O ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhcaO ctрohteльctce h рemoнte - gлacнaя ctрaнhca

In het water levend verwarming

Algemene informatie. De laatste tijd in landelijke gemeenschap voor furnaces beslechten in het water levend verwarming met behulp van de generator van de caloriek (van de boiler van kleine grootte) van en de apparata van de verwarming (van de radiatoren).

Door de brandstof voor boilers stenig steenkool legt, brandhout, van verschillend kin doellatten, aardgas, aardolie, solyarovoe boter en t voor. D.

Boilers meestal richten in de kookgelegenheden op, maar op de tijdperken postuur speciale nesgoraemoe huisvesting terzijde van huis en maken erin toegang van de kookgelegenheid. Alle buitenste pijpleidingen gaand van de brownie van boiler-huis, moeten worden volledig nou geisoleerd, van de thema's om te de aderlatingen stremmen van calorieke en zamerzanie tabakspijpen. Hen het is mogelijk obernut voilokom in meerdere strata, dan zamazat door alabaster (om er niet zavelas in de zomer tijdperk mol) en obernut tolem of ruberoidom. Kan ook gebruikte krovelnuiu staal zijn, om te waarschuwen invloed erop atmosferische condensatie.

Boiler opgericht, van hem tabakspijpen bezweren naar de verwarming apparata-radiatoren of registers. Registers vervangen soboi radiatoren; Las hen van de meerdere tabakspijpen van noodzakelijke diameter. Boven generator stellen rasshiritelnyi boot in.

Nagretaya water van boiler met betrekking tot een tabakspijpen wordt gemeubileerd naar in de verwarming apparata welk zal caloriek naar verhite ruimtes schenken; Met betrekking tot andere tabakspijpen okhlazhdennaya water back geeft in de caloriek generator terug.

Op rasshiritelnom boot tvloeit naar bolster boven de adresboek van de hoogte van het water voor. Beneden de doos van belangrijkste stoyaka bouwen het geslacht van verhit water, en van haar - losse tabakspijpen naar een of twee apparata. De diameter van de tabakspijp, leidend tot een gereedschap, - kleiner, naar twee apparata - meer.

Van vodoprovoda naar boiler gedrag lijn met zapornym ventilem, noodzakelijk voor zapolneniya en de aanvulling van het systeem door het water. Voor de waterhoudende afstamming van het systeem ook er is ajutage met ventilem welk het is mogelijk podsoedinit naar de afvalwater dakgoot.

Afwezigheid vodoprovoda in huis geen toerusting stremt van de in het water levend verwarming, omdat systeem te vullen door het water het is van node zeer ongewoon. Met die uitdraaien op uitzicht kan gebruikte handmatige pomp zijn of emmer met het water afgerekend met het dit draaien op uitzicht in de huik van expander opening gesloten door de kurk uit.

De expander better van allemaal om verhite ruimte een aanvang te nemen. Op timt het plaats op de zolderkamer, maar whereat zeer goed uteplyaiut en rusten tsirkulyatsionnoi door de lijn voor verhoedend van zamerzaniya water toe. Als expander niet uteplyat, dan op het dak wil osedat vlaga bevorderende zijn vernietiging (rzhavleniiu).

Om verhite te bouwen en tegenovergestelde lijn wordt vooringenomenheid in 3-5 mm op 1 m pijpleiding met de richting terzijde van de motie van het water aanbevolen bij. Dit de vrijje uitgang bevoorraadt van de lucht door perelivnuiu tabakspijp gaand van expander, alsmede de afstamming van het water door ajutage situeerde in het lagere punt van het systeem.

Van boiler naar apparata water wordt ten koste van de verschillende dichtheid van het water verhuisd: Gemakkelijker verhit en elk meer zwaar okhlazhdennoi. Daarvandaan boiler in de systemen van kvartirnogo verwarming is aanraadde aan situeren met betrekking tot mogelijkheid onderaan verwarming apparata. Dit brengt tsirkulyatsionnoe aandrang in het systeem op, verhuurt om tabakspijpen met minder plein secheniya te kiezen.

Als het is onmogelijks om boiler onderaan verwarming apparata ingestellen, toen het situeren op een hoogte ermee of chut hoger bovenstaand. Whereat water zal in otopitelnoi systeem exclusief ten koste van de verkoeling in de pijpleidingen en verwarming apparata rouleren. Dan meer verkoeling van het water dat sterkere zijn doorstroming, en omgekeerd.

Tabakspijpen sostemy moeten open zijn. Zal leix belangrijkste stoyak gaand van boiler isoleren, poosje slechts hierine huisvesting, bij wie bevindt zich boiler. mak Dit om binnenshuis was niet zeer verhit.

De systemen zijn van de verwarming. De meeste verbreid is dvukhtrubnoe in het water levend verwarming met het gebouw van verhite scheidende lijn beneden het plafond van de huisvesting en antoniem lijn op de seks, beneden de verwarming apparata (vijg. 204, en).

Cхemы kcaрthрнogo codянogo otoплeнhя: a - c прokлadkoй goряheй лhнhй пod пotoлkom, a obрatнoй лhнhh у пoлa, b - c прokлadkoй goряheй h obрatнoй лhнhй пod пotoлkom, c - c прokлadkoй goряheй h obрatнoй лhнhй нad прhboрamh,: 1 - рakochнa. 2 - пeрeлhcнaя coзdушнaя лhнhя ot рacшhрhteля, 3 - рacшhрhteльный cocуd, 4 - goряhaя рaзcodящaя лhнhя, 5 - gлacный ctoяk, 6 - geнeрatoр teплotы (koteл), 7 - codoпрocod dля нaпoлнeнhя h пodпhtkh chctemы codoй, 8 - cпуck codы hз chctemы, 9 - obрatнaя лhнhя, 10 - нagрecateльныe прhboры, 11 - пoл, 12 - coзdушнaя пetля, 13 - пatруbok c ceнthлem dля cпуcka codы hз chctemыVan boiler omhoog gaat belangrijkste stoyak, waarover situeren rasshiritelnyi boot (doos), rekende voor de pruim van het water vergroot naar de uitgebreidheid in de verwarming uit. Vertrouwende de volume van de huisvesting de algemene capaciteit van de doos kolebletsya van 20 tot toe 45 l, en nuttig - van de hoogte van de verbinding van verhite verkeersader naar de boot tot toe hoogte perelivnoi (antenne) tabakspijpen. De vorm van de doos misschien diverse. Izgotovlyaiut het van listovoi 2-3-millimetrovoi staal en de interval van de tabakspijp van ruime diameter. Zowel daarbinnen als buiten het het verf door buttery verf, van boven dichtbij door de huik. Naar de doos koppelen perelivnuiu tabakspijp of lucht-trace zonder ventilya. Dit noodzakelijk om verbreed in de verwarming water niet erbuit goot op de seks, en werd naar in de afvalwater dakgoot gemeubileerd.

Behalve deze variant is mogelijke seconde, de admissive gebouw van tegenovergestelde pijpleiding terzijde van verhit gaand beneden het plafond van de huisvesting (vijg. 204, b). Whereat verhit water van boiler gedraagt in de verwarming apparata. Hier slaat ze wordt gekoeld en met betrekking tot antoniem lijn beneden het plafond verwarming boiler. Om lucht kwam van het antoniem lijn uit, voorgaand koppelen in opper punt door de lus, vygnutoi van de tabakspijp, met de expander luchtruim.

Naar het tekort van zodanig systeem kan worden tegenwoordigheid erin meerdere tsirkulyatsionnykh beugels toegekennen, wegens welk water in tegenovergesteld stoyake op de tijdperken koelt buiten en doorstroming ceases.

Elk meer perfect, hoewel zelfs de elk meere ingewikkelde blauwdruk van de verwarming wordt op de vijg gegeven. 204, in. De blauwdruk eigenaardigheid houdt in in wat okhlazhdennaya water wordt naar niet gemeubileerd maar meteen omhoog en in boiler, en onder, waarvandaan loopt met het water gedragend expander door, en dan als vroeg als met betrekking tot algemene pijpleiding wordt naar in boiler gemeubileerd.

In dit systeem koude water gedragend van de verwarming apparata, stellen afstandelijk van boiler, vermengingen met hartelijk gedragend van elk meere dichtbegroeid naar de boiler van apparata, niet in opper, en in lagere tabakspijpen in. Daardoor draagt verlaging van de temperatuur van het water in tegenovergestelde lijn zijn versnelde motie, t bij. Door hem. Naar de doorstroming verbetering.

Tijdens bemantelend van het systeem van de verwarming voor ieder stokend gereedschap van belangrijkste verhite lijn instellen ventil welk handelen de boel van het water verhuisd in apparata. Whereat temperatuur in de kamers draait zich hogere of pek.

Verwarming kan zelve zastroishchik adapteren, als er wordt mee sanitari-technische werken, of slesar-santekhnik kennismaakt. Staande doorwerken kerven namatyvaiut vlas, afgetopt in buttery surike. In het eerst geval kervend vet surikom, dan erop namatyvaiut vlas en opnieuw promazyvaiut surikom. Systeem moet worden zo bemanteeld, om tijdens otopitelnogo tijdvak was niet protekov. Verhit waterhoudend intensivnee infiltreert in alle neplotnosti vergeleek met koud.