O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Instandhouding en schilderstuk krovel
Van asbestotsementnykh laakt

Zodanig dak rekenen van krullende of molteken werkbladen af. (Molteken werkbladen dikwijls ongedeeld noemen door de tichels.) Instandhouding en schilderstuk van dit type krovel tvloeit om met khodovykh mostikov voor, t waar te maken. Door hem. Grondslagen met nabitymi erop plankami. Mostiki op ieder eind hebben kriuchia of hoger planku welk zij tseplyaiutsya op konkovyi kam. Tamelijk nou op konke speciaal om skoby, voor welk gemakkelijker alles zatseplyat mostiki af te rekenen.

Onbuigzaame mostik kan razdavit molteken asbestotsementnyi vel - tichel, daarvandaan eronder nabivaiut alleviative podkladki van voiloka, van zachte tandvlees, porolona. Tijdens de instandhouding mostik bed zo, om het zetelde linksaf van tichel schaadde, op een afstand 20-25 treffen

Vervang tichels zo: Razgibaiut de kernen van vier protivovetrovykh knoppen situeerden om tichel schaadden, en schrappen zijn. Als tichel wordt krepezhnymi door de draadnagels achtergehouden, hoofdletter welk zetelen beneden vysheulozhennymi tichels vervingen tichel meestal gekliefd en schrappen door de doellatten. Met betrekking tot won doellatten afmeting afstand van de zomen van de tichel tot toe krepezhnykh openingen en nieuwe tichel maken precies zelfde.

Geoefende tichel ingestellen op de plaats, voor wat het is noodzakelijke pripodnimat zijdelings en oppere tichels. Werk in dit geval meer handig om vdvoem, met twee mostikov waar te maken. Bedded tichel, zijn repare op de bodem door protivovetrovoi knop en shurupom. Om tijdens zavinchivaniya shurupa tichel niet lopnula, eronder podkladyvaiut de homp van de triplex of het karton van noodzakelijke lijvigheid. Beneden de pet shurupa op surikovoi zamazke nadevaiut twee sluitringen: In het eerst geval van de tandvlees of prorezinennoi doeken, dan metaal. Na zavertyvaniya shurupa de boord van de sluitringen promazyvaiut zamazkoi.

In de ter vervanging van het grote aantal van de tichels hen begin ontmantelen van konka naar karnizu, vydergivaiut van opalubki alle draadnagels, als inriepen - lapen nastil, obmetaiut het en bed strijkend.

In de verstellend van de boorden van de schoorsteen en de dormer verving van de tichel of hun onderdeel komend op de boorden van de boezelars, wordt verondersteld naar het bed met perekrytiem op 6-7 treffen Krepyat hen shurupami precies als wordt hoger bovenstaand beschreven.

Krullende asbestotsementnye werkbladen met otkolotymi boorden, met de krakken en andere serieuze mankementen vervangen nieuwe een of anders. Van twee kanten van verving vel bed mostiki en reliably repare. Aslant mostikov bed grondslag, waarmee en werk volbrengen. Voor snyatiya schaadde vel schrappen krepezhnye materielen: Draadnagels of shurupy. Voor de aandrang verflauwing op de zoom van afgedaan vel draadnagels van of shurupy naburig vel kweken op 1-2 treffen Wanneer beukend wordt met betrekking tot eerst golf volbracht, dat spijkert of shurupy voorlopig zetsel. Totaliter aangrenzende verslapen werkbladen van vyshelezhashchego toerbeurt ook striemend, en als noodzakelijk, dan krepezhnyi materieel zetsel.

In het werk met gvozdoderom eronder lapku moet podkladyvat grondslag, als niet om dat vel, waarover het het opiraetsya op te splitsen. Nieuw vel wordt bed vdvoem aangeraad aan: Ieder opbrengt verslapte sboku en van boven de werkbladen, en andere bedden vel op de plaats. Precies vel, het krepyat ook, net zo het overblijfsel van de opgericht. Allemaal wonnen of verslapten shurupy of draadnagels stellen op de plaats in. Sluitringen vet surikovoi zamazkoi en het proshpatlevyvaiut om hen.

In de vervanging geschaade konkov krepezhnye details schrappen, stellen basis konka op de plaats en repare door de draadnagels of shurupami in.

In de tichels en de krullende werkbladen van de opening maken door middel van vervelend, veeleer dan probivki punch of ruime draadnagel, waarvan werkbladen worden geprikt of zullen krakken vormen.

Het is onduldbaar om in de plaatsen van nakhlestki werkbladen neplotnosti toe te laten, door welk op de zolderkamer zal waterhoudend infiltreren. Allemaal neplotnosti moet reliably zagermetizirovat benuttend mastiki of zamazki.

Koude mastiku hiertoe toebereiden af weerspannig asfalteren (47% met betrekking tot menigte), razmyagchennogo in de temperatuur niet onderaan 90°C, van solyarovogo boter (28%), apprise-pushonki (12%) en gekuist shlakovaty (13%). Prigotovlyaiut mastiku strikt verrichtend vuur-controle meet en ongeval voorkoming af. Kubieke inhoud op 3/4 zijn volume vullen melkorublenym dichtbij asfalteren en het versmelten op langzaam vuur in de temperatuur200...220°C. In de werkwijze van de dooi op het vlak respectievelijk asfalteren schijnen diverse mengingen en schuim welk schrappen zhestyanoi bankoi met de openingen bolstered boven op lange hengsel. Asfalteer smoorhi totdat, poosje het zal niet penitsya, t uitscheiden met. Door hem. Helemaal zal niet zijn obezvozhen. Toen vuur blussen of kubieke inhoud doen van het vuur en bijvoeglijke bepaling van hem niet door beneden 5 m af. Onmiddellijk in asfalteren in intensieve vermenging vlivaiut door kleine gedeeltes oplossend geneesmiddel. Na de vermenging asfalteren met oplossend geneesmiddel door ook kleine gedeeltes in intensieve vermenging introduceren napolnitel. Napolnitel moet dor en hereto podogretym tot toe 110°C zijn. Mastiku gelden in verhite toestand, oorzaak zijn shpatelem, kelmoi, shtukaturnoi door de kling-been of otrezovkoi en zorgvuldig priglazhivaiut, om erop niet niet vertragen waterhoudend.

Zamazku prigotovlyaiut van 1 ch. Cement, 1-2 ch. Ondiep zand. Om, vysykhaya, ze niet potreskalas, erin voegen 0.5 ch toe. Shlakovaty, wollen ochesov of ondiep rublenoi steklovaty. Veroorzaakte zamazku bijstere inktkoker zaglazhivaiut.

Kan worden gebruikelijk zamazku van olify gekookt en krijt, van maar deze materielen wil wordt blij behoorlijk wat genodigd hebben. Plaatsen, promazannye cement mastikoi en zamazkoi, door alle middelen zakrashivaiut buttery verf.

Als ondiepte krakken het is mogelijk zadelat zamazkoi, bitumineus mastikoi die op groter nakleivaiut tkanevye knoeit. Plaatsen onder knoeit louteren van de stof afnemen, vuiligheid, van de roest, gruntuiut olifoi, dor, nakleivaiut knoeit op gustotertoi buttery verf, zorgvuldig hen priglazhivaiut, dorre en dan verf. Knoei moet op 10 cm supercede rondom vierkant van plaats herstelde, en okrashivaniiu is onderhevig vlak, op 3-5 cm overtreffend van ieder kant de grootte respectievelijk knoeien.

Probitye plaatsen door op de tijdperken zamazyvaiut het cement verdunning van de compositie1 1, bijster goed het zaglazhivaiut, dorre, gruntuiut en verf.

Dak met beduidend vyvetrennoi plein groot herstel vergen. Afhankelijk van zijn toestand op de tijdperken kan worden slechts door het schilderstuk ontbeerd, preliminarily dak gekuist van de stof nemen af, kopoti, van lichens en t. D. (Omstreeks die, hoe worden van lichens afgeholpen, wordt in p verteld. 1,2 "Ukhod achter het dak".)

Af te schilderen dak het is mogelijk in een kleur of in twee-drietal scheidend zijn whereat op de schrappen, pleinen, romby. Op timt losse werkbladen verf in verschillende kleuren, bijvoorbeeld, in chequered orde.

Voor buttery verf kan zijn gebruikt bitumineus mastiku imparted bekapen duister kleur. Mastiku oorzaak slechts op ogruntovannuiu vlak. Gruntovku prigotovlyaiut van weerspannige olie asfalteren (40%) van en solyarovogo boter of aardolie (60%). Zijn kan zijn gaar ook af asfalteren (30%), van de benzine of benzeen (70%). Mastiki ogneopasny. In het werk ermee naar de rook is debared. Met de tijdperk oplossend geneesmiddel bezwijmt en mastika wordt minder gevaarlijk. Bereid gruntovku ook, net zo koude mastiku toe. Gelden gruntovku in verhit type. Ze ogneopasna.

Voor de toebereiding 10 kg verhite bitumineuze mastiki noodzakelijke 8,5 kg weerspannige olie asfalteren van de postzegel BN-70/30 en 1.5-1.7 kg napolnitelya. Handelswaar voloknistye mastiki, en zelfs better combineerde samengestelde uit mengeling voloknistykh en pylevidnykh napolnitelei in de correlatie af1 1,5 tot toe1 3. Napolnitelyami kan torfyanaya kroshka, arboraceous bloem, ondiepte opilki, izmelchennye asbest of krijt, proseyannye door frequent bolter zijn. Asfalteer lont tot toe uitdroging, branden van het vuur los, in intensieve vermenging voegen door kleine gedeeltes dor napolnitel toe. Gelden in verhite toestand. Schilderde zodanig mastikoi dak dient op 3-5 jaren oud dolshe. In correcte ukhode en systematische verstellende dienst leven verreweg wordt uitgebreid.