tijdperk brengt van de overbodige afkrabbing van de lussen door, podstrozhku deuren waar te maken tvloeit niet. Van node met behulp van wiggen om deur zo op te graven, om ze werd dicht naar de doos top geprest. Dan van smeris, van aeneous of stalene bedrading door de lijvigheid 2-3 mm izgotovlyaiut kriuchki. Vorm kriuchkov - van poluokruzhnost zodanig diameter, om zij vrijelijk nadevalis op de kernen (vijg. 7). Dit kriuchok verzuimen tussen kern en kaart, dan prizhimaiut klein eind naar de kern, na wat lang eind podvertyvaiut naar zagnutoi onderdeel, otrezaiut dragen-overs en dek alle door het vet. Ook maken op tweede lus. Toen wiggen nemen erbuit en deur loopt op de plaats terug. Hoe aantreffen, dit is maakte zonder snyatiya deur. Het is mogelijk in het eerst geval zagnut beugels of fabriceren hen vytachivaniem, maar dan nadet hen het is mogelijke wil slechts deur afgedaan. Zijnend verschuldigd naar veroorzaakt vet deur zal zonder de moeilijkheid en geruisloos sluiten.

In de frequente wijziging van de kastelen dvernye doellatten in de plaatsen vrezki groot iznashivaiutsya. Hen noodzakelijk naar bolster boven door de tussenvoeging in de vorm van lastochkina staart van dorre spant. De tussenvoeging is van misschien elk lengte. Met betrekking tot de tussenvoeging vorm snijden erbuit schoeien in de doellat van de deur, tussenvoegsel er tussenvoeging, in het eerst geval nasukho, en dan op de kleefstof met aanvullend striemend van hout nagelyami of shurupami. Behalve lastochkina staart, kan zijn tussenvoeging maakte op direct breeuwt (vijg. 8).

In de vernietiging van het lagere deel van dvernogo canvas deur losbranden, helemaal doellat schrappen, izgotovlyaiut precies zelfde en het stellen op de plaats nasukho in of better op de kleefstof in de plaatsen van de verbinding nagelyami geadapteerd. Als op de deur op de bodem er is plint (brede grondslag), dan stellen en het in, omdat het deur behoedt van snelle vernietiging.

Filenki instandhouding gaan, als zij rassokhlis en erin gevormd van de krak, door welk verhuizingen vandaan warmte van de huisvesting onder. Als de breedte van de krak niet boven 2 mm, dan zijn het is mogelijk zamazat buttery shpatlevkoi, preliminarily gelouterd zijn van de stof nemen en vuiligheid en proolifiv af. Krakken, shire geindiceerd, better door zadelyvat de tussenvoeging van hun dorre spant.

Als filenka adapteerden raskladkami, toen hen branden rondom los, nemen erbuit filenku, louteren van de stof nemen en vuiligheid, izgotovlyaiut de tussenvoeging van hun dorre spant van noodzakelijke vorm en lijvigheid en mengsel zijn met filenkoi af. Na vysykhaniya kleefstof maken zastrozhku waar en stellen filenku op de plaats in.

Als filenka wordt in pazy in de doellatten obvyaza ingeschoven, dan te ontmantelen deur tvloeit niet. In dit geval moet samengestelde tussenvoeging vervaardigen van twee onderdelen welk tussenvoegsel alterneren, en door alle middelen om de plaatsen van de verbinding van de tussenvoeging met filenkoi (vijg aan te plakken. 9). Na vysykhaniya kleefstof vervulen zachistku. Ik herinner aan filenka nooit ben intrede doe pazakh vraspor: Tussen filenkoi en pazami moet zuivering met betrekking tot lengte en breedte niet minder 4-5 mm zijn.

Obvyaz deur bestaaatt uit vet en betreffende brede doellatten. Niettemin en zij worden iznosu onderworpen en instandhouding vergen. Losse onderdelen obvyaza verstelen door middel van de installatie van nieuwe doellatten. Met het oud zij paren dichtbij direct breeuwen. Meestal proushiny want breeuwt maken in oude doellatten obvyaza waar. Stel doellatten op de kleefstof in, dor, veilig nagelyami en vervul zastrozhku (vijg. 10).

Als doellatten obvyaza op pritvora groot maken vernietigd, dan mishandelden deel spilivaiut, izgotovlyaiut de tussenvoeging van noodzakelijke afmeting en vormen en koppelen zijn met vertikaale doellat door direct odinarnym breeuwen, en met horizontaal - door dubbel direct breeuwen (vijg. 11). Voor prochnosti de plaats van de verbindingen veilig nagelyami.

Brengt tijdperk en zo door: Lussen vrezany in een vliegtuig met het kwartaal, shurupy utopleny in razzenkovannye openingen, maar deur alle gelijk pruzhinit. Dit misschien ottogo dat deur zeer dicht abuts aan het kwartaal van de doos en abuts tegen het het.

Chetver alsdan podstragivaiut met een of van twee kanten geldend noodzakelijk strugi en dobornyi instrument (treffen Vijg. 14). Zonder dobornogo instrument gedeeld adapteert het zal noodzakelijk srezat met behulp van stameski. Stameska moet monding en, natuurlijk, accuraat zijn. Doe spant op het deel van lussen af. De lijvigheid van afgedaane spant 1.5-2 mm.

Brengt tijdperk door die op het deel van vrezannogo in tolshchu de doellat van het schuifslot in dvukhpolnykh deuren of deuren "met de biscuit" van het schip (een seks, poosje smal) verrijst van otshchep spant. Zodanig spant srezaiut, izgotovlyaiut tussenvoeging, stellen zijn in het eerst geval nasukho, en dan, na primerki, op vodostoikom kleefstof met aanvullend beukend zijn door de draadnagels of nagelyami in. De bonnet van de draadnagels wordt utaplivat in tolshchu spant op de diepte niet minder 3-5 mm aangeraad.

Filenchatye deuren dikwijls raskleivaiutsya en perekashivaiutsya. In dit geval hen noodzakelijk om van de lussen los te branden, vybit nageli, om in tweeen te nemen, hoekige verbindingen te kuisen van de stof afnemen en vuiligheid, om vaimy voor de deur druk na namazyvaniya kleefstof te koken. Door de kleefstof namazyvaiut hoekige verbindingen, koppelen doellatten obvyaza tussen elkaar, tussenvoegsel filenki, als voor hen worden pazy gekozen, gesp in vaimakh, stellen nageli op de kleefstof in, dor en volgend stellen op de plaats in.

Als tussen breeuwt en proushinami er zijnen beduidend neplotnosti, dan erin schuiven doordringend ontzagwekkend stroganyi shpon (door alle middelen op de kleefstof) in. De komst voorwaarts drop van de kleefstof na vysykhaniya srezaiut stameskoi.

De elk meere ongedeeld verstellend van zodanig deuren houdt in in die, om in hoekige verbindingen om van te verstrakken een of twee kanten staal ugolniki, ervan is aanbevelenswaardige ruime grootte vaststelling hen shurupami, lengte welk moet van de kleinere lijvigheid van de doellatten obvyaza op 5-7 mm (vijg zijn. 12). Stel ugolniki of alle deur verf door buttery verf in.

Het kasteel installatie is. Kastelen brengen tijdperk vreznye en waybills door. Het is gemakkelijker om waybill kasteel op te richten. Vreznoi kasteel krepyat in de vertikaale doellat van de deur op het hoogtepunt 90-110 cm van de seks. Nest beneden de doos van het kasteel vyrubaiut dolotom of stameskoi. Het is mogelijk in het eerst geval prosverlit openingen met betrekking tot het hoogtepunt van de doos, en dan kiezen spant dolotom of stameskoi. Voorste planka kasteel moet zapodlitso met arris of het vliegtuig van de doellat van de deur zijn. Kasteel in de nest ingevoegd, om planki obvodyat accuraat ottochennym potlood of bros vertrekkende gewaagdheden, met betrekking tot welk snijden erbuit schoeien op de lijvigheid planki. Kasteel bijkomend schuiven in de nest in en lezen dichtheid prileganiya planki af. Toen kasteel erbuit nemen, boeken afmeting afstand van kliucheviny tot toe planki, alsmede van het lagere kant van de nest tot toe top kliucheviny en deze afmeting op de deur over. Opening voor kliucheviny vydalblivaiut of in het eerst geval prosverlivaiut, en dan vydalblivaiut. Deze opening moet strikt tegen kliucheviny kasteel zetelen, om oplossing erin werd op vrije voeten ingeschoven. Volgend kasteel privertyvaiut shurupami en de werk lezen van het kasteel door spelbepalend af.

Elk meer ingewikkeld prirezat zapornuiu planku. Zelfs wedervoer stolyary zatrachivaiut op deze operatie is aanzienlijke tijdperk. Daarvandaan voortvloeit om zo te gedragen. Tegen het schuifslot van het kasteel vyrubaiut nest door de diepte 5 mm, door de grootte wat meer van het schuifslot. Nest zamazyvaiut zapodlitso met het kwartaal door zachte klei, plastilinom en draaien zich spelbepalend. Toen deur dicht doorlichten en draaien zich spelbepalend. Schuifslot wordt fort en loof afdruk op zamazannom plaats ingestellen. Deur ontluiken, zapornuiu door planku pristavlyaiut opening voor het schuifslot naar liet etiket zo, om ze werd gecombineerd slechts met betrekking tot bovenste lijn (opening in planke met betrekking tot hoogtepunt is maakte wat meer: Dit "bespreken" op de bodem van node op het geval de mogelijk sediments van de deur). Planku dicht prizhimaiut, obvodya om het het potlood vertrekkende gewaagdheid, met betrekking tot welk en spant kiezen beneden planku op de heel met de nesten beneden het schuifslot en rolik (als het er is in het kasteel). Planku krepyat shurupami en lezen het kasteel werk af.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;