O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Instandhouding krovel van rolen materielen

Dienst leven zodanig krovel is aangewezen op vele aanleidingen: Van de stichting, van de applied materials van strijkende, technologieen van en type mastiki, alsmede van systematisch ukhoda achter het dak.

Stichting beneden de kadet karpet misschien cement asfalteren beton of van hout. Cement en asfalteren betonnen terrein brengen tijdperk monolitnymi en sbornymi door. Shvy tussen sbornymi borden tvloeit bijstere inktkoker zamazat voor. Stichting beneden de kadet karpet moet niet zijn zybkim in khozhdenii met betrekking tot hem. Zodanig dak kan stratum pergamina van en drietal strata ruberoida op bitumineus mastike bestaanan uit. De opper stratum van het karpet - ruberoid met krupnozernistoi posypkoi.

De stroom verstellend van dit type krovel algemeen houdt in de ter vervanging van mismaakte plaatsen, zadelke diverse proboin in de stichting in. Rol materielen izgotovlyaiutsya door de industrie voor de lager en bovenste strata van krovelnogo karpet. Tijdens de instandhouding noodzakelijk om materielen strikt met betrekking tot benaming aan te dienen: Verkeerde hun toepassing de snelle vernietiging draagt van het karpet aan.

In de aanmaak van tolya en ruberoida hen posypaiut van twee kanten diverse posypkami welk niet enkel impart naar prochnost materieel maar ook geluidsscherm het agglutination tijdens de opslag en rijtuigen. Dit posypki, niettemin, geluidsscherm de ontzagwekkend agglutination van de vlakken, daarvandaan hen noodzakelijk te schrappen daaruit zijdelings welk zullen geplakt worden en namazyvatsya mastikoi.

Voor gemakkelijkere verhuizing posypki rolen materielen vet diverse maslami: Ruberoid - solyarovym of door groene boter, tol - antratsenovym of brink. Vet oorzaak tryapkami, door de borstels of kistyami in. Whereat niet enkel zonder de moeilijkheid wordt posypka geschrappen maar ook zagrubevshie kadet materielen geworden elastichnee en prochnee worden geplakt.

Schrap posypku door stalene zachte borstel, metaal of van hout shpatelem. Poosje materieel noodzakelijk om quitte stichting, aan te doen als niet naar porvat het tijdens de raffinage. Posypku tvloeit om van voor en van boven het oud strijkend op het plein van zodanig grootte te schrappen, van wat grootte zal bedded knoeien. Knoei moet supercede plaats schaadde rondom op 10 cm. Als knoeit zal op andere gelegen worden, dan navolgende moet meere voorgaand op 10 cm met betrekking tot alle kanten zijn.

Rauwe plaatsen en karpet op de heel helemaal prosushivaiut en slechts volgend begeven zich op prikleike verhit mastikoi.

Vydavlennuiu of onnodig veroorzaakt mastiku razravnivaiut shpatelem op een hoogte met de knoeien zoom. Gestoken knoeit zorgvuldig priglazhivaiut, dek mastikoi en door posypaiut podogretym zand. Dit maken om mastika, razogrevayas van de zonnestraalen, kon en stekat niet doorslaan. Oud karpet en toegebracht knoeit moet niet vzduvatsya. Als zij neplotno prilegaiut naar de stichting, toen hen prigruzhaiut de enkele door de lading, bij voorbeeld baksteen. Met het dit uitdraaien op uitzicht arenaceous posypku maken potolshche, om mastike kon lading niet volgen. Na de verkalking mastiki lading losbranden, en de dragen-overs van het zand schrappen.

Probityi door de plaatsen (niet naskvoz) karpet kan worden zo versteld. Bijstere inktkoker prosushivaiut deze plaats, louteren van, van de vervuilingen en oud mastiki. Van verhit mastiki, verscheiden met het zand of dor opilkami, prigotovlyaiut zamazku en zashpatlevyvaiut het openingen, zorgvuldig razravnivaya boorden. Hier kan worden geputten en knoeien.

Als dak probita naar bedrock, dan zodanig plaats in het algemeen snijden door het dek (kruisen-nakrest), otvorachivaiut hoeken, schrappen waterhoudend, louteren van de vuiligheid en mastiki, bijstere inktkoker prosushivaiut, vooral stichting. Dan verhite mastikoi promazyvaiut stichting en de inner kanten van de gleuf van het karpet, bed op de plaats en zorgvuldig priglazhivaiut. Vul shpatlevkoi probitoe plaats en leke knoeien. Als van node twee knoeit, toen een daarvan moet meer ander zijn. Met betrekking tot boorden knoeien dek mastikoi welk zakhodit voor zijn bereik niet door beneden 10 cm.

Op het dak kan "tas" bemand met waterhoudend vormen. Het gesneden door het dek, otvorachivaiut hoeken, schrappen waterhoudend, louteren en prosushivaiut. Dan allemaal dek mastikoi en kleefstof met voorzichtig priglazhivaniem. Van boven nakleivaiut een of twee knoeit en deken hen mastikoi welk moeten zakhodit voor de boorden niet door beneden 10 cm. Dan alle bijstere inktkoker priglazhivaetsya.

Mastiku oorzaak door de onbuigzaam borstelt of onbuigzaam kistyami. Op kleine stadsdelen zijn kan worden shpatelem, bijstere inktkoker razravnivaya mastiku door doordringend stratum veroorzaakt. Klein met betrekking tot de kranige breedte op krovelnom karpet snijden, louteren, schrappen garbage, prosushivaiut en overloop verhit mastikoi met okonopatkoi, t. Door hem. Van zapolneniem kraakt paklei, zijn door de versteviging, razravnivaniem en razglazhivaniem mastiki. Zodanig plaatsen kunnen zijn bedekt dichtbij knoeit. Als dak wordt door de ondiepte krakken gedekt, maar niet protekaet, zijn zorgvuldig louteren van de vuiligheid, prosushivaiut en dek verhit mastikoi. Om met verhit mastikami van node met de voorzichtigheid verrichtend ongeval voorkoming te werken en de regels van vuren-controle zekerheid. Onkost mastiki misschien diverse. Op een gemiddelde op 1 m2 vlak gaat 1-1, 2 kg mastiki.

Mastiki izgotovlyaiut van de boekband en napolnitelei; Napolniteli moet helemaal dor, proseyannymi door frequent bolter zijn. Zij lager brittleness mastiki in lage temperaturen, brengen zijn teplostoikost op en verminderen onkost boekband - respectievelijk asfalteren, peka, van de teer. Napolnitelyami kan torfyanaya kroshka, krijt, ondiepe asbest, molotyi shlak of kalksteen, arboraceous bloem zijn. Beste napolnitelyami worden asbest en arboraceous bloem beschouwd.

In krovelnykh werken gelden van twee type mastik: Bitumineus - voor nakleivaniya pergamina en ruberoida en degtevuiu - voor nakleivaniya tolya. Bitumens gelden olie weerspannig met de doorbrandende temperatuur van 70 tot toe 90°C. Voor bystreishego dooi asfalteren en kamennougolnyi pek leuter op ondiepe doellatten. Voor de vermijding vylivaniya mastiki en zijn vspykhivaniya boiler invulen asfalteren of kamennougolnym pekom niet boven dan op 3/4 volume.

Voor de toebereiding 10 kg degtevoi mastiki noodzakelijk: 5 kg kamennougolnogo teren, 3 kg kamennougolnogo peka en 2 kg napolnitelya. In boiler downloaden teer, smoorhi het en beet door de stukje introduceren door kleine gedeeltes kamennougolnyi pek. Mengeling lont en jumble totdat, poosje ze zal vspenivatsya (schuim niet uitscheiden met en postoronnie mengingen schrappen). Toen vuur blussen, in pomeshivanii voegen door kleine gedeeltes napolnitel en zorgvuldig jumble tot toe complete uniformiteit toe. Gelden in verhit type.

Omstreeks de toebereiding verhit bitumineus mastiki wordt in het artikel "Instandhouding en schilderstuk krovel van asbestotsementnykh werkbladen verteld".