O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Hekje en kondigen glazen aan

Te snijden glas tvloeit slechts met betrekking tot lineaal (vijg voor. 110). Tijdens werken lineaal dicht prizhimaiut naar het glas, en steklorez - naar de lineaal. Het instrument schroom in rezke snel het leidt in unfitness.

Лomka ctekлa: a - руkamh, b - ctekлoрeзom, c плockogуbcamhDiamant steklorez nemen door ruimere en designative vingers zo, om zij zetelden op molotochka. Nauwelijks drukpers steklorez (ongeveer hoe op de potlood), buigen instrument om en snijden glazen. De installatie nauwkeurigheid stekloreza en de macht van de aandrang erop erkent naar links op het glas zelfs voetspoor in de vorm van de doordringend achromatic lijn zuiveren. In nadrezanii glazene diamant moet quitte klank met het karakteristiek potreskivaniem sprekend van uitgeven wat diamant nadrezaet het vlak van het glas op zeer kleine diepte, om tiende aandelen millimetra te evenaren. Deze voetspoor kan worden slechts na de glazene beenbreuk door de vergrootglas gezien. Monding tsarapina en wit glas stof afnemen spreken van wat instrument uitermate betreffende het glas of erop groot drukpers vastligt. In de werkwijze van zatupleniya grani diamant de macht van de aandrang beet door de stukje breiden.

Niet dokhodya tot toe de glazene zoom op 3-5 mm de macht van de aandrang vermindering, als niet te om van de vergadering van het instrument met het glas uit te gaan van en daarmede zal niet rezhushchuiu gran diamant omstreeks de zoom van het glas of ferme onderwerp, waarover de onwaarheden glazen schaden. Het is het is onmogelijke navolgende om met betrekking tot te zetten het mes een en gelijke lijn, te onderwerpen de crystall van de diamant te strijkt, om steklorez zonder het geval op te slaan, om nat en vuil glas te snijden. Het instrument partij kiezen voor etiket moet prilegat naar de lineaal. Rolikovyi steklorez ruim loodrecht schaaft van het glas tussen ruimere en middelmaat vingers of ruimer, middelmaat en naamloos, nadavlivaya door van boven designative vinger. Tijdens het werk dit steklorez loof witte lijn nadreza.

Beenbreuk glas meestal omstreeks de boord van de tafel, waarover wordt hekje volbracht. De tafel huik moet zelfs zijn. Het is tamelijk nou om het enkel doek geactiveerd. Na nadrezki steklorezom glas podvigaiut op de boord van de tafel (vijg. 111, en). Door een hand prizhimaiut glas om op te stellen, en andere drukpers sveshivaiushchiisya beeindigen en beenbreuk. Als glazene pauzes met de arbeid, dan van lager kant met betrekking tot lijn nadreza door postukivaiut instrument totdat, poosje zal niet kranig schijnen. (Deze vereisten zijn gelijk voor beide steklorezov.) Zo knappen beenbreuk ruimere doellatten, ondiepte steklorezom veroverend glas prorezyami of ploskogubtsami (vijg af. 111, b, in).

In het werk door accuraat instrument tamelijk nauwelijks pripodnyat glas van lateraale kanten tegen de lijn nadreza, en glas breekt.

Rackрoй ctekлa h ego рaзmeры: a - прachльнo, b - нeпрachльнo, c - рaзmeры cырeзaemogo ctekлaRedelijk kondigen glazen aan. In verkeerde raskroe wordt een grote velen ongeschikt obrezkov gewonnen. Wij willen beschouwen van twee voorbeeld.

Voorbeeld 1. Van het vel van het glas door de grootte 1200x600 mm noodzakelijk van narezat glas door de grootte 500x300 mm. In redelijk raskroe wordt van vier glazen van noodzakelijke grootte met de overige door de breedte 200 en lengte 600 mm (vijg gewonnen. 112, en). Whereat noodzakelijk om steklorezom lijn door generaal lengte 2200 mm uit te voeren. In onredelijk raskroe (vijg. 112, b) winst van ook vier glazen van grootte indiceerde met de overige door de breedte 100 en lengte 1200 mm. Whereat noodzakelijk om lijn nadreza door generaal lengte 2700 mm, t uit te voeren. Door hem. Op 500 mm meer.

Voorbeeld 2. Van het vel van het glas door de grootte 1200x800 mm wordt om buiten het glas door de lengte 700 genodigd hebben en breedte 300 mm te zetten het mes. In dit geval kan worden van drie glas door de grootte 700x300 mm met twee obrezkami door de breedte met betrekking tot 200 mm of twee glas van zelfde grootte en door de grootte 800x500 mm met obrezkom breedte 200 mm gekregen.

Glazen voor het windows of deuren moeten supercede hen faltsy op 3/4 breedte. Zodoende, tussen de zoom van het glas en door het hoogtepunt faltsa moet zuivering niet minder 2 mm verblijven. Het is bijvoorbeeld, als distantieren tussen hoge kanten faltsev met betrekking tot lengte 1000, en met betrekking tot breedte 700 mm, glazen voor de tussenvoeging moet lengte 996-997 en breedte 696-697 mm (vijg hebben. 112, in).

Dit noodzakelijk om invoegde glas vrijelijk liep kamer tussen hoge kanten faltsev binnen, van en indien namokaniya en razbukhaniya spant om voorgaand preste niet op het glas welk draagt het raskalyvaniiu aan.

In osteklenii windows en deuren in het eerst geval voortvloeit helemaal narezat schoven van glazen in, te louteren van de stof afnemen en vuiligheid faltsy, om zamazku te koken en dan om op de tussenvoeging van het glas vaststelling het en obmazyvaya zamazkoi zich te begeven.