O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Russisch furnaces (onderdeel 2)

Het meeste verantwoordelijke deel van furnace - dit varochnaya camera. Baksteen voor zijn apparaat moet keuze muzieknoot, zijn vooral voor de guitige eiser 16. De muren van varochnoi camera kan van diverse lijvigheid zijn. Doordringende muren snel worden gestookt, maar ook snel koelen buiten, vet - omgekeerd. Normale wordt de lijvigheid van de muren in 3/4 baksteen (baksteen plashmya en op arris), maar better in 1 baksteen beschouwd. Voorste buitenste en inner muur voor gornilom maken in 1/2 baksteen waar. De camera aarts moet vooringenomenheid naar de mond hebben. In het apparaat perekryshi 18 overheen de camera het oppere vliegtuig van furnace moet zelfs zijn. Omdat aarts wordt met de vooringenomenheid volbracht, met betrekking tot hem het is noodzakelijk om alining stratum in de vorm arenaceous zasypki af te rekenen 17. Enkel pechniki zasypku vervangen glinyanym door de verdunning op ondiepe baksteen ballast.

Onder bevindt zich in het lagere deel van varochnoi camera. Daarvoor voerende noodzakelijke zelfs en strijken baksteen uit. Nastilku poda gedragen zich zonder de verdunning, nasukho. Tot toe zijn begon noodzakelijk om zasypku 4 van het materieel stapelend in zelf caloriek en eenvormig progrevaiushchegosya te maken. Goede zasypka verschaffenen van normale propekanie khlebobulochnykh producten van lager kant.

Voor zasypki komt boven krupnozernistyi zand, verscheiden met gebikt glas (listovym, fles en t. P.) of met de steengruis of ballast krupnostiu 150-180 mm. Als gelden ondiepe steengruis of ballast, toen hen naar jumble met het zand, en poverkh nasypat de stratum van krupnozernistogo zand door de lijvigheid 20-30 mm voortvloeit.

Nastilaiut beneden met klein uitstrijken brengen (30-50 mm) naar de achterk muur van de camera welk verschaffenen van eenvormige sgoranie alle brandstof op. Als onder om horizontale te maken, dan brandstof, sgoraya zeer vertragen, wil zwak smoorhi furnace. Beneden nastilaiut twee methodes: Of waarna hoe zal vylozhen een aantal van leggend van de muren hoger boven van de hoogte poda, of waarna hoe varochnaya camera wil vylozhena compleet. In eerst geval om veel meer handig te werken; In tweede - het is noodzakelijk om liggend op de boezem te werken.

De vorm van guitig (vijg. 181) in Russisch furnaces enorme rol speelt. Een vorm vykladyvat eenvoudiger, ander - meer moeilijk. De aartsen van polutsirkulnoi vorm vykladyvat gemakkelijker, maar van hen neravnomerno spiegelen zich verhite gassen af en onder wordt zwakker gestookt. Deze ontzagwekkende aarts en vernam hen rekenen in zeer kleine graad naar peredaetsya muren. Acclivous trekhtsentrovye aartsen om meer moeilijk uit te drukken, en de zij meer van raspiraiut muur, maar zato bevoorraden eenvormige en geducht verwarming poda. Acclivous aartsen zeer goed smoorhi beneden, maar weerstaan niet van ruime rekening, daarvandaan verlangen schikkingen styazhek met betrekking tot het gezicht vlak van furnace van om, ugolkovoi of sigarenbandje-ijzer.

Enkel pechniki maken trekhtsentrovye de aartsen van barrelled vorm. Behalve gebruikelijk ter sprake brengen om muur te telen, zodanig aarts anders heeft opbrengen op 30 mm in de middelmaat onderdeel overtreffend ter sprake brengen op kweken muur op. De breedte van de aarts ook vergroot rond de middelmaat van op 50-60 mm. De aarts van barrelled vorm vykladyvat meer moeilijk, maar zato furnace better progrevaetsya; Verhite gassen hoe ontvouwen zich met betrekking tot aarts en slaan niet peretrube, net als vonken zijn, en dit elk meer gerust in het vuur-controle houding.

Vele magisters zullen zauzhivat varochnuiu camera naar de mond op 40-90 mm aanraden, omdat dit ook verbetert de furnace werk vergeleek met furnaces de camera van gelijkaardige breedte.

De aarts van elk vorm vykladyvaiut op gelijke tijdperk van beide leden gaand naar het midden. Wanneer zal the gap kleiner 1/4 baksteen, erin met de strev gestoken zamkovyi baksteen, obmazannyi van drie kanten glinyanym door de verdunning blijven.

Deze baksteen moet prizhimat alle in het verleden bedded bakstenen bij elkaar. Daarvandaan in gelaten voor hem adapteren het op de tijdperken zabivaiut polenom of kiyankoi (door van hout hamer). Vijfde, of stekken, in de muren, waarover opiraetsya aarts, vytesyvaiut van goede baksteen met noodzakelijke vooringenomenheid, voor wat baksteen noodzakelijk om door gietvorm te checken.

Voor vykladyvaniya aarts met de range boel van de bakstenen, wanneer laatste baksteen brengt tijdperk zamkovym door, aarts voortvloeit uit te rekenen op de krant in eigenlijke grootte omgelijnd.

Eenvoudigere allemaal om glinobitnyi aarts af te rekenen. Met het dit draaien op uitzicht izgotovlyaiut ontzagwekkende opalubku en prigotovlyaiut glinobit - gebruikelijke glinyanyi verdunning voor de baksteen pechnoi leggend uit. Glinobit moet zeer dik zijn. Als erop vstat, dan erop moet van de voetspooren van obuvi niet blijven. Als ervan om baksteen in eigenlijke grootte te koken, om door middellang op palochku aan te brengen, het moet slechts nauwelijks izognutsya. Glinobit toebereiden op van hout beschutting door stratum 5-7 treffen Narezaiut het schrappen breedte 10-15 cm, zodat zomen waren srezany op de kegel. Schrappen bed op opalubku volbracht met betrekking tot foute aarts, en door bijstere inktkoker uplotnyaiut van hout hamer door de diameter niet minder 10 cm. Naar vochtig zomen aansloot door het water tijdens stykovaniya het is onmogelijk. Binnen week of meer opalubku ontmantelen. Leggend hoger boven van de aarts wordt generaal verricht.

Lateraale muren overheen de aarts tot toe perekryshi zullen formeren op welke wijze doos welk zand vulen, en van boven van de baksteen in een toerbeurt nastilaiut perekryshu in. Op de tijdperken zijn helemaal vykladyvaiut van de baksteen. Niettemin zodanig vette verplaatsen muren slecht warmte. Better in een of beide muren om pechurki (van de verdieping) te maken. Boel pechurok is aangewezen op de lengte van de camera, hen misschien 3 of 4. Zij bijstere inktkoker boeken warmte in de huisvesting en zeer handig voor bakkend van ondiepe thema's over. Pechurki voortvloeit om zo te situeren, om zij waren superceded op de hoogte door perekryshi twee-drietal toerbeurten van leggend. Breedte pechurok 150-200 mm, hoogtepunt - 210 mm. Bulkheads tussen hen maken in 1/2 baksteen welk wil supercede pechurki door van boven volledige baksteen waar.

Samovarniki, of dushniki, brengen tijdperk plein of ongeveer door. Op de tijdperken erin schuiven dverki, meer dikwijls dichtbij korobochkami van krovelnoi staal in. Op de tijdperken hiertoe benutten van hout churki die aanstootgevend, omdat schijnen te zijn de gevallen van hen vozgoraniya. Vorm korobochki moet de opening vorm herhalen. Het is het is aanbevelenswaardig in te schuiven in dushnik vensterraam met betrekking tot de opening vorm van krovelnoi staal welk het behoedt van de vernietiging door de huik. Voor dushnika door alle middelen beslechten los kanaal gesloten door de gering schuifslot, om ertussendoor in winterachtige tijdperk van de huisvesting verroerde zich niet vandaan warmte.

Hoe werd naar in het verleden gezegd, voor elk meer betrouwbaar zakryvaniya furnace wordt ingestellen voor een schuifslot twee of schuifslot en viushku aangeraad aan. Situeer hen overheen ander op een afstand drietal-5 toerbeurten van leggend. Meer dikwijls op de tabakspijp beginneling ingestellen viushku, en erover plotseling, op de tijdperken - omgekeerd. Als kanaal dushnika uitvoeren zodat het resideert tussen viushkoi en schuifslot die, wanneer stellen samovar in, rechtvaardig om slechts schuifslot (te openen als ze hoger boven viushki). Schuifslot overheen viushkoi handig en waarom best verwarming shchitka of peretrubia schuifslot een gebetene lichten stellende daarmede uitgang van de furnace van verhite gassen in de tabakspijp door. Viushka de kanaal sluit van plotnee schuifslot, omdat in het eerst geval bed blinok, en dan allemaal dek door de huik. Om te openen en te dichtbij grendelt elk meer geschikt, dan viushki.

Brandstof in Russisch furnace wordt bed nader naar de mond aangeraad aan, omdat whereat beter wordt gorenie. Posudu voor de etenswaar toebereiding ingestellen buiten de mond op beneden varochnoi camera's. In het brood bakkend na topki alle as vygrebaiut van varochnoi camera, beneden zametaiut besom of bezem. Lopatu nauwelijks door posypaiut bloem, activeren het kookte dough van noodzakelijke vorm (in het algemeen om), podnosyat lopatu met dough naar de mond, vdvigaiut met betrekking tot podu in noodzakelijke plaats en door het aandachtsstreepje sbrasyvaiut (sdvigaiut) dough op beneden, 'brood' beplanten.

Met de belangrijkste details van furnace kennismaakt en door de vereisten geproduceerd ernaar, kan worden op leggend, strikt verrichtend poryadovki en begeven. Zorgvuldig volbrengende verband shvov.

<< Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;