O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

Malyarnye arbeidt. Instrument (scheiden2)

Aanmaak kistei. Het is mogelijke en zelve vervaardiging ruimere en gering kisti. Wij willen eenvoudigste methode beschouwen.

In het eerst geval izgotovlyaiut beugel van krovelnoi of elk meere vet (1-1, 5 mm) staal en veilig het beeindigt een of twee zaklepkami (de diameter van de beugel is aangewezen op de diameter kisti).

Изgotocлeнhe khcthBeugel door misschien hoogtepunt van 10 tot toe 20 mm. Handel vystrugivaiut op de kegel van dorre spant doornat olifoi, en dor. De lengte van het vette deel van hengsel makhovoi kisti 20 mm, generaal lengte van 200 tot toe 300 mm. Dan maken grondslag-opravku lengte 300-400 mm met drie openingen diameter 10, 15, 20 mm (vijg. 81). (Grondslag wil wordt genodigd hebben in zabivke handelt in de haren of overeind gaan staan.) Afstand tussen openingen moeten niet minder 60-70 mm zijn.

Haren of overeind gaan staan zamelen in de tros van zodanig diameter in, om erin konden dicht hengsel binnenlopen. Gedrongen haren om te beieren, het podravnivaiut door de staking omstreeks de grondslag en koppelen door ontzagwekkende zeen. Neem naar zandplaat mee, bij wie moeten op vrije voeten verknochte tros haren binnenlopen, nalivaiut er olifu (buttery vernis, verdunning van stolyarnogo of kazeinovogo kleefstof) door stratum 7-10 mm en verzuimen erin verknochte tros zo, om haren was gedempt maar op het hoogtepunt 15-20 mm. Dan door topte kant tros tussenvoegsel in de beugel af, en de hekje beeindigen van handelen stellen precies in de tros centrum met het tegengestelde van de beugel van het kant en door vbivaiut het hamer in. Zodra beeindigen van handelen zal van de haren schijnen, kist stellen overheen minder in, 10 door-millimetrovym opening van de grondslag en zabivaiut handelen totdat, poosje opening zal niet naar het geluidsscherm nader zijn langsvarend worden. Volgende haren met de hengsel zet op de seconde opening door de diameter 15 mm en ook zabivaiut, dan zet op derde opening (20 mm) en zabivaiut totdat, poosje handelen van de staking zal niet uitscheiden met om haren kisti binnen te lopen. Opravka noodzakelijk om in zabivke handelen voorgaand ttrok niet voor soboi haren voor.

Daardoor zodanig zabivki handelen dicht prizhimaet haren om te beieren, en daarvandaan het valt niet. Het is tevens, van olify, van de vernis of plaken haren wordt aangeplakt en anders plotnee wordt in de beugel achtergehouden.

Kist dorre 2-3 vierentwintig uren, podpravlyaiut beeindigt en, als moeten, dan srezaiut de dragen-overs van handelen verblijvend naar binnen haren, tot toe de hoogte van de beugel of een gebeten hoger bovenstaand.

Door zodanig methode kan worden makhovye van kisti en ruchniki noodzakelijke diameter gefabriceerd. De lengte van de haren kisti misschien van 100 tot toe 180 mm.

Toebereiding kistei om te werken. In dor type haren en stekelhaar is onbuigzaam en laten op de bovenaardse ruwwe schrappen welk de schilderende zuiverheid verlagen. Om dit was niet, nieuw kisti moet ongeveer op uur verzuimen in waterhoudend. Haren en overeind gaan staan van het water razmyagchaiutsya en nabukhaiut, breiden naar de uitgebreidheid uit. Dit behoedt stekelhaar en haren van de uitzakking tijdens het schilderstuk.

Namochennye kisti voor buttery schilderstuk tvloeit bijstere inktkoker prosushit voor. Niettemin en getreind zodoende kisti kunnen schrappen wegens de gedeeld protrusive haren laten. Daarvandaan kisti tvloeit podrovnyat, t voor. Door hem. Porabotat door hen 10-20 min op de bar wondpleister, beton of baksteen, natuurlijk gedempt in waterhoudend naar of verf. Te verbranden kist voor de alignement voortvloeit niet, omdat whereat kan sgoret het elk meere waarde deel van stekelhaar - bannerettes. Zodanig operatie kan worden onderworpen slechts kisti van zuiveren konskogo haren en grassen.

Ukhod voor kistyami. Om te zakken iznos van de haren kisti, voortvloeit om volgende voorwaardes te volbrengen. In de werkwijze van het schilderstuk kist noodzakelijk periodiek om in het hands van bevoorradende daarmede van eenvormige iznos haren te rouleren of overeind gaan staan met betrekking tot alle cirkel kisti. Als dit maken niet, ze zal srabatyvatsya niet eenvormig: Van een of twee kanten zal hoe lopatka formeren.

De haren afkrabbing kisti in het schilderstuk van verschillende vlakken is niet gelijk, zo, in okrashivanii van hout vlakken door buttery verf kist iznashivaetsya kleiner, dan in het schilderstuk metaal, van oshtukaturennykh en baksteen vlakken.

Kistiu door de menigte 400 g kan worden door buttery verf op een gemiddelde 500-800 m2 vlakken geschilderd. In het schilderstuk kleevymi door de verven iznos kistei verminderings: Kistiu kan worden tot toe 1000 m2 geschilderd.

Voor kleine-keer pauze in het werk door buttery verven kisti voortvloeit om in de emmer met het water te verzaken, aardolie of turpentine of om hen in olife te houden of dat verf welk maken okrashivanie waar, maar zo, om zij geen haren beroerden van de bodem van kubieke inhoud en niet deformirovalis. Voor podveshivaniya in de hengsels kistei opening maken, verzuimen erin shpagat en podveshivaiut kist op kriuchok of draadnagel. De meest handig vannochki met speciale nietjes. Kisti in van hout oprave tvloeit niet mochit in waterhoudend voor: Boom nabukhaet, kleefstof razmokaet en haren vylezaet.

Na het eind van de werken kisti zorgvuldig drijven. Van de boter en verven in het eerst geval drijven in de aardolie aan, turpentine of uait-spirite, en dan in mylnoi water totdat, poosje water wil niet halte worden geschilderd. (In de benzine en aceton aan te drijven kisti zullen niet aangeraad worden: Zij dorre haren, het pauzes en blijft geverfd bovenaards aan.) Vooral zorgvuldig wonen naar tortsovkami en fleitsami bij. Hen tvloeit om niet enkel na iedere dag van het werk voor, maar zelfs voor keer van de obedennogo pauze aan te drijven. Voorlopig podvyazannye kisti voor wassend noodzakelijk om te ontketenen, anders schilderen beneden obvyazkoi zasokhnet en kist zal worden later niet toepasbaar om te werken. Te bijhouden kisti wordt in speciaal vannochke met het rooster aangeraad.

Kleevye verven zonder de moeilijkheid otmyvaiutsya door het water, better hartelijk of verhit. Van kleevykh verven kisti is aanraadden aan iedere dag wassen. Na mytia hen otzhimaiut, impart de vorm van de toorts en podveshivaiut door de haren onder. Als haren raskhoditsya, het nauwelijks koppelen marlei. Niet verkwanselen srabotannye kisti: Zij kunnen prigoditsya voor diverse werken.

Vaлhkh: 1 - obщhй chd meхocogo caлhka, 2 - ocь c шaйboй h gaйkoй, 3 - metaллhheckaя ctулka, 4 caннohka c cetkoй, 5 - cetka, 6 - cedрo c cetkoй, 7 - лhct ctaлh c otceрcthяmh, 8 - фрeзa, 9 - пoрoлoнocыйcaлhk, 10 - tруbka, 11 - ocь c шaйboй h gaйkoй, 12 - cdcoeнный caлhk, 13 - okрaшhcaнhe tруbkh hлh c toйkh cdcoeнныm caлhkomCilinders zijn (vijg. 82) met betrekking tot efficientie verreweg Excel kisti. Hen deken door het bont of porolonom en gelden in ogruntovke en schilderstuk van de muren, van de plafonds en t. D. Moet bedienen die in calcareous schildert bont snel wordt vernietigd.

Cilinders met mekhovym strijkend tot toe het werk beginneling voortvloeit om voor een poosje in waterhoudend uit te drukken, om haren hadden lijkend op rigidness.

De diameter van de cilinders misschien van 40 tot toe 70 mm, lengte 100-250 mm. Cilinders repare in de machines welk bestaanan uit handhold met de kern en as. Cilinder misschien van de boom of diuraliuminiya (laatst better). Naar van hout cilinder krepyat metaal vtulku. Op de cilinder nadevaiut sshityi mekhovoi chulok (van tsigeiki of ovchiny met de wol niet lengtes 15-20 mm of van vorsistoi doek). Zodanig chulok wijzerplaten vele verven, daarvandaan zijn otzhimaiut omstreeks het rooster welk richten op de hoek in vannochke op. Rooster kan worden door de homp van dunne metaalplaat of krovelnoi staal, nabiv op stellend het vervangen. Vannochku vervangen door kegelvormige emmer.

Cilinder kan worden van porolona, vysverlivaya het speciaal frezoi in de vorm van de cilinder van noodzakelijke diameter door de lengte 130-150 mm met de muren door de lijvigheid niet boven 1 mm gefabriceerd. Op ieder eind frezy moet zubchiki, hoe op pily zijn. Ander eind dichtbij donyshkom (door de huik), waartegen privaren khvostovik voor de cilinder vasthechting in de machine houder.

Daarbinnen frezy op kervend holle tabakspijp vestigen door de diameter 10 mm, met betrekking tot lengte gelijkmatig freze. Ieder eind van de tabakspijp heeft kerven, ander - accuraat zatochen. Frezu krepyat in de houder en vervelende machine hierboven verlopen, van de selectie porolona vysverlivaiut cilinders met de opening rond de middelmaat van (wrijving verminderings in anointment frezy van buitenste en inner kanten door de machine boter) ingestellen. In de opening van gerede cilinder tussenvoegsel tabakspijp welk nadevaiut op de as en repare door de noot met de sluitring.

De stabiele barrieres van de balkons, van de tree hallen meer handig te schilderen door binaire cilinder geadapteerd in speciale machine manende soboi schaar (treffen Vijg. 82).

Sпateлh: a - metaллhheckhй, b - deрecянныeShpateli gebruik voor de toepassing en razravnivaniya shpatlevki. Zij brengen tijdperk metaal en van hout (vijg door. 83).

Metaal shpateli moet worden van verend stalen gefabriceerd. Op khvostovik shpatelya nadevaiut handelen van de firma rassen van de boom. Zodanig shpateli algemeen solliciteren shpatlevaniya met betrekking tot metaal en boom, door hen vlakken kuisen van oude zamazki, oboev, verven en t. D. Kling shpatelei moet zelfs zijn, bijstere inktkoker poetste, breedte van 30 tot toe 100 mm.

Van hout shpateli in het algemeen gebruik voor de toepassing en razravnivaniya shpatlevki met betrekking tot boom en wondpleister. Izgotovlyaiut hen van de dichte rassen van de boom (beuk, klen, berkeboom) met de breedte klingen 150-200 mm, lengte shpatelya van 150 tot toe 180 mm. Kling bijstere goede dissel en zachishchaiut.

Om shpateli kleinere kromgetrokkene, hen moeten verhit olifoi weken en om in rasshchelinu tussen twee sbitymi grondslagen in te schuiven. Kling shpatelei meerdere wijzer en periodiek spits toelopend.

Lineaal door de lengte 1000, door de breedte 30-50 en lijvigheid 10 mm (met snyatoi enerzijds faskoi) izgotovlyaiut van elk dorre spant. Ze wordt voor otvodki filenok en andere doelen genodigd hebben.

Behalve instrument beschouwde voor werken noodzakelijk mes, stameska, stalene borstel, emmer, waterbekkens, frequent bolter of marlya. Meer handig alle emalirovannaya posuda: Ze verroest niet, wordt kuporosom niet vernietigd en zonder de moeilijkheid drijft aan. Posudu van zinced of duister staal, om te tuigeren zijn van snelle vernietiging, van preliminarily twee-drie tijdperk dek door buttery verf. Na ieder schilderstuk zijn noodzakelijk om niet van minder twee-drie dagen te droogmaken.

<< Vorige pagina